TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Portofino’ya nasıl gidilir? Portifino’da gezilecek yerler, yenilecek yemekler

Buongiorno (İtalyanca merhaba) Portofino! İtalya’nın gözde sahil kasabası Portofino hakkında merak edilen temel konuları birlikte inceleyelim.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2023 03:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Portofino’ya nasıl gidilir? Portifino’da gezilecek yerler, yenilecek yemekler

Uğruna nice şarkılar yazılan, “I found my love in Portofino” diye başlayarak kulaklarımızı olduğu kadar gözümüzü de doyuran, romantik anların mimarı, eşsiz güzelliklerin sahibi Portofino… Doğal güzellikleri, lezzetli yemekleri ve görülecek pek çok yeri ile birçok insanın gitmeyi hayal ettiği bir sahil kasabası. Portofino’ya nasıl gidilir, nereler gezilir ve ne yenir sorularını, haberimizin devamında sizin için yanıtladık.

Portofino’ya nasıl gidilir?

Avrupa Kıtası’nın gözde ülkelerinden İtalya’da bulunan Portofino, küçük ama sevimli bir sahil kasabasıdır. Cenova kenti sınırları içerisinde konumlanan Portofino, bu şehrin en küçük belediye yönetimine sahiptir. En büyük geçim kaynağı turizm ve balıkçılıktır. Türkiye’den Portofino’ya gitmek isteyen kişiler, uçak ya da tren kullanarak bu bölgeye ulaşım sağlayabilir.

gezilecekyer_ilkses

Portofino’ya uçakla nasıl gidilir?

Portofino sınırları içerisinde havalimanı bulunmuyor. Bu nedenle Türkiye’den kalkan uçaklarla ilk olarak bölgeye en yakın havalimanın bulunduğu Cenova’ya uçmak gerekiyor. Haftanın 7 günü İstanbul havalimanı üzerinden Cenova’ya ulaşım sağlanabiliyor. Uçuş süresi ise 2 saat 55 dakika sürüyor. Cenova Havalimanı’na iniş yapıldıktan sonra buradan taksi, özel transfer aracı ya da kiralık araçlarla Portofino’ya ulaşım gerçekleştiriliyor. Ek olarak yine bu havalimanından kalan trene binip, ardından L. Port isimli durakta inerek 82 numaralı otobüsle Portofino’ya ulaşmak mümkün.

Portofino’da gezilecek yerler

Doğal güzellikleri kadar, mimari açıdan kıymetli tarihi yapılarıyla da adından söz ettiren Portofino, ziyaretçilerine dinlenirken pek çok yeni yer keşfetme imkanı sağlıyor. Portofino’ya giden kişilerin mutlaka görmesi gereken yerlerin başında; San Giorgio, Paraggi Körfezi, Castello Brown, Christ of the Abyss, San Rocco Kilisesi, Golf Rapallo, Cervara Manastırı, Portofino Marinası, Porto Pidocchio, Portofino Deniz Koruma Alanı, Punta Chiappa Bataryaları, San Fruttuoso Manastırı ve San Nicolo di Capodimonte geliyor.

neyenir_ilkses

Portofino’da ne yenir?

İtalyan Rivierası’nın etkilerinin görüldüğü Portofino mutfağı, İtalyan lezzetlerini ve yöreye özgü tatları deneyimleyebileceğiniz son derece keyifli bir mutfak. Geçiminin önemli bir kısmını balıkçılıkla kazanan bu sevimli sahil kasabasının en gözde yemeklerinin başında balık yemekleri geliyor. Oldukça geniş bir balık kültürünün bulunduğu Portofino’da, yöreye ait pek çok beyaz şarap seçeneği de bulunur. Portofino mutfağının ön plana çıkan diğer ürünleri, focaccia al formaggio ve trofie olarak kendini gösteriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.