TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnsani değerlere saygısızlık ettiler

Başbakan Erdoğan, "Müslümanlar'ın evlerini gizlice gözetleyenler, tehdit ve şantaj olarak kullananlar insana ait ne kadar şerefli değer varsa hepsine saygısızlık etmişlerdir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2014 07:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İnsani değerlere saygısızlık ettiler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ÖNDER İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen "2014 İmam Hatip Okulları Kutlu Doğum Programı"nda konuştu. Gençlere seslenen Erdoğan, "Filistin senin kardeşindir. Suriye senin kardeşindir. Esma'nın şahsında Mısır senin kardeşindir. Somali, Irak, Afganistan, Myanmar, Bangladeş, Patani senin kardeşindir. Özbeöz kardeşindir" dedi.

HAİNLERE KAR KALMAZ

Kardeşinin meselesine sırtını dönenin, Arafat'ta Veda Hutbesi'nin sonunda Hazreti Nebi'nin huzurunda verdiği şahitlik yeminine de sırtını dönmüş olacağını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti: "Bunu burada özellikle ifade ediyorum. Müslümanlar, kardeşlerini sırtlarından hançerlemezler. Müslümanlar, kardeşlerini gidip de batı ülkelerine şikayet etmezler. Müminler kardeşlerinin kuyusunu kazmazlar. La ilahe illallah diyenler, inanmayanlarla kirli ittifaklar yapıp, kendi ülkesine, kendi milletine, kendi öz değerlerine ihanet etmezler, edemezler. Filistin'e, Mavi Marmara gemisine sırtını dönüp mümin kardeşinden esirgediği muhabbeti diğerlerine cömertçe verenler Arafat'taki vaatlere ihanet edenlerdir. Başörtüsüne sırtını dönüp, imam hatip davasına, büyük ve bağımsız Türkiye davasına bigane kalıp, zalimlere tebessüm edenler, Arafat'ta verilen söze muhalefet etmişlerdir. Müslümanların seslerini gizlice dinleyenler, mahremlerine girenler, Müslümanların evlerini gizlice gözleyenler, sonra bunları tehdit ve şantaj olarak kullananlar, bırakınız ayetleri, bırakınız hadisleri, insana ait ne kadar şerefli değer varsa hepsine saygısızlık etmişlerdir. Şunu unutmayın İslam tarihi de insanlık tarihi de millet olarak kendi tarihimiz de nice ihanetler görmüş, nice ihanetlere tanıklık etmiştir. Ama emin olunuz, hiçbir ihanet o ihanetin sahibinin, o hainlerin yanına kar kalmamıştır."

"BUGÜN DE KAYBETMİŞLERDİR"

Bir Müseylemetül Kezzab çıktığını, peygamberlik iddiasında bulunduğunu, ama yalancılığının cezasını ağır ödediğini ifade eden Erdoğan, Hazreti Hüseyin'i Kerbela'da katledenlerin tarihe kötülüğün ismi olarak kazındığını, Alamut Kalesi'nde Müslümanlara korku salacaklarını zanneden zalimlerin, başka zalimler eliyle yok edildiğini, tarihe tedhişin, terörün, suikastın ismi olarak gayet nahoş şekilde yazıldığını dile getirdi.

Erdoğan, "Kim ki Hazreti Kur'an ve Hazreti Nebi'yi kendisinin ve zümresinin hırsları için alet ettiyse, onlara hürmetsizlik ettiyse, inanın tarih boyunca Hazreti Kur'an ve Hazreti Nebi'nin nurunda yok olup gitmiştir. İşte onun için asla endişeli olmayın, asla hüzünlenmeyin, mahzun ve kederli olmayın. Din Allah'ındır, Kur'an-ı Kerim Allah'ın muhafazası altındadır. Hazreti Nebi insanlığın şeref abidesi olarak asla ulaşılamayacak ve asla istismar edilemeyecek bir makamdadır. Allah'ın dinine, kitabına ve Resulüne kast edenler, onlara hürmetsizlik edenler, onları kendi şahsi ve zümrevi hırsları için istismara yeltenenler, kaybetmeye mahkumdurlar ve inanın bugün de kaybetmişlerdir" şeklinde konuştu.

"DİMDİK AYAKTAYIZ" 

Erdoğan, şöyle devam etti: "Yüzyıllar boyunca millet olarak medeniyet olarak horlanmayı, tahkiri ve tehdidi hücrelerimize kadar yaşadık. Bize tarihimizi unutturmak istediler. Bize, kadim ve zengin medeniyetimizi unutturmak istediler. Bize ecdadımızı, bize kitaplarımızı, harflerimizi, kelimelerimizi unutturmak istediler. Öyle zamanlar oldu ki geldiler topraklarımızı işgal ettiler. Bağımsızlığımızı unutturmak istediler. Yapılan tüm saldırılara rağmen, yaşadığımız tüm acılara, tüm badirelere rağmen Allah'a ham dolsun, işte biz, bugün buradayız ve dimdik ayaktayız." (AA/İSTANBUL)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.