TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Romanlar’dan Kılıçdaroğlu’na tam destek!

İzmir’in ilçelerinden gelen Roman dernekleri ve Roman vatandaşlar, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıkladılar

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2023 16:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Romanlar’dan Kılıçdaroğlu’na tam destek!

TENZİLE AŞÇI

14 Mayıs seçimlerinin ardından 28 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri için geri sayım devam ediyor.

Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarışacağı 2. tur seçimi için art arda destek açıklamaları geliyor. Öte yandan; seçime 7 gün kala İzmir’in farklı ilçelerinden gelen Roman dernekleri ve Roman vatandaşlar, seçimlerde Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıkladılar.

CHP İzmir İl Başkanlığında yapılan destek açıklamasına, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, Güzel Parti Genel Sekreteri Cafer Heptepe ve İzmir Metropol Ağı Derneği Başkanı Tolga Küleş katıldı.

Programda, Roman vatandaşlar seçimde Kılıçdaroğlu'na tam destek sözü verdi. 

ASLANOĞLU: BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, birlikte güçlü olma mesajı vererek, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun karar ver çağrısına uyarak karar verdiniz. Hepiniz Halil İbrahim sofrasına hoş geldiniz. Bundan sonra eşit yurttaşlık mücadelesini, açlık-yoksulluk mücadelesini hep birlikte vereceğiz. Birleşe birleşe kazanacağız. Az kaldı. 6 gün sonra inşallah Sayın Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı olacak. Sana söz yine baharlar gelecek, Bay Kemal verdiği hiçbir sözden dönmeyecek” dedi.

BATUR: SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, sandıklara sahip çıkma çağrısı yaparak “Bugün Güzel Parti’nin açıklaması bize onur ve güç verdi. Roman kardeşlerimizin bizim her zaman yan yana olduğumuz kardeşlerimiz. Yerel yönetici olarak değil. Ben sizin hep abiniz, kardeşiniz oldum. Sizin sorunlarınızı yakından biliyoruz. Bir önceki seçimde sizin temsil eden kesimde ufak sıkıntılar yaşadık. Ama görün artık sizlerin oylarının artacağını ve en önemlisi de sizlerin haklarını en iyi şekilde koruyacağına inandığımız namus, dürüş ve şerefli bir cumhurbaşkanımız var. 28’inde geliyor. Cumhurbaşkanı olmaya ve Romanların haklarını korumaya geliyor. Hep beraber Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı yapacağız. Sandıklara sahip çıkacağız. Yerel yönetimler hep yanınızda. Her şey çok güzel olacak. Kazanacağız kazanacağız” diye konuştu.

KÜLEŞ: OYUMUZU YA SULTANİZMDEN YANA KULLANACAĞIZ YA DA…

İzmir Metropol Ağı Derneği Başkanı Tolga Küleş ise sultanizm ve cumhuriyet kısyası yaparak, “Biz Roman çocukları tam bir cehennemden çıkıp onurlu bir şekilde askere gidiyoruz. Orada vatandaş olduğumuzu anlıyoruz. Cehenneme geri gelene kadar. Açlığın işsizliğin, 15 yaşındaki kız çocuklarının kucağında bebek görüyoruz. Her türlü kötülüğün başı eğitimsizliktir. Bu nedenle biz bu seçimlerde tarafımızı takım tutar gibi değil geleceğimizi oylayacağız. Oyumuzu ya sultanizmden ya da Atatürk’ten, insan haklarından, cumhuriyetten yana kullanacağız. Gün, omuz omuz laikliği, cumhuriyeti, Atatürk devrimlerini, özgürlüğü savunma zamanı. Baharın Millet İttifakı’yla geleceğine inanıyoruz. Her şey çok güzel olacak” dedi.

HEPTEPE: SURİYELİ MÜLTECİLER EKMEĞİMİZE PAYDAŞ OLUYOR

Güzel Parti Genel Sekreteri Cafer Heptepe ise Suriyeli mültecilere dikkat çekerek şunları söyledi: “Güzel Parti İl Yönetiminin aldığı karar neticesinde ikinci tura kalan cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğimizi beyan ediyoruz. İnanıyoruz ki Türkiye genelinde bulunan en azı 8,5 milyon halkımı, mevcut hükümetin samimi bir şekilde yönetmediğini biliyoruz. Hepinizi sandıklara gitmeye etmeye davet ediyorum. Bu kararı almamızın en önemli nedenlerden biri Suriyeli mültecilerin biz Roman kardeşlerimizin ekmeğine paydaş olması. Biz Güzel Parti Ailesi olarak Roman halkının sonuna kadar destekçisiyiz. Kemal Kılıçdaroğlu’na gerekeni yapacağımızın sözünü veriyoruz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.