TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rektör Hotar’dan hastane için bağış çağrısı

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nükhet Hotar, Türkiye’nin ilk ve tek mesleki ve çevresel hastalıklar hastanesinin tamamlanması için hayırseverlere, iş insanlarına ve odalara çağrı yaptı

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2022 11:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Rektör Hotar’dan hastane  için bağış çağrısı

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Aliağa’da temelini 2019 yılında attığı Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’nin üniversiteye devri ve süreç ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü Çatı Restoran’da düzenlenen toplantıda konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nükhet Hotar, hastane yatırımı hakkında gelinen son noktayı paylaştı. Prof.Dr. Hotar, çok hızlı şekilde ilerlettiklerini, hastanenin ihaleye çıkma hazırlıklarına başladıklarını ve hedeflerinin hastaneyi 15 ay içerisinde tamamlamak olduğunu belirtti. Prof.Dr. Hotar gelinen son noktada sürecin hızlandırılması adına da hayırseverler, iş insanları ve odalar olmak üzere tüm kurumlara hastaneye bağış yapma çağrısında bulundu.

İŞ KAZALARININ GÖRÜLEBİLECEĞİ ALAN

Prof.Dr. Hotar, projesinden son gününe kadar meslek hastalıkları hastanesi olarak yapılanmış olan Türkiye’de ilk ve tek hastaneyi hayata geçirmek için uğraştıklarını ifade ederek, “Şu anda bildiğiniz gibi 3 tane daha akredite hastane var. Bunlar adı üstünde akredite hastaneler oldukları için meslek hastalıkları hastanesi Türkiye’de ilk ve tek örneği oluşturacak olmanın heyecanıyla gündemimizi belirledik. Hastanenin yapılandığı yerde de Petkim, Socar gibi şu anda çok büyük işletmelerin olduğu yine organize sanayi bölgelerinin olduğu ve doğal olarak muhtemel iş kazası ve meslek hastalıklarının daha yoğun görüldüğü ve görülebileceği alan. En yakın yer İstanbul, Zonguldak, Ankara gibi yerler. Ama bizim hastanemiz bittiği zaman Allah korusun bunları vermesin ama bunlar da yaşamın birer gerçeği bizim hastanemiz en yakın olarak ihtiyaç sahiplerine hızla destek hizmet etme şansına sahip olacak” dedi.

PİLOT BİR HASTANE OLACAK

Bir yandan akademik kadrolarını mevcut yapı içinde oluştururken bir yandan da fiziki şartları tamamlamaya çalıştıklarına da değinen Prof.Dr. Hotar, “Fiziki şartları tamamlama noktasında devletimiz bugüne kadar sağolsun istediğimiz her türlü bütçe desteği ve izinleri geldi. Ama biliyorsunuz biz bir kamu kurumuyuz. Bunları kullanmak belli bir sürece tabi. Bu süreci biraz daha hızlandırmka ancak bağışla mümkün. Onun için sizlerin aracılığı ile başta İzmir’deki hayırseverlerimiz, iş insanlarımız ve odalar olmak üzere tüm kurumlarımıza hastanemize bağış yapma çağrısında bulunuyoruz. Biz çok kullanılacak hayati ekipmanların bir listesini hazırladık. O listedeki cihazları alabilirler, inşaatında destek olabilirler yani mevzuatın izin verdiği her konuda bağışla bu mevzuatın hızına hız katabilirler. Biz zaten elimizden geleni yapacağız. Hedefimiz en kısa sürede hem İzmir’imizin hem Türkiye’nin hem de dünyanın örnek göstereceği pilot bir hastaneye sahip olabilmek. Hedefimiz 15 ay içerisinde tamamlamak. Süreci çok hızlı şekilde ilerlettik. İhaleye çıkma hazırlıkları başladı. 15 ay gibi sürede hizmete sunmayı planlıyoruz. Bağışlar olursa süreyi daha da öne çekebiliriz.İnşallah ihtiyaç olmaz ama olduğu zamanda şifa dağıtsın, fayda getirsin dileklerimle tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

200 YATAKLI HASTANE

Aliağa İlçesi Çaltılıdere Mahallesinde 3 blok 8 kattan oluşacak olan Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi 52 bin metrekare kapalı alana sahip 200 yataklı olarak  planlandı. Bina oturum alanı  ise 6 bin 200 metrekare.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.