TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Felç Etkisi Yapıyor! Bu Besinler Vücudunuza Birlikte Girmemeli!

Beslenme uzmanlarından her geçen gün sağlıklı beslenme hakkında doğru bilinen yanlışlar düzeltiliyor. Uzmanlardan hayati öneme sahip uyarı geldi.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2024 18:49
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2024 18:49
Kaynak: HABER MERKEZİ
Felç Etkisi Yapıyor! Bu Besinler Vücudunuza Birlikte Girmemeli!

Tek başına oldukça sağlıklı olsalar bile bazı besinleri birlikte tüketmenin insana ciddi zararları olduğunu ifade eden uzmanlar, önemli bilgilendirmelerde bulundu.

bitki çayı

Bitki Çaylarınızı İçerken Dikkat Edin…

Kişiler, kendilerine iyi gelsin diye evde hazırladıkları ve şifa bulma amacıyla bitkileri karıştırdıklarında büyük bir risk ile karşı karşıya olduklarının bilincinde değiller. Uzmanlar, bazı bitkilerin bir araya geldiğinde zehir etkisi olabileceğini, bu sebeple eğer bu konuda bir bilgi sahibi değilse kişinin bilmeden tüm bitkileri karıştırıp tüketmesinin hiç iyi sonuçlar vermeyebileceğini belirtti.

Uzman Türkan Özer, yapmış olduğu bilgilendirmesinde doğal yollar ile şifa bulmak isteyen kişiler için oldukça önemli noktalara değindi. Bazı çeşitli bitkilerin, kullanılan ilaçlar ile etkileşime girebilme özelliğine sahip olduğunu, bu durumun o ilacın yan etkilerini arttırıcı şekilde ortaya çıktığını belirten Özer, örneğin zerdeçalı safra taşı olan ya da kan sulandırıcı kullanan bir hastanın kullanmaması gerektiğine parmak bastı.

zerdeçal

Zerdeçalın Ölçüsü

Zerdeçalın tek başına şifa kaynağı ve ciddi hastalıkların önüne geçen bir nimet olsa da safra akımını durdurması sebebiyle safra taşı olanların tüketmemesi gerektiğini ifade eden Türkan Özer, zerdeçalın kanı sulandırma özelliğinin de olduğunu ve zerdeçal tüketiminin 1 çay kaşığı ile sınırlandırılması gerektiğini belirtti.

Bunun yanında K vitamini zenginliği ile bilinen yeşil çayın kanı koyulaştırması ile tehlikeli olduğunu ve bu sebeple eğer kişi kan sulandırıcı kullanıyorsa yeşil çay kullanımının kanı pıhtılaştırabileceğini ifade eden Özer, sakinleştirici kullananların ada çayı; tansiyon ilacı kullananların ise kekik çayı içmemesi gerektiğini ekledi. Bunun sebebi, kekik çayının tansiyon düşürücü bir etkiye sahip olması; ada çayı içen ve sakinleştirici kullanan kişilerin ise ilacın etkisini olumsuz anlamda daha da artıracak olması.

Uzman Özer, hamilelerin, düşüğe sebebiyet vermesinden dolayı ada çayı tüketmemesi gerektiğini belirtti. Bunun yanında sevilen kuşburnu ve ekinezya çayları da birtakım reaksiyonlara sebep olacağından tüketimine dikkat edilmesi gereken çaylardan.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.