TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cilt kusurlarına son veren işlem 

Estetik Cerrahi Uzmanı Tolgahan Alpaydın, yüzdeki lekelenmeler, ağız ve çevresindeki kırışmalar ve benzeri istenmeyen durumların dermabrazyon yöntemiyle kısmen veya tamamı ile girebileceğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2018 08:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Cilt kusurlarına son veren işlem 

ONURHAN ALPAGUT

Estetik Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Tolgahan Alpaydın, derideki mevcut akne sekelleri, yüzdeki lekelenmelerin, ağız çevresi kırışıklıklarının, jilet ve benzeri izlerin giderilmesinde dermabrazyon ve dermaplaning yöntemlerinin uygulandığını söyledi.Yüzdeki lekelenmeler, ağız ve çevresindeki kırışmalar ve benzeri istenmeyen durumların dermabrazyon yöntemi ile kısmen veya tamamı ile girebileceğini söyleyen Estetik Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Tolgahan Alpaydın, “Bu işlem derininin kontrollü olarak üst tabakasının zımparalanması veya aşındırılması işlemidir. Bu yöntem sonucu, deri yüzeyindeki düzensiz girinti veya çıkıntıların kenarları yuvarlatarak daha düzgün bir yüzey oluşturulabilir” dedi.

OPERASYON YÖNTEMİ VE İYİLEŞME SÜRECİ

Operasyon yöntemi ve tedavi sonrası hakkında bilgilendirmede bulunan Alpaydın, “Döner başlıklı bir motora takılan özel aletlerle üst ve orta deri tabakasının mekanik zımparalanması işlemidir. Bu yöntemle belirgin yara ve yanık, operasyon izleri, akne skarına bağlı düzensizlikler mekanik olarak düzeltilir ve deri olduğundan daha pürüzsüz hale getirilir. Operasyon steril koşullar yapılır. Lokal anestezi altında uygulanır. Genel olarak bir kez dermabrazyon uygulanması yeterli olabilmektedir ancak derin yanık ve akne sekellerinde 2-3 kez dermabrazyon uygulanması gerekebilir. Bu gibi durumlarda iki dermabrazyon arasındaki süre ortalama 6 ay- 1 senedir. Dermabrazyon sonrası oluşturduğumuz yara uygulanan derinlikle orantılı olarak 7-10 günde özel pansuman uygulanarak iyileşir. Aynen kimyasal yüz soyma sonrasında olduğu gibi, açık havaya çıkmadan önce yüksek faktörlü güneş koruyucular ve doktorunuzun verdiği kremler uygulanmış alana sürülerek korunma sağlanır” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.