TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pasaport nasıl çıkartılır? İşte son güncellemeler

Pasaport nasıl çıkartılır? Öğrenci pasaportu nasıl çıkartılır? Defter bedeli ne kadar oldu? İşte detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2023 12:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Pasaport nasıl çıkartılır? İşte son güncellemeler

Yaz mevsiminin gelmesi ve okullarında kapanmasıyla birlikte binlerce insan yaz tatilini verimli geçirmenin yollarını arıyor. Yurt içi tatillerinin yanı sıra yurt dışı tatilleri için de talep oldukça yüksek. Peki yurt dışnda güzel bir tatil yapmak istiyorsak ama pasaportumuz yoksa ne yapmalıyız? Gelin pasaport çıkartmanın detaylarını birlikte inceleyelim.

PASAPORT ÇIKARTMAK İÇİN İLK ADIM NEDİR?
İlk adım pasaport için başvuru formunu doldurmak olacaktır. Gerekli başvuruyu e-devlet üzerinden 'Pasaport Başvuru Randevusu' kısmından yapabilirsiniz.
Randevu işleminin ardından gerekli belgeleri hazır bulundurmanız gerekiyor. İşte pasaport için gerekli belgeler: Nüfus cüzdanı veya kimlik kartı, biyometrik fotoğraf, başvuru formu, başvuru ücreti.
Tüm belgeleri eksiksiz tamamladıktan sonra nüfus müdürlüklerine giderek artık gitmek istediğiniz ülkeyi rahatlıkla seçebilirsiniz.
E-devlette yer alan bilgilere göre ise;
Pasaport başvurularınızı adresinizin bulunduğu ilçe nüfus müdürlüğünden yapma zorunluluğunuz yoktur. Başvurularınızı herhangi bir müdürlükten de yapabilirsiniz. Pasaport Başvurularında son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf ibraz etmeniz gerekmektedir.
Alınan randevuya gidilemeyecek durumlarda; Sistemden olumsuz etkilenmemek ve mağduriyet yaşamamak için; aldığınız randevu tarihini takip ediniz ve randevu tarihi ile ilgili bir değişiklik olması durumunda randevunuzu, randevu saatinizden en az yarım saat önce iptal ediniz. Aksi durumda 15 gün içerisinde hiçbir randevu verilemez. Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı (TCKK), pasaport ve sürücü belgesi başvuru bedellerinin, başvurudan önce vergi dairesi müdürlüklerine, anlaşmalı yerlere yatırılması gerekmektedir. Ödemeye dair belge (makbuz veya dekont) gerektiğinde gösterilmek üzere muhafaza edilmelidir.

pasaport

ÖĞRENCİ PASAPORTU NEDİR,  NASIL VE NEREDEN ÇIKARTILIR?
Seyahat ya da eğitim için yurt dışına çıkmayı hedefleyen öğrencilere verilen seyahat belgesine öğrenci pasaportu denir. Bu pasaport belirlenmiş şartları karşılayan her öğrenciye verilir. Öğrencilere uygun olarak düzenlenmiştir. Sadece defter bedeli ücreti alınır. Yasa gereği harç bedeli uygulanmaz. Peki öğrenci pasaportu nasıl çıkartılır? diye sorasacak olursanız ise, 25 yaş altı öğrenciler nüfus müdürlüklerine gerekli belgelerle birlikte başvurularını yaparlar. Randevu sırasında gişe memurlarına öğrenci olduğunu bildiren öğrenciler, harç bedelinden muaf olurlar. Başvuru sırasında öğrenci belgenizi yanınızda götürmeyi unutmayınız. Başvurudan sonra öğrenci pasaportunuz en kısa sürede elinize ulaşacaktır.

2023 YILI HARÇ VE DEFTER BEDELİ ÜCRETLERİ NE KADAR?
3 Temmuz 2023'ten itibaren harç ve defter bedelleri güncenlendi. Yeni pasaport ücretleri kaç TL oldu gibi sorular da en çok araştırılanlar arasında yer aldı. İşte detaylar...
Yeni pasaport bedelleri 2023 yılında değerleme oranının resmileşmesinin ardından belirlenmiş oldu. 2023 zamlarının ardından pasaport defter ve harç bedelleri şu şekilde:
Ceza, harç ve bazı vergilerdeki artıştaki değerleme oranı Temmuz 2023 zamlarının ardından yüzde 50 olarak belirlendi. Bu durumda 2 yıllık pasaport harç ücreti 2 bin 469 lira 15 kuruş olarak belirlendi. Defter bedeli ise 501 lira olarak belirlendi. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.