TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fiziksel temasın acı, anksiyete ve depresyona iyi geldiği kanıtlandı

Almanya ve Hollanda'daki araştırmacılar, fiziksel temasın insanlardaki etkilerini incelemek için geniş çaplı bir çalışma yaptılar. Yaklaşık 10 bin katılımcının yer aldığı 200'den fazla çalışmayı analiz eden bilim insanları, sarılma gibi fiziksel temasların kişilerde olumlu etkiler yarattığını ortaya koydu

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2024 07:30
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 07:30
Kaynak: AA
Fiziksel temasın acı, anksiyete ve depresyona iyi geldiği kanıtlandı

Araştırmacılar, temasın süresi ve sıklığından ziyade, "ufak" ve "kibar" dokunuşların bile acı, anksiyete ve depresyona karşı olumlu etkilerinin olduğunu belirlediler. Bu etkinin yaş grubundan bağımsız olduğunu gözlemlediler.

Araştırmada, insanlarla birlikte hayvanlarla da fiziksel temasın zihinsel sağlık açısından önemli olduğu vurgulandı. Yeni doğan bebeklerle ebeveynler arasındaki temasın önemine de işaret edildi ve insanlar arasında fiziksel temasın ilerleyen yaşlarda da zihinsel sağlık için kritik olduğu belirtildi.

Araştırmacılar, fiziksel temasın genel sağlık durumunu iyileştirmede basit ve etkili bir yöntem olabileceğini vurguladılar. Araştırmanın sonuçları, "Journal Nature Human Behaviour" dergisinde yayımlandı.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.