TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rektör Demir Geleceğin Üniversitelileriyle Buluşmaya Devam Ediyor

Ortaokul - lise öğrencilerine gönüllü ders verilmesini amaçlayan Akademisyen - Öğrenci Buluşmaları İş Birliği Protokolü kapsamında ziyaretler aralıksız devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2022 11:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Rektör Demir Geleceğin Üniversitelileriyle Buluşmaya Devam Ediyor

Ortaokul-lise öğrencilerine gönüllü ders verilmesini amaçlayan Akademisyen - Öğrenci Buluşmaları İş Birliği Protokolü kapsamında ziyaretler aralıksız devam ediyor. 9 Kasım 2022 tarihinde Hasankeyf Beşir Tutuş Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Beşiri Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Rektör Demir, “Günümüzde Gençlerin Sahip Olması Gereken Beceriler” başlıklı bir sunum yaptı.

Rektör Demir: “Başarıya Ulaşmak, Çözüm Odaklı Fikirler Üretmekle Mümkündür”
Akademisyen-Öğrenci Buluşmalarının amaçlarından ve kapsamından bahsederek konuşmasına başlayan Rektör Demir, bu buluşmalar ile öğrencilerin geleceğine yön vermede bir fener görevi görmek ve yollarını aydınlatmaya çalıştıklarını söyledi.Çözüm odaklı iletişim kurmanın öğrencileri doğru sonuçlara götüreceğini anlatan Rektör Demir, “Hedeflerinize ulaşıp kalıcı başarı elde etmek istiyorsanız, bunun yolu çözüm odaklı fikirler üretmektir” dedi.

Rektör Demir: “Değişen Dünya Şartları Öğrencilerimizin Beceri ve Yeterliklerini Karmaşık Hale Getirdi”

İçinde bulunduğumuz yüzyılda tüm dünyada yaşanan değişimlerin yarattığı etkilerden bahseden Prof. Dr. İdris Demir, “Değişen dünya şartlarından nasibini alan eğitim sistemimiz ve onun ana unsuru olan okullarımız, diğer tüm alanlar da olduğu gibi değişen ve dönüşen dünyanın ortaya çıkardığı yeni koşullardan doğrudan ve derinden etkilendi” dedi.Günümüz becerileri ile geçmişyüzyılların becerilerini kıyasladığımızda bugünün gençlerinin becerilerinin çok daha karmaşık bir hal aldığını söyleyen Rektör Demir, “Bu karmaşıklığa sebep olan temel etkeninfert olarak hayatımızın tüm alanlarında meydana gelen değişim hızının çok yüksek olması ve negatif yöne çeken alışkanlıklardır” dedi.

Rektör Demir: “Kazanılan Beceriler Temel Değerlerle Donanmalı”

Günümüzde sahip olunması gereken becerilerin öğrenme ve yenilik, yaşam ve kariyer, bilgi, medya ve teknoloji olaraksıralanabileceğini belirten Rektör Demir, “Bu becerilerin kazanılması önemli ancak yeterli değil” dedi. Rektör Demir, bu becerilerle birlikte insanın evrensel, yerel, maddi, manevi, mesleki, ahlaki, tüm millideğerleri kapsayan ve kuşatan bir olgunlaşma, gelişme, ilerleme ve değişimle de donanması gerektiğini vurguladı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği buluşma, Rektör Demir’in öğrencilerden gelen soruları cevaplaması ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.