TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cildi mermer gibi yapan muhteşem besin! Canan Karatay gençliğin sırrını verdi

Canan Karatay'dan muhteşem tavsiye! Bu sayede genç ve daha güzel görüneceksiniz! Detaylar haberimizde.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 14:00
Kaynak: HABER MERKEZİ
Cildi mermer gibi yapan muhteşem besin! Canan Karatay gençliğin sırrını verdi

Tahin pekmezle birlikte alındığında önemli bir lezzet sağlar ve kan dolaşımını düzenleyerek ve yaşlanma belirtilerini en aza indirerek doğal bir vücut bakımı alternatifi olarak ilgi görmektedir. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

TAHİNİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR 

Canan KarataY, tahinin kan dolaşımını düzenleyerek damar tıkanıklıklarının tedavisine yardımcı olduğunu söylüyor. Tahin, antiinflamatuar özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda kolesterol seviyesini düşürerek kalp hastalıkları ve felç riskini de azaltıyor. Ayrıca tahinde bulunan kalsiyum ve magnezyum da kan basıncını düşürür. Eski terapötik metinlerde pek çok doktorun tavsiye ettiği tahin ve limon karışımının hematopoietik etkisi vardır, bu sadece yorgunlukla mücadele etmekle kalmaz, aynı zamanda enerji depolarını da güçlendirir. Tahin, kadın ve erkeklerde doğurganlığı artırır ve kısırlık riskini azaltır. Tahin, hücreleri yenileyen ve saçlarınızın daha parlak olmasını sağlayan B vitamini açısından zengindir. İçerdiği çinko sayesinde cildin yenilenmesinde ve kolajen üretiminde aktif rol oynayarak sağlıklı kalmasını sağlar. Ayrıca tahin üretiminin ana bileşenlerinden biri olan susam, cilt hücrelerinin yenilenmesine ve erken yaşlanma belirtilerinin önlenmesine yardımcı olan amino asitler, E vitamini, B vitaminleri, mineraller ve yağ asitlerini bulundurur. Tahin, içerdiği omega-3 ve omega-6 yağ asitleri sayesinde sinir hücrelerinin sağlıklı çalışmasına destek olur ve sinir sisteminin normal çalışmasına katkıda bulunur. Tahin düzenli tüketildiğinde hafızayı güçlendirerek beyin fonksiyonlarına katkı sağlar. Tahin, kalp sağlığını destekleyen yağ asitlerini bulundurur.

tahin pekmez

Özellikle oleik asit (tekli doymamış yağ asidi) ve linoleik asit (çoklu doymamış yağ asidi) bakımından yüksektir. Bu yağlar kardiyovasküler sağlığın iyileştirilmesine ve kötü kolesterol (LDL) seviyelerinin düşürülmesine yardımcı olabilir. Tahin kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir ve potasyum gibi mineraller bakımından da oldukça zengin. Bu mineraller kemik sağlığından kas fonksiyonuna kadar çeşitli vücut fonksiyonlarında önemli roller oynar. Tahin, özellikle vegan veya vejeteryan diyeti uyguluyorsanız demir emilimini arttırmada yardımcıdır. Demir, kan üretimi ve oksijenin vücutta taşınması için önemlidir. Tahin, E vitamini ve antioksidanlar gibi besinleri içerir. Bu bileşenler bağışıklık sistemi fonksiyonunu destekler ve serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını azaltır. Tahin, sindirim sağlığına katkıda bulunan lif açısından zengindir. Lif düzenli bağırsak hareketlerini destekler, kabızlığı önler ve hazımsızlığı giderir. Tahin, cilt sağlığını iyileştirebilen lizin içerir. Lizin vücudun kollajen üretimine katkıda bulunur ve bu da cildin elastikiyetinin ve gençliğinin korunmasına yardımcı olur. Tahinin faydalarından yararlanmak için dengeli beslenmenin bir parçası olarak düzenli şekilde tüketebilirsiniz. Ancak tahin yüksek kalorili bir gıda olduğundan porsiyon kontrolü önemlidir, özellikle de kilonuzu kontrol etmeye çalışıyorsanız. Ayrıca tahine alerjisi olan veya susam hassasiyeti olan kişilerin dikkatli olması gerekmektedir. Herhangi bir sağlık sorununuz varsa veya özel bir diyet uyguluyorsanız doktorunuza danışmanız tavsiye edilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.