TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu saç bakımı son trendler arasında! Mutfaktaki malzemeyle saçlarınız ışıl ışıl olacak...

Her kadının hayali olan ışıl ışıl saçlar, evde bulunan tek malzeme ile gerçeğe dönüşüyor. “Peki Nasıl?” diyorsanız eğer, saçlarınız ışıl ışıl edecek o yöntem ile ilgili bilgileri haberimizin devamında bulabilirsiniz...

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2024 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2024 17:19
Kaynak: HABER MERKEZİ
Bu saç bakımı son trendler arasında! Mutfaktaki malzemeyle saçlarınız ışıl ışıl olacak...

Son zamanlarda kuru şampuan, doğal saç bakımları sosyal medya başta olmak üzere, tüm mecralarda gündem konusu oldu. Peki saçları besleyerek, bakım yapan yöntem nedir? Saç bakım ürünü nasıl hazırlanır? İşte sizlerle gündem konusu olan saç bakım taktiği...

saç bakım maskesi

Mısır nişastası saçlara parlaklık katıyor!

Mısır nişastası bakımı son zamanlarda kuru şampuan, doğal saç bakımları olarak sosyal medya başta olmak üzere, tüm mecralarda gündem konusu oldu. Mısır tanelerinden elde edilen doğal bir nişasta çeşidi olan Mısır nişastası, saç bakımında kullanımı popüler bakım maskeleri arasında yer aldı. Kuru şampuan olarak kullanıla bilinen bu ürün saç diplerindeki fazla yağı emme özelliği sayesinde, saçların daha sağlıklı görünmesine büyük katkı sağladığı söyleniyor.

Ayrıca, mısır nişastası suyuyla karıştırılan, maskelerin saça doğal hacim kazandırdığı ve saç şekillendirme sürecinde de önemli ölçüde destek sağladığı doğal ve ekonomik bir alternatif olarak dikkatleri çekiyor.

saç bakım maskesi

Bakım maskesi nasıl hazırlanır?

  • Sosyal medya platformları aracılığıyla paylaşılan, doğal ve ekonomik bir alternatif olan bakım yöntemini dememek isteyen kişiler için, Mısır nişastası ile yapılan maske tarifi şu şekilde;
  • Saçlara parlaklık ve doğal hacim kazandırmaya yarayan maske tarifi için sadece 1 yemek kaşığı mısır nişastası ve 1 yemek kaşığı su yeterli olacaktır.
  • Genel olarak her evde bulunan iki malzeme ile yapılacak olan bu maske için tek yapmanız gereken şey ise iki malzemeyi birbirine karıştırmak olacaktır.
  • Maske hazırlığı aşamasında, tercihe göre, birkaç damla uçucu yağ eklenebilir. (lavanta veya çay ağacı yağı vb. gibi)
  • Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra ortaya çıkan bakım maskesini, temiz bir şekilde saç diplerinize uygulayıp, maskeyi kuruyana kadar bekletin (10-15 dakika)
  • Kuruma işleminden sonra, ılık suyla durulayarak maskeyi saçlarınızdan arındırın.
  • Cilt yapısı nedeniyle, alerjik reaksiyonun önüne geçmek adına, küçük bir alerji testi yapmak faydalı olacaktır. Ayrıca, maskeyi aşırı sıklıkta kullanmak, cildi kurabilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.