TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beslenmenize Dikkat: Sağlıklı Olduğunu Düşündüğünüz Besinlerin Vücudunuza Ciddi Zararları Olabilir!

Gün geçtikçe sağlıklı beslenme hakkında beslenme uzmanları tarafından farklı görüşler ortaya atılıyor, bildiğimiz doğrular yanlışa, yanlışlar doğruya çevirebiliyor ve böyle bir durumda kişiler de beslenme konusunda ne yapacağını bilemez bir durumda hissedebiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2024 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2024 19:19
Kaynak: HABER MERKEZİ
Beslenmenize Dikkat: Sağlıklı Olduğunu Düşündüğünüz Besinlerin Vücudunuza Ciddi Zararları Olabilir!

Yapılan araştırmalar, yıllardır sağlıklı olduğunu düşündüğümüz ancak işin aslında vücudumuza ciddi zararlara sebep olan bazı besinleri ortaya koydu. Sağlıklı beslenmek isteyen kişiler, bu besinlerin doğru tüketiminin nasıl olacağını araştırıyor.

Doğru ve Sağlıklı Bir Beslenme Nasıl Olur?

Doğru ve Sağlıklı Bir Beslenme Nasıl Olur?

“Sağlıklı beslenmenin” herkes tarafından başarılabilen bir durum olmamasının yanında, doğru bilinen yanlışlar da kişileri daha hatalı beslenmelere sürükleyebiliyor. Yanlış bir beslenme de iyi işleyemeyen bir vücudu, bu durum da giderek bozulan sağlığın doğmasına sebep oluyor.

Ancak yapılan araştırmalara bakıldığında aslında sağlıklı beslenmek düşünüldüğü kadar zor ve katı değil. Uzmanlar, beslenmede en önemli durumun “denge” olduğuna dikkat çekiyor. Yasakların olmadığı, sadece hangi besine hayatınızda nasıl bir porsiyonda yer verdiğinizin önemini belirten uzmanlar, abur cubur gibi “sağlıksız” olarak yaftalanan besinlerin de günlük beslenmemizde yer alabileceğini ancak buradaki önemli kısmın tükettiğimiz miktar olduğunu belirtiyor.

Beslenmede Doğru Bilinen Yanlışlar, Yanlış Bilinen Doğrular…

Beslenmede Doğru Bilinen Yanlışlar, Yanlış Bilinen Doğrular…

Abur-cubur gibi ya da şeker gibi besinlerin daha az, sebze-meyve gibi besinlerin ise daha çok miktarda yer aldığı bir beslenmenin dengeli ve doğru, sağlıklı beslenme olduğunu belirten uzmanlar, herkes tarafından bilinen bazı diyet yöntemlerinin aslında ne kadar yanlış olduğunu belirterek sağlıklı beslenme ile gerçekçiliği bir araya getiriyor.

Daha öncesinde farklı şekillerde karşımıza çıkmış beslenme hakkında bazı kalıplaşmış düşüncelerin yanlışlığına vurgu yapan uzmanlar, yumurtayı çok tüketmenin kolesterole neden olacağı düşüncesinin yanlış olduğunun altını çizdi.

Bunun yanında, genel kullanılan bazı besinlerin yerine daha başka alternatifler öneren uzmanlar, her önerinin doğru olmadığını vurguladı. Örneğin dünyaca ünlü uzmanlar, sofra şekeri ve doğal şekerin arasında bir farkın olmadığını, ister deniz ister sofra olsun tuzun tuz olduğunu, akşam 18:00’den sonra yemememin herkes için geçerli olmadığını, kahvaltıyı kahveyle yapmamak gerektiğini belirttiler.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.