Alerjik egzama tedavisi artık Samsun'da da yapılabiliyor

Dermatoloji (Cildiye) Uzmanı Prof. Dr. Müge Güler Özden, Amerika'da sağlık otoriteleri tarafından ‘çığır açan tedaviler' olarak onay alan yeni tedavi imkanlarının 'şiddetli alerjik egzaması' olan hastalar için çok başarılı sonuçlar verdiğini ve uygun hastalara Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) uygulandığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2024 04:00
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2024 04:00
Kaynak: İHA
Alerjik egzama tedavisi artık Samsun'da da yapılabiliyor

6. Karadeniz Dermatolojide Yenilikler Sempozyumu, Samsun'da gerçekleştirildi. OMÜ Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müge Güler Özden'in kongre başkanlığını yaptığı sempozyumun 2. gününde sedef hastalığının yanı sıra alerjik egzamanın da tedavisinin Türkiye'de Samsun OMÜ'de yapılabildiğine dikkat çekildi. Prof. Dr. Özden, 100'ün üzerinde hekimin katıldığı sempozyumda her hekimin kendi uzmanlık alanında sunum yaptığını belirtti.

“Şiddetli alerjik egzamada çığır açan tedaviler artık üniversitemizde yapılabiliyor”

Yeni tedavi yöntemleri hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Müge Güler Özden, “Karadeniz Dermatolojide Yenilikler Sempozyumu'nun bu yıl 6'cısını gerçekleştiriyoruz. Dermatoloji ve kozmetoloji bilimindeki yenilikleri tartıştığımız sempozyumumuza ülkemizden 100'ün üzerinde hekim katılımcı ve 50'nin üzerinde konuşmacı Samsun'da buluştu. Bu yıl geçen yıllarda olduğu gibi sedef hastalığının tedavisindeki yeniliklerin yanı sıra alerjik egzama olarak bilinen ‘atopik dermatit' hastalığının tedavisinde çok büyük yenilikler paylaşılıyor. Amerika sağlık otoriteleri tarafından çığır açan tedaviler vurgusuyla onay alan bu yeni tedavi imkanı artık ülkemizde de var. Alerjik egzaması şiddetli olan hastalara OMÜ Hastanemize başvurmalarını ve bu tedaviler hakkında bilgi almalarını önerebilirim. Sempozyumda ayrıca kozmetik dermatoloji alanında da yenilikler, yeni yaklaşımlar ve yeni uygulama teknikleri tartışılmaya devam ediyor” dedi.

Sempozyumun 2. gününde uzman hekimler tarafından tırnak biyopsi teknikleri, flep teknikleri, hidradenitis suppurativa tedavisi, psoriasis (sedef) ve çocuk psoriasis tedavisi, androgenetik alopesi tedavisi,lazerlerin kullanım alanları, botulinum toksinin kozmetik dışı endikasyonlarda kullanımı, biyostimulan dolgular, ürtiker hastasına yaklaşım, alerji testlerinin yeri, HPV aşılarında güncel gelişmeler,tırnak hastalıklarında alternatif tedaviler,akne-demodex-rosaceada tedavi kozmetik bakım önerileri, dudak dolgusu uygulama teknikleri, ameliyatsız yağ yakma teknikleri gibi birçok konuda da sunumlar gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.