TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

PÖH’ler dosta güven, düşmana korku veriyor

Kars’ta, Özel Harekat Polisleri, düzenli tatbikatlarda gösterdikleri başarılarla dosta güven, düşmana korku veriyor

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2023 06:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
PÖH’ler dosta güven, düşmana korku veriyor

Emniyet teşkilatının vurucu gücü, teröristlerin korkulu rüyası olan (PÖH) uzman timleri, kazandıkları becerileri icra ettikleri tatbikatlarla sürekli güncelliyor.
Türk Polis Teşkilatı’nın 178. kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası dolayısıyla Kars İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri Atış Poligonu’nda yerli, milli silah ve mühimmatların kullanıldığı özel tatbikat yaptı.


PÖH’ler, senaryo gereği bir otobüste teröristlerin bulunduğu bilgisi aldı. Ejder ve Kirpi tipi zırhlı araçlarla tespit edilen otobüs durduruldu. Durdurulan otobüse operasyon düzenleyen PÖH’ler kontrollü bir şekilde otobüsün etrafını sararak aldığı güvenlik önlemleri sonrasında otobüste bulunan şüphelileri etkisiz hale getirdi. PÖH’lerin operasyonu nefes kesti.


Kars İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan PÖH’ler, yıl boyunca planlanan hizmet içi eğitimlerde silah ve mühimmat, keskin nişancı, patlayıcı madde, zırhlı araç kullanımı, bina, arazi, taktik dağcılık, yaralıya müdahale, etkili güç kullanımı, arama kurtarma ve hayatta kalma gibi branşlarda uzmanlaşıyor. PÖH’ler, gerçeğine birebir benzeyen mekanlarda senaryo gereği uçak, bina ve toplu taşıma araçlarındaki rehineleri kurtarıyor veya mağaralarda saklanan teröristleri etkisiz hale getiriyor.
Alanında uzman eğitmenlerin idaresinde gereği aratmayan tatbikatlara katılan PÖH'ler son teknoloji ürünlerle en modern yerli ve milli silahları kullanıyor. Görev yaptıkları alana göre seçtikleri kamuflaj malzemeleri ile adeta görünmez hale gelen keskin nişancılar ise ortalama bir kilometreden hedefi tam 12'den vurarak arkadaşlarına bir taraftan destek verirken, diğer taraftan da koruma sağlıyor. İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.