TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rektör Demir 2022-2023 YÖK Akademik Yılı Açılış Töreni’ne Katıldı

null

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2022 12:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Rektör Demir 2022-2023 YÖK Akademik Yılı Açılış Töreni’ne Katıldı

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle gerçekleştirilen 2022-2023 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı. 10 Ekim 2022 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve devlet erkânının yanı sıra bakanlar, YÖK üyeleri, ilgili kurum başkanları, büyükelçiler ve üniversite rektörleri ile öğrenciler katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni akademik yılın ülkemiz, milletimiz özellikle de öğrenciler için hayırlara vesile olmasını diliyorum dedi. Bireysel ve kurumsal başarı ödüllerini takdim edecekleri bilim insanlarını ve üniversiteleri tebrik eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, akademisyenlerden ve yükseköğretim kurumlarından daha nice gurur verici başarılar beklediğini ifade etti.

Programda bir konuşma yapan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ise ülkemizin her ilinde bir üniversitenin varlığından söz ederek Türkiye’nin yükseköğretim kapasitesini genişlettiğini söyledi. Türkiye'nin yükseköğretime erişimde OECD ortalamalarına çok yaklaştığını belirten Özvar, "Mevcut ivmeyi devam ettirmek suretiyle birkaç yıl içerisinde OECD ortalamasını geçeceğimizi öngörüyoruz." dedi.

2022-2023 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış törenine katılan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, yeni dönemin hem öğrenciler hem de akademisyenler için hayırlı olmasını diledi. Yeni dönem ile birlikte Batman Üniversitesinin de önemli çalışmalara imza atmaya devam edeceğini kaydeden Rektör Demir, geleceği nitelikli gençlerle inşa etmek için yoğun bir çaba harcadıklarını sözlerine ekledi. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.