Akdeniz Üniversitesi’nde mucizevi nakil: Dünyanın ilk kadavradan rahim nakli ile doğan çocuğu 4 yaşında!

Dünyanın ilk kadavradan rahim nakli ile doğan Ömer Özkan Sert, 4. yaş gününü kutladı. 2011 yılında Akdeniz Üniversitesi'nde yapılan başarılı operasyonla annesi Derya Sert'e rahim nakli gerçekleştiren Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Prof. Dr. Ömer Özkan, bu mucizevi anı birlikte kutladı

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2024 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2024 02:00
Kaynak: İHA
Akdeniz Üniversitesi’nde mucizevi nakil: Dünyanın ilk kadavradan rahim nakli ile doğan çocuğu 4 yaşında!

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, duygularını şu sözlerle ifade etti: "Ömer Özkan bebeği Prof. Dr. Ömer Özkan ile görmek beni çok duygulandırdı. Bu başarı, mesleğimizin en anlamlı anlarından biri."

Rektör Özkan, bu naklin dünya için öğretici olduğunu vurgulayarak, "Derya, sabrı ve emeğiyle anne olma arzusunu gerçekleştirdi. Bu nakil, birçok kadının hayalini gerçekleştirmesi için umut oldu."

RAHİM NAKLİNİN BAŞARISI VE GELECEĞİ

Prof. Dr. Ömer Özkan, rahim naklinin dünyada yaygınlaşması gerektiğini belirterek, "Bu ameliyat sonrası doğumlar tıpta büyük bir ilerleme sağladı. Rahim nakli ile doğan 35'in üzerinde çocuk var ve bu teknik literatüre 'Özkan Tekniği' olarak geçti."

Rektör Özkan, 2025 yılında Dünya Rahim Nakli Kongresi'ni Türkiye'de düzenleyeceklerini açıkladı. Bu kongrede rahim nakli yapan ekipler bir araya gelerek deneyimlerini paylaşacak.

Derya Sert, rahim nakli bekleyen hastalara sabırlı olmaları gerektiğini söyleyerek, "Biz 9 yıl bekledik ama sabrın sonu selamet. İnşallah diğer kadınlar da bu mucizeyi yaşar."

Ömer Özkan Sert'in doğum gününde doktorları ve ailesiyle bir araya gelen Sert ailesi, mutluluklarını paylaştı. Anne Derya Sert, "Oğlumuz Ömer Özkan bize büyük mutluluk getiriyor. Her anımız onunla dolu ve çok mutluyuz" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.