TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SADECE SANDIĞA GİTMEK YETERLİ Mİ?

Yazının Giriş Tarihi: 05.06.2023 05:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.06.2023 05:47
SADECE SANDIĞA GİTMEK YETERLİ Mİ?

Bilindiği gibi 28 Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı İkinci Tur Seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu yarışıp, yarışın sonunda Kılıçdaroğlu’nun İstanbul, Ankara ve İzmir’de birinci çıkmayı başardığını görüyoruz.

***

Ama bu 3 ilde de Ana Muhalefet Partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) popüler belediye başkanları olup, beklenen artışın olmaması bizleri şaşırtmadı desek yalan olur. Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da yüzde 48,22, Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 51,78 oy almıştır. Başkent Ankara’da Recep Tayyip Erdoğan yüzde 48,77 oy alırken, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve aynı zamanda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 51,23 oy alabilmiştir. İzmir’de ise Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde32,87 alırken, Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 67,13 puan oy almıştır.

***

Millet İttifakı’nın bugün yönetiminde bulunan Hatay’ın dışındaki tüm şehirlerden Kemal Kılıçdaroğlu’nun birinci çıkmasına rağmen, ittifakın yönetiminde bulunan Ardahan dışındaki hiçbir ilden birinci çıkmadığını gözlüyoruz. Cumhur İttifakı’nda bulunan büyükşehirlerden Denizli ve Balıkesir’deyse Kemal Kılıçdaroğlu birinci gelmiştir.

***

6 Şubat’ta yaşanan deprem sonrasında ise Adana ve Diyarbakır’dan birinci gelebilen Kemal Kılıçdaroğlu, onca vaadine rağmen bu iki şehir dışındaki hiçbir ilden birinci gelememiştir.

***

Geçtiğimiz yıllarda selin vurduğu Bartın, Kastamonu ve Sinop’tan Recep Tayyip Erdoğan birinci çıkmıştır.

***

Amasra’daki maden faciasında ise Kemal Kılıçdaroğlu ve Recep Tayyip Erdoğan arasındaki yarıştan Kemal Kılıçdaroğlu birinci çıkmıştır.

***

Sinan Ateş’in ölümüyle sonucu en fazla merak edilen iller arasında yer alan Bursa’da ise Recep Tayyip Erdoğan birinci gelmiştir.

***

Tank palet fabrikasının bulunduğu il olan Sakarya’da ise Recep Tayyip Erdoğan açık ara farkla Kemal Kılıçdaroğlu’yu geride bırakmıştır.

****

Victor Hugo’nun dediği gibi; bana göre bundan sonra giderek kimsenin Kemal Kılıçdaroğlu’na dalgalarla nasıl boğuştuğunu sormayacağını, neticeye bakacağını düşünüyorum. Umarım yanılırım. Gemiyi neden batırdığını sorarlar. Bilmiyorum derdimi anlatabildim mi?

****

Feodalitenin yeterince tasfiye edilmediği, taşeron anamalcı üretim biçiminin egemen olduğu bizim gibi ülkelerde demokrasinin yeşermesi için tüm emek kesiminin örgütlü mücadelesi şarttır. Devletle özdeşleşen muazzam bir yapıyı sadece sandığa giderek, görevimi yaptım mantığı ile yenmek olası mıdır? Varın yanıtı siz verin.

***

Bakın LEONARD COHEN ne demiş?

“Herkes biliyor, dövüşün hileli olduğunu,

Fakirler fakir kalır, zenginler zenginleşir,

Hep böyle gider,

Herkes biliyor…

***

İstisnalar dışında devamlı sağ partilere yenilen Sevgili Süreğen Ana Muhalefet Partimizi şimdiye kadar bizler yeterli eleştir(e)miyorsak, bu bizim suçumuz değildir. Maalesef ülkemizin somut koşullarındandır. Emek eksenli yeni bir yapılanma olmadan, sağa yanaşarak bir yerlere varmak doğru mudur?

Saygıdeğer partili dostlarımız Geçti Dost Kervanı.

Lütfen artık bizleri ve halkımızı eylemeyin. Neye karar veriyorsanız bir an önce verin…

Yazık binlerce yoksula!..

Yazık bu ülkeye!..

Yazık milyonlarca işsiz gence!..

Yazık bu ülke halkına!..

***

Katkılarından dolayı Aziz Muhammet Ulubaş’a teşekkür ederim. Sözlerimi Pir Sultan Abdal Ustamızdan güzel bir türkü sözleri ile bitireyim.

Şu karşı yaylada, göç katar katar,

Bir güzel sevdası serimde tüter,

Bu ayrılık bana ölümden beter,

Geçti dost kervanı, eyleme beni...

Sevgilerimle….

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.