TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kordon’da yeni çöp uygulaması

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kıyı Tasarımı Projesi kapsamında Alsancak Limanı ile Konak Pier arasındaki çöp konteynerlerini yerin altına aldı. 17 noktada hayata geçirilen uygulamayla görüntü ve çevre kirliliğinin önüne geçilmesi hedefleniyor

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2014 07:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kordon’da yeni çöp uygulaması

Kıyı Tasarımı Projesi’ne hızla devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, çalışmaların büyük kısmının tamamlandığı Alsancak Limanı ile Konak Pier arasında kalan güzergahta Avrupa standartlarında yeni bir uygulama başlattı. Daha önce ev ve işletmelerden çıkan çöplerin kötü görüntü oluşturduğu ve çevre kirliği yarattığı güzergahta hayata geçirilen yeni uygulamayla çöp konteynerlerini yerin altına alındı. Özel olarak üretilen 3 metreküp hacmindeki 38 adet konteyner, 17 noktaya yerleştirildi. Kıyı şeridinin estetiğini bozmayacak şekilde tasarlanan konteynerler, kapaklarının pedalla açılması nedeniyle kötü kokunun dışarı çıkmasını engellerken görüntü kirliliğinin de önüne geçiyor. Biriken çöpler yine özel olarak üretilen vinçlerin kullanıldığı çöp kamyonlarıyla toplanıyor. Görüntü ve çevre kirliliğinin önüne geçilmesi için her ayrıntının düşünüldüğü yeni sistem, toplama işlemi sırasında sızıntı ve taşma yaşanmasına da izin vermiyor.

SOKAK HAYVANLARI AÇAMIYOR

Yeni sistemin verimli olabilmesi için vatandaşların kullanım şekline dikkat etmesi gerektiğini belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Sokak hayvanlarının içine girmemesi ve atılan çöplerin karıştırılmaması için yeni konteynerlerin kapağı yukarı doğru değil öne doğru açılıyor ve çöpler kapağa yerleştirilen hazneye atılıyor. Kapak kapandığı zaman çöpler konteynerin içine düşüyor” dedi.

BÜYÜK POŞET ATMAYIN

Sistemin sağlıklı işleyebilmesi için vatandaşların bilinçli hareket etmesi gerektiğini de kaydeden yetkililer, çok büyük poşetlerin atılmasıyla sistemin tıkanabildiğine dikkat çekerek, “Sıkışma yaşanmaması için haznenin hacminden büyük çöp poşetlerinin atılmaması gerekiyor. Vatandaşlarımızın hem çevre hem de kendi sağlıkları açısından bu konuya dikkat etmelerini ve çöplerini konteynerlerin yanına bırakmamalarını istiyoruz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yeni sistemin kullanıldığı Alsancak Limanı ile Konak Pier arasında kalan güzergahta trafik yoğunluğu yaratmamak için çöpleri 24.00 ile 07.00 saatleri arasında topluyor. (İHA/İZMİR)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.