Dermatologdan rozase (Gül Hastalığı) için çözüm önerileri

Dermatolog Dr. Babür Süer, pek çok insanın yaşam kalitesini olumsuz etkileyen bir cilt sorunu olan "Rozase" (gül hastalığı) hakkında bilgilendirdi ve bu durumla başa çıkmanın yollarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2025 05:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2025 12:05
Kaynak: BÜLTEN
Dermatologdan rozase (Gül Hastalığı) için çözüm önerileri

Gül Hastalığı, yüzümüzde kızarıklık, ince damarlanma, sivilce ve bazen de şişlikler ile deri kalınlaşmasına neden olan bir cilt hastalığıdır. Aynı zamanda, sürekli bir yanma ve kaşıntı hissi de yaşatabilir.

GÜL HASTALIĞININ NEDENLERİ

Dermatolog Dr.Babür Süer, rozasea'nın tam olarak nedenleri bilinmese de, genetik yatkınlık, güneşe maruz kalma, aşırı sıcak, rüzgar ve nem gibi çevresel faktörler ile bağışıklık sistemini uyaran bazı değişikliklerin rol oynadığını açıkladı. Ayrıca, Demodex gibi cilt parazitlerinin artışının da rozaseaya neden olabildiğini ifade etti.

Bu kızarıklıkları tetikleyen faktörler arasında sıcak içecekler, alkol, baharatlı yiyecekler, güneş ışığı,sıcak hava, sıcak banyo ve sauna, yoğun egzersiz, stres ve bazı cilt bakım ürünleri bulunur.

GÜL HASTALIĞI NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Rozasea’nın tedavisinde pek çok seçenek bulunur. Dermatolog Dr.Babür Süer, tedavi yöntemleri arasında damar daraltıcı ve mikroorganizmaları engelleyen kremler, akne ilaçları, bazı durumlarda oral antibiyotikler ve retinoidlerin yer aldığını söyledi. Ayrıca, bağırsak mikrobiyomunu dengelemek için probiyotikler kullanılabilir.

Özellikle kızarık görünümü ve ince damarlanmayı düzeltmek için dermatoloğunuzun uygulayacağı farklı lazer ve ışık tedavileri ile çok iyi sonuçlar alınması mümkün.

Dr. Süer, hastaların kendisinin de yapabileceği bazı şeyler olduğunu vurgulayarak; güneşten ve sıcaktan korunmak, sıcak içecekleri, baharatlı yiyecekleri ve alkol kullanımını azaltmak, yoğun egzersiz yapmamak ve stresle baş etmek gibi basit önlemler ile rozasea belirtilerinin hafifleyeceğini söyledi. Ayrıca, hassas ciltlere uygun kozmetik ürünler kullanmanın ve düzenli güneş koruyucu uygulamanın önemli olduğunu belirtti.

Şikayetlerinizin olmadığı ve tedaviye ara verebileceğiniz dönemler olsa da uzun vadeli bir tedavi gerekiyor. Dermatolog Dr.Babür Süer, gül hastalığı'nın tamamen iyileşmesinin zor olduğunu ancak doğru tedavi ve yaşam tarzı değişiklikleriyle kontrol altında tutulabileceğini ve şikayetlerin büyük ölçüde azaltılabileceğini belirtiyor.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.