TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Saç ekimi ile yeniden özgüveninize kavuşun!

Saç ektirmeyi düşünüyor ama korkuyor musunuz? O zaman doğru yerdesiniz. Saç ekimi süreçlerini ve saç ekimi yöntemlerini sizler için derledik

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2023 08:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Saç ekimi ile yeniden özgüveninize kavuşun!

‘Erkeğin makyajı saçlarıdır’ bu sözü hiç duydunuz mu? Saçlarımızın rengi, şekli ve dokusu kişisel tarzımızı yansıtmadan çok önemli bir rol oynar. Onlara istediğimiz şekli verebilmek için de sağlıklı ve gür olmaları gerekir. Saçlarımızı tarzımıza uygun olarak şekillendirmek kendimizi daha özgüvenli ve muhteşem hissetmemizi sağlar. Peki ya saçlarımız dökülüyorsa? Bu içeriğimizde saç dökülmesinden şikayet edenlere harika bir öneri sunuyoruz. Saç ekimi! Gelin saç ekimi hakkında detaylı bilgilere birlikte sahip olalım.

SAÇ EKİMİ NEDİR?

Eğer siz de yoğun saç dökülmesi yaşıyorsanız ve bu durum psikolojinizi olumsuz etkileyerek özgüveninizi düşürüyorsa saç ekimi ile doğal ve estetik bir görünüme yeniden sahip olabilirsiniz. Saç ekimi; saç dökülmesi aşırı saç dökülmesi yaşayan kişilerde saç kaybının yaşandığı bölgelere yeni saç köklerinin transfer edilmesiyle yapılan tıbbi bir işlemdir. Modern tekniklerle desteklenerek etkili sonuçlar verir.

EN İYİ SAÇ EKİM MERKEZİLERİNİN KULLANDIĞI SAÇ EKİMİ YÖNTEMLERİ

Kendimiz için en iyi saç ekimi merkezini seçebilmek için öncelikle birtakım bilgilere sahip olmamız gerekiyor. Bunlardan en önemlileri ise saç ekimi yöntemleridir. Her merkez kendi imkanlarına göre FUE ve FUT saç ekimi yöntemlerini kullanarak işlemlerini yapar. FUE (Follicular Unit Extaction) ve FUT (Foliicular Unit Transplantion) bu yöntemlerden en çok kullanılanlarıdır. FUE yöntemi; tek tek saç köklerinin alınıp ekildiği bir yöntemdir. Bu sayede mümkün olan en az izle hızlı bir iyileşme süreci gerçekleşir.  FUT yöntemi ise; daha büyük saç kökü gruplarının alındığı bir yöntemdir ancak iz kalma ihtimali daha yüksektir. Uzman doktorlar eşliğinde gerçekleştirilen bu işlemler kendinize olan özgüveninizi yeniden kazanmanıza yardımcı olacaktır. Bazı merkezler şu saç ekimi yöntemlerini de kullanır; Manuel Punch Saç Ekimi, DHI Saç Ekimi, Robotik Saç Ekimi, Hiperbarik Saç Ekimi. Manuel PunH Saç Ekiminde; mikromotor cihazı ya da manuel punch yardımı ile çıkarılan saç kökleri soğuk bir ortamda özel bir solüsyon ile bekletilir. Sonrasında saç kökleri bölgeye yerleştirilir. Saç ekiminde DHI yöntemi, donör bölgeden toplanan saç köklerinin saç alanında herhangi bir kesik atılmadan doğrudan ekim işleminin uygulandığı bir saç ekimi metotlarından bir tanesidir. Hiperbarik saç ekimi, oksijenden yararlanılarak gerçekleştirilen saç ekim yöntemidir. Oksijenin yara iyileştirme gücünden yararlanılır.

SAÇ EKİMİ SONRASI DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Saç ekimi sonrası süreçte hızlı ve ağrısız bir dönem geçirmek için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır. Bunlar arasında özellikle; iyi bir dinlenme, ilaç kullanımı, ıslaklık ve şoklamadan kaçınma, koruma ve temizlik, alkol ve nikotin kullanımı, yan etkiler ve şişlik gibi noktalara dikkat etmek gerekiyor. Alkol ve nikotin kullanımı kan dolaşımını etkileyeceğinden iyileşme sürecini yavaşlatabilir. Özel olarak doktorunuz tarafından verilen şapka ve bandanayı kullanarak ekim yapılan bölgeyi güneşten ve tozdan korumalısınız. Saç ekimi sonrası ilk birkaç gün bölgeyi ıslatmaktan ve aşırı sıcak sulardan kaçınmalısınız. Doktorunuzun verdiği ilaçlar ile ağrıyı azaltabilir ve enfeksiyon riskine karşı koruma sağlayabilirsiniz. Ağır fiziksel aktivitelerden kaçının.

İZMİR SAÇ EKİMİ KONUSUNDA NASILDIR?

İzmir’de saç ekimi konusunda birçok alanında uzman merkez bulunur. Yurt içi ve yurt dışından yılda binlerce hasta bu merkezlere başvuru yapar. İzmir’deki saç ekimi merkezlerinde genellikle alanında uzman en iyi hekimler hizmet verir. İzmir’e saç ekimi yaptırmaya gelmeden önce mutlaka merkezleri araştırarak detaylı fiyat bilgisi ve araştırmaları yapmalısınız. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.