TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doktor randevusuna gelmeyenler mağduriyete neden oluyor

Bingöl Devlet Hastanesi, 15 Nisan tarihinde MHRS üzerinden randevu alan 219 hastanın randevularına gelmemesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Hastanenin verdiği bilgiye göre, randevularına gelmeyen hastaların iptal başvurusu yapmamaları nedeniyle başka hastaların mağduriyet yaşadığı belirtildi

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 08:30
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 08:30
Kaynak: İHA
Doktor randevusuna gelmeyenler mağduriyete neden oluyor

Hastane yetkilileri, konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, 15 Nisan 2024 tarihinde polikliniklerde muayene olmak üzere MHRS üzerinden randevu alan 219 vatandaşın randevularına gelmemesiyle, başka 219 hastanın hizmet almasının engellendiğini ifade etti. Bu durumun önüne geçmek için hastaların randevularını iptal etmeleri gerektiği vurgulandı. Randevusu olmasına rağmen gelemeyecek durumda olan hastaların iptal yapmasıyla, diğer hastaların randevu alabilmesi ve boşlukların doldurulabilmesi sağlanabileceği belirtildi.

Ayrıca, hastanenin acil bölümüne başvuran bin 401 hastadan 3'ünün çevre illere sevk edildiği, polikliniklere başvuran 4 bin 319 hastadan ise 104'ünün çevre illere sevk edildiği ifade edildi. Bu sevklerin çoğunun hastaların kendi isteğiyle araştırma hastanelerinde tedavi olmak istemelerinden kaynaklandığı aktarıldı.

Hastane yetkilileri, vatandaşların daha hassas olmalarını ve randevularını iptal etmelerini isteyerek, çalışanların randevusuna gelmeyen hastalardan kaynaklanan boşlukları doldurmak için çaba gösterdiklerini vurguladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.