TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Babasının kalp ilacı için SGK’ya seslendi

Oneptus isimli kalp ilacının ödemesiz olarak SGK kapsamında karşılanmasını talep eden bir vatandaş, imza kampanyası başlattı

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2023 12:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Babasının kalp ilacı için SGK’ya seslendi

Babasının kalp ilacının Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanmasını talep eden Cem Çapar isimli bir vatandaş, imza kampanyası başlattı. Aldıkları ilacın sürekli zamlandığını kaydeden Çapar, “Eczaneye her gittiğimizde ilacın ücreti artmaktadır. Asgari ücretle yaşayan ve her kutusunu zamlı alan insanların günün birinde bu ilacı almaya güçleri yetmeyecektir” dedi.

Desteğe ihtiyacı olduğunu kaydeden Çapar, şimdiden binlerce imzaya ulaştı.

HERKESİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR

Kampanya metninde şu ifadeler yer alıyor: “Babam, Türkiye’deki milyonlarca kalp hastasından bir tanesi. Babama ve diğer kalp hastalarına kalp pili takılmaması ve hayati risklerinin önlenmesi adına doktorları tarafında Oneptus isimli ilaç verilmektedir. Bu ilacın ücretini, Sağlık Bakanlığı sigorta kapsamında karşılamamaktadır. İlaç, 28 film tablettir ve bir aylık bir sürede bitmektedir. Eczaneye her gittiğimizde ilacın ücreti artmaktadır. Asgari ücretle yaşayan ve her kutusunu zamlı alan insanların günün birinde bu ilacı almaya güçleri yetmeyecektir. Şuan için ilacın fiyatı bin 60 TL ve biz bir sonraki ilaç alımında ücretin daha fazla artacağını, bir önceki aldığımız fiyat olan 813 TL olmasından dolayı biliyoruz. İki ilaç arasında sadece 1 ay var ve arada 147 TL gibi bir fark var. Aynı şekilde 1 ay sonra aynı ilacı almak için eczaneye gittiğimiz zaman ilacı bin 60 TL'den alamayacağımızı biliyoruz.”

“Asgari ücret ile kirada oturan insanlar var ve bu insanlar bu ilaçları almazsa ölecekler” denilen açıklamada, “İnsanların kaderlerini bir kutu ilaca bırakmak hiçbir sosyal devletin anlayışına sığmamaktadır. Bu doğrultuda, Oneptus isimli kalp ilacının ödemesiz olarak SGK kapsamında karşılanmasını talep etmekteyiz. Herkesin desteğine ihtiyacımız var. Lütfen desteklerinizi esirgemeyiniz” sözlerine de yer verildi.

İmza kampanyasına burada ulaşabilirsiniz

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Eczanelerde ‘yok’ nöbeti… Aradığınız ilaca ulaşılamıyor!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.