TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ruhumuzda Var

Yazının Giriş Tarihi: 21.03.2023 05:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.03.2023 05:09
Ruhumuzda Var

Zor günlerde birlik, dayanışma, merhamet, sevgi, iyilik milletimizin ruhunda var. Bu hasletlerimiz savaş ve felaket anlarında doruğa çıkar.

108 yıl önce de günümüzü aratmayan bir felaketle karşılaştık. 7 düvelin oluşturduğu filo Osmanlı başkentimizi işgal etmek için Çanakkale Boğazına saldırdı.  18 Mart 1915’te düşman filosunun çoğu batırılarak kazanılan zaferin ardından, 24/25 Nisan gecesi Gelibolu’ya çıkartma yapan düşmanlar Kara Savaşlarını başlattı. Bir yıla yakın süren savaşta verdiğimiz şehit sayısı, 6 Şubat 2023’te deprem felaketinde verdiğimiz şehitlerle denk…

Çanakkale’de düşman boğazı geçemeyince, “Çanakkale Geçilmez” savaş literatürüne geçti. Günümüzde boğazdan geçen gemiler, seyir defterine Çanakkale Boğazı değil  “Şehitlik Geçildi” yazar. Çanakkale’nin geçilemeyeceği tüm denizciler ile Türkiye ve şehitlikte bir yakını yatan yakın komşularının ruhunda yer almıştır.

Çanakkale Savaşları I.Dünya Savaşı’nda 1915’te oldu ve savaşı 2 yıl uzattı. Sonuç ve önemini  önceki yazımda belirttim. Bugün Balçova ilçemizde yapılan Çanakkale Töreni izlenimlerimi aktarmak istiyorum. Duyarsız diye tanımlanan Z Kuşağının, bizim eserimiz olan Hocalarının yönetiminde yansıttıkları Çanakkale Ruhu’nu izlerken gözyaşlarıma hakim olamadım. Atalarına lâyık, geçmişe sahip çıkan özgüvenli bir kuşak yetişiyor…

SELAM OLSUN!

 İzmir Balçova Kaymakamlığı ile Millî Eğitim Müdürlüğü’nün hazırladığı 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü töreni DEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonunda yapıldı. Sunumunu Bilim Sanat Merkezi Müdürü Sezen Tunay Aras’ın yaptığı tören; Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından Gaziler adına bir muharip konuştu. İEÜ Ortak Dersler Bölüm Başkanı Dr.Elçin Yılmaz günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Türkiye Astsubaylar Derneği Balçova Şubesi adına Bade Balhanlı bir şiir okudu. Çanakkale konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri; Kaymakam Ahmet Hamdi Usta, Garnizon Komutanı Şenol Zenginobuz, Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Millî Eğitim Müdürü Erhan Atilla  tarafından  verildi.

Resim dalında: 1-Zeynep Kara, 2-Güneş Şen Tuna, 3-Burak yalçın

Şiir dalında: 1-Ayşe Tolgay,2-Ela Vural, 3-Derin Heponaran

Kompozisyon dalında: 1-Rojin Nurda Çakmak, 2-Derya Çakır, 3-Meltem Koç

“Çanakkale Ruhu”  konulu şiirle harmanlanmış konuşmayı, bülbül gibi şakıyan bir sese Sacide Ayaz İlk ve Ortaokulu Müdürü Nazan Tunay yaptı. Şiir okuma konusunda bir değer olan Müdürümüz ruhumuza kadar işledi. O ortamı geçmişte çok kez yaşadığım için gözyaşlarıma hakim olamadım.

Son olarak Sacide Ayaz İlk ve Ortaokulu ile Bilim Sanat Merkezi’nin ortaklaşa sunumları “Vatan Size minnettardır”  draması sunuldu. Savaştan farklı kesitleri Bengisu Gökçe, Ege pehline, Yaşar Can Pehline Ahmet Berat İsat, Bayram Sıraç İpek, Mercan Münüklü, Bedirhan Bayram, Süleyman Çelik, Burhan Efe Yıldırım; Oratoryoyu ise Yaşar Can Pehline, Deniz Ülgel, Ömer Faruk Demirbağ, İbrahim Kılıçaslan, Mehmet Baran Akdoğan, Muhammet Furkan Çelik, Ceylin Öztürk, Ceylin Ulubunar, Irmak Özdemir, İsa Baran Kaymaz, Egemen Yiğit Duman, Defne Naz Elçin, Ada Başel, Yağmur Evyapan, Beril Tuana Solmaz,Tuana Deniz,Gülçin Önder, İbrahim Çınar Bulut, Öykü Karakuş, Tuna Yılmazer, Yağmur Yılmaz, İlkim Çelik ruhen başarıyla sundular.

Selam olsun Tarihin akışını değiştiren, Türk’ün şan ve şerefini zirveye eriştiren, vatan sevgisini aşılayan, iman gücünü bayraklaştırarak Çanakkale Destanını yazan kahraman ölümsüz şehitler ve komutanları Cevat Paşa, Tophaneli Hakkı, Hafız Nazmi, Nusret Mayın Gemisi ve Mustafa Kemal’e…

Selam olsun geçmişine sahip çıkan eğitimciler ve gençlere…

Selam olsun millî birlik ve beraberlik için çalışan vefalılara…

Çanakkale Ruhu’na sahip olduğumuz sürece, vatanımız üzerindeki bütün tezgahları bozacağız...

Selam olsun millî birlik ve beraberlik için çalışan vefalılara…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.