Gözlük camlarında çizilme riskine dikkat

Gözlük camlarının temizliği sırasında kazak, kağıt peçete veya tülbent gibi malzemelerin kullanılması, cam yüzeyinde çiziklere yol açarak görüş kalitesini olumsuz etkileyebilir.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2024 05:00
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2024 12:18
Kaynak: İHA
https://www.ilksesgazetesi.com
Gözlük camlarında çizilme riskine dikkat

Gözlükte çok fazla toz ve kir birikmesi durumunda kazak, kağıt peçete ile tülbent gibi eşyalar veya kuru bir bezle silmenin camın çizilmesine yol açtığına ve gözlüğün gelişi güzel şekilde etrafa konulmasının da yanlış olduğuna vurgu yapan Öğretim Görevlisi Fulya Çetinkaya Kiraz, “Genelde gözlük çıkartıldığınca camları masanın yüzeyine değecek şekilde konuluyor. Bu durumda gözlük camı çiziliyor. Ayrıca temizlerken tülbent, mont kenarı, kazak veya penye kenarıyla hemen camları silme eğilimi gösteriliyor. Bu kesinlikle çok yanlış. Gözlük camını çeşme suyuna tutup gözlük mendiliyle silerek temizleyebilirsiniz” diye konuştu.

BAŞ AĞRISINA NEDEN OLUR

Kullanılmadığında muhafaza kabında tutulması gereken gözlüğün camlarının temizliğinin görüş netliği kazandırdığına vurgu yapan Fulya Çetinkaya Kiraz, “Uzun süre gözlük takmanız sonrası camlar kirlendiğinde baş ağrıları başlar. Camları temizleyerek göz kaslarının yorulmasını engellersiniz. Böylece daha net bir görüş sağlarsınız” dedi.

İnsanların gözlük camı ve çerçevesinin bakımı için 6 ay veya en fazla bir yılda optikçilere başvurması gerektiği konusunda önerilerde bulunan Kiraz, “Plaketlerini değiştirebilirler. Gözlüklerinizi temizlerler. Ya da görme probleminiz artmışsa önce bir göz hekimine giderek muayene olup arkasından optikçinizi ziyaret edebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Optisyenlik Programı öğrencileri, vatandaşların gözlük camlarını temizleyip bakım yaptılar.

Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Programı öğrencileri, Sultan II. Bayezid Külliyesi bahçesinde kurdukları stantta vatandaşların gözlük camlarını temizleyerek çerçevelerine bakım yaptı. Bu esnada gözlük kullanımıyla ilgili bilgilendirmede bulunuldu. Gözlük camları silinip vidaları değişen emekli gazeteci Adil Yeleç, öğrencilere teşekkür etti. Çiftçi Nadir Şeker de çok memnun kaldığı temizleme işlemine herhangi bir ücret ödemediklerini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.