TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baharınız kabus olmasın: Mevsimsel polen alerjisine dikkat

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. İlker Özsararaç, polen alerjisinin mevsimsel alerjiler arasında en yaygın olanlarından biri olduğuna dikkat çekti

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 06:30
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 06:30
Kaynak: İHA
Baharınız kabus olmasın: Mevsimsel polen alerjisine dikkat

Bahar aylarının yaklaşmasıyla birlikte alerjik bünyeli bireyler için zorlu bir dönemin başladığını belirten Dr. Özsararaç, polen alerjisinin semptomları ve korunma yöntemleri hakkında önemli bilgiler verdi.

Polen türü alerjenlerin vücuda girdiğinde bağışıklık sisteminin bunları tehdit olarak algıladığını ve alerjik reaksiyonlara neden olduğunu açıklayan Dr. Özsararaç, semptomların arasında hapşırma, burun tıkanıklığı, göz nezlesi, ürtiker ve astımın bulunduğunu belirtti. Hastalarda özellikle sabah kalktıklarında beliren bu semptomlara dikkat çekti.

Hastalığın tamamen yok edilmesinin mümkün olmasa da, semptomların hafifletilmesi için birçok tedavi yönteminin bulunduğunu ifade eden Dr. Özsararaç, hastaların tedavi protokolünün hekimleri tarafından belirleneceğini vurguladı.

Polen alerjilerinden korunmanın önemli yollarından birinin polen maruziyetini azaltmak olduğunu belirten Dr. Özsararaç, kapalı alanlarda kalmanın, çim biçmekten kaçınmanın, pencereleri kapalı tutmanın, güneş gözlüğü takmanın ve sık sık duş almanın önemine dikkat çekti. Ayrıca, dışarıda vakit geçirdikten sonra kıyafetleri değiştirme ve duş alma alışkanlığının polenlerden arınmak için önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.