TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Asosyalliğin başka bir nedeni: Yorgun yüz

Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Onur Oğan, son yıllarda özellikle iş ve kişisel yaşamda yorgun yüz ifadeleri nedeniyle doktora başvuruların arttığını belirtiyor. Dr. Oğan, yorgun yüz ifadesinin kişilerde asosyalliği artırdığını ve iş hayatında benzer sıkıntıların yaşandığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 03:30
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 03:30
Kaynak: İHA
Asosyalliğin başka bir nedeni: Yorgun yüz

Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Onur Oğan, yorgun bakışın psikolojik etkisini ele aldı. Dr. Oğan, yüz hareketlerinin ve mimiklerin insan ilişkilerinde ilk dikkat çeken faktör olduğunu vurgulayarak, bu nedenle yüz görünümünün oldukça önemli olduğunu belirtti.

Dr. Oğan şunları söyledi: "Yer çekimi, mimik kaslarının etkisi ve güneş ışınları, yaşlı bir görünümün en temel nedenlerindendir. Yer çekiminin etkisiyle yüzü yerinde tutan bağlarda gevşeme olurken, deri esnekliği zamanla azalır ve sarkmalar meydana gelir. Özellikle yanak altı ve çene bölgesindeki sarkma, kişiyi yorgun ve yaşlı gösterir. Estetik cerrahi, bu probleme yüz germe ameliyatlarıyla çözüm sunmuştur. Farklı teknikler olsa da temel amaç, sarkan dokuları eski yerlerine getirmektir."

"Sosyal izolasyona yol açabilir"

Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Onur Oğan, insan ilişkilerinde yüzün en çarpıcı alan olduğunu belirtiyor. Dr. Oğan, "Yüzde yaşlanmanın etkileri; derinin elastikiyetini kaybetmesi veya azalması, hacim kaybı ve sarkma olarak üç mekanizmayla açıklanabilir. Karşı tarafa ilk izlenimi veren genellikle yüzümüzdeki ifade ve mimiklerimizdir. Her gün aynaya bakan bir kişi, yorgun, bitkin, enerjisi düşük bir yüzle karşılaştığında, yaşına bakılmaksızın yaşlanmış hissine kapılabilir ve bu da bazı sosyal etkileşimlerden kaçınmasına neden olabilir" şeklinde uyarıyor.

"Canlı ve enerjik bir görünüm pozitif etki yaratır"

Bu durumu yaşayan insanların genellikle yaşlanmayı kabul etmeleriyle birlikte sosyal geri çekilmenin de görüldüğünü ifade eden Op. Dr. Oğan, “Yaşlanma belirtilerine karşı tepkiler kişiden kişiye değişir ancak bu durumdan rahatsız olmak oldukça doğal ve normaldir. Canlı, dinamik, taze ve samimi bir ifade karşı tarafla etkileşim halinde olduğumuzu ve enerjik olduğumuzu gösterir. Bu nedenle, yorgun veya bitkin bir görünüm yerine daha canlı ve enerjik bir görünüm, günlük etkileşimlerimizin olumlu yönde ilerlemesine ve iş hayatında daha dinamik bir imaj sergilememize yardımcı olacaktır” şeklinde konuştu.

"Yüz gençleştirme işlemi doğallığı korumalıdır"

Yüz gençleştirme işlemlerine genellikle iş ve kişisel yaşamlarında sert veya yorgun bir görünümden şikayet eden kişilerin başvurduğuna dikkat çeken Op. Dr. Oğan, şunları söylüyor: “Yüz gençleştirme sürecinde, kişinin doğal görünümünü koruyarak, yüz bütünlüğünü bozmadan, daha canlı ve enerjik bir görünüm elde etmek kritiktir. Bu yaklaşım, kişinin sosyal çevresinden olumlu geri bildirimler almasına ve artan özgüvenle kişisel kabulünü ve çevresel uyumunu artırmasına yardımcı olabilir.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.