TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Koca müjdeyi verdi: 600 yataklı şehir hastanesi konseptinde, bir hastane çalışmamız var

Bolu'da esnaf ziyaretleri sırasında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önemli bir müjde verdi. Koca, "Bir ruh sinir hastanesi ile beraber, ilave 600 yataklı şehir hastanesi konseptinde bir hastane projemiz var" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2024 20:25
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2024 20:25
Kaynak: İHA
Bakan Koca müjdeyi verdi: 600 yataklı şehir hastanesi konseptinde, bir hastane çalışmamız var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bolu'ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Koca, AK Parti Bolu İl Başkanlığı önünde AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Muhammed Emin Demirkol, AK Parti İl Başkanı Suat Güner ve partililerle birlikte sağlık personeli tarafından karşılandı. Ardından, cadde üzerinde esnaf ziyareti gerçekleştiren Koca, Yıldırım Beyazıt Camii'nde ikindi namazını kıldı. Namazın ardından İzzet Baysal Caddesi'nde esnafı ziyaret eden Bakan Koca, İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'nde basın açıklaması yaptı.

Koca, devam eden fizik tedavi hastanesi inşaatı hakkında şunları söyledi: "Bilindiği gibi Bolu'da bir eğitim ve araştırma hastanesi var, üniversite hastanemiz. Ancak 340 yataklı hastanemizin eskidiğini ve Bolu'nun ihtiyaçlarının arttığını görüyoruz. Bu bağlamda, şu anda yüzde 30 seviyesinde olan 250 yataklı fizik tedavi hastanemizin inşaatı devam ediyor."

Koca, Bolu'ya iki yeni hastane müjdesi verdi ve şunları belirtti: "Bir diğer hastanemiz kadın doğum çocuk hastanesi. İhalesi 20'sinde yapılacak olan 47 bin metrekare kapalı alanlı bir hastane olacak. Ayrıca, Bolu'da yatak kapasitesinin artması gerektiğini görüyoruz. Bu doğrultuda, eski devlet hastanesinin olduğu yere, 150 yataklı ruh sinir hastanesiyle birlikte, ilave 600 yataklı şehir hastanesi konseptinde bir hastane projesi üzerinde çalışıyoruz. Böylece bin yatağın üzerinde bir eğitim ve araştırma hastanesi fonksiyonuna sahip olacağız. Bu projeyi geciktirmeden hayata geçirmek istiyoruz. Kadın doğum hastanesinin ihalesi haftaya gerçekleşecek, aynı kampüste dediğimiz 600 yataklı ilave hastaneyi planlıyoruz." Bakan Koca'nın Bolu programı basın açıklamasının ardından sona erdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.