TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Özür’ konuşması ‘seçim’ tartışmasına döndü

Bayraklı meclis toplantısına, 19 Mayıs öncesi yaşanan ‘bayrak gerginliği’ üzerine başlayan ‘özür’ konuşması ile seçim tartışmaları damgasını vurdu

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2023 16:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
‘Özür’ konuşması ‘seçim’ tartışmasına döndü

TENZİLE AŞÇI

Bayraklı Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın birinci bileşimi Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal idaresinde gerçekleştirildi. Tüm önergelerin oybirliğiyle kabul edildiği meclis toplantısına ise ‘özür konuşması’ ve 28 Mayıs seçim tartışması damgasını vurdu. İplerin gerildiği mecliste sesler karşılıklı olarak yükseldi.

Bayraklı Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Gümüşpala Atatürk Caddesi’ne asmak istediği Türk Bayrağı ve Atatürk posterlerine AK Partili isimlerin engel olduğu, olaylara AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Öztep’in de dahil olduğu ve yaklaşık 30 kişilik bir grubun bayrak ve posterleri asan belediye çalışanlarına saldırdığı iddia edilmişti. Yargıya da intikal eden olaya ilişkin meclis açılışında söz alan Öztep, salonda bulunan CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin ve Başkan Sandal’dan özür dilemelerini istedi. Öztep’in talebi mecliste tansiyonun kısa süreli yükselmesine neden oldu.

MECLİS

ÖZTEP’TEN ÖZÜR TALEBİ

AK Partili meclis üyesi Öztep, “Hakkımda ağır ithamlarda bulunuldu. Yalan yanlış haberler sızdırıldı. Türk bayrağına düşmanlığımızla ilgili şeyler söylendi. AK Parti Türk bayrağı astırmadı denildi. İlçe Başkanı Didem Gültekin başta olmak üzere temsili olarak da sizin benden özür dilenmesini istiyorum” dedi.

Öztep’in talebini reddeden Başkan Sandal, “Ama burası meclis oturumu” ifadelerini kullanırken konunun kapanmaması üzerine “Ülkece bir seçim atlattık. Bu seçimi baştan sona tartışmanın gündem yaratmanın faydası yok bunun yansımaları ufak tefek yansıtmaları olmuştur. Herkesin söyleyeceği şey var, bunu tartışmanın anlamı yok. Benim hakkımda da çok haber çıkıyor, takmıyorum bile. Sen de çıkıp ‘Basına çıkan haberlerle benim bir ilgim yoktur’ dersin. Bu kadar” diye konuştu.

Öztep ise, “Bunun basına düşmeni sıkıntılar yaratıyor. Basın mensubu arkadaşları bilgilendirmek amacıyla konuşacağım” ifadelerini kullandı.

Öztep’i savunan AK Parti Meclis Üyesi Özgür Hızal da “İsmi telaffuz edilmiş. Ahmet Bey’in de savunacağı yer meclistir. Bülteni Bayraklı Belediyesi geçiyor. Arkadaşımızın en doğal hakkıdır. Kendisiyle ilgili bir durumu ve tespiti düzeltmek için konuşmak istiyor” dedi.

Sandal ise, “Biz mahkeme miyiz? Emniyet gelmiş. Şikayet edilmiş. Çocukların darp edildiği doğru değil mi? Bırakın ya” ifadelerini kullandı.

GÜNDEM DIŞI KONUŞMALARA BIRAKILDI

‘Özür polemiği’ gündem maddelerine geçilmesiyle kapanırken gündem dışı konuşmalarda yeniden açılan ‘özür polemiği’ seçim tartışmasına evrilirken mecliste karşılıklı bağrışmalar ve atışmalarla gergin anlar yaşandı.

‘Türk bayrağı’ konusunda çıkan haberlere ilişkin savunma konuşması yapan Öztep, “Bir seçimi daha geride bıraktık. Seçimlerden önce hakkımda çıkmış olan yalan yanlış haberler üzerine söz aldım. Seçimden yaklaşık 10 gün önce 19 Mayıs etkinliği kapsamında belediye flaması ve bayrağının da olduğu bayrak asma etkinliği var demeleri üzerine ben de o esnada olaya şahit olmuşken arkadaşa vatandaşın balkonuna merdiven dayayarak izinsiz çıkmamaları gerektiğini söyledim. O sırada ev sahibinin gelmesi üzerine belediye çalışanları arasında çıkan tartışma sonucunda nasıl oluyor da AK Partililer Türk bayrağını astırmadı ve AK Partili meclis üyelerinin de arasında olduğu 30 kişilik grup belediye çalışanlarını darp etti diye haber servis ediliyor. Bizim şanlı Türk bayrağına olan sevdamızı kimse sorgulamasın. Ama ne hikmetse belediye çalışanları yaptıkları şikayeti geri alıyorlar ve bu ifadeleri Berk Bey ve Osman Bey’in baskısıyla verdiklerini söylüyorlar. Seçim öncesi böyle yalan yanlış haberler yaymak size hiçbir şey kazandırmaz. Bırakın bu millet iftiralarınız değil yaptıklarınızı konuşsun. Bu tür ucuz siyaset işleriyle uğraşacağınıza Bayraklı ’ya hizmet edin” dedi.

SERDAR SANDAL

SANDAL: GENEL SEÇİMDE KİMİN NE İFTİRALAR YAPTIĞINI…

Öztep’e cevap veren Sandal, “Arkadaşlarımızın orada darp edildiği bir gerçek. Yalan yanlış yok. Parçalanan bayrak var mı, var. Bunu ben kimin ne yaptığını bilmem. Çocuklar kendi ifadelerini verdiler. Bu ifadeler sonucunda aile büyükleri araya geldiler. Bizde araya girmesiyle davamızı geri çekiyoruz. Seçimde bu tür gerginlikler olur. Sen o yanlışsa düzelttin. Senin adın değil, bir akraban geçiyor. Bir mesele daha var. Bir şeyi açıklarken yalanlarınız gibi bir ağır cümleyi sana iade ediyorum. Ben genel seçimde kimin ne yaptığını ne iftiralar yaptığını burada konuşmayalım” diye konuştu.

AKTAŞ

AKTAŞ: KİM VAR SAYIN BAŞKAN?

Öztep’in ardından konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, “Türkiye önemli bir sınav verdi. Keşke polemiğe girmeden önce açılışta bir tebrik mesajı verseydiniz. Siz seçimlerden sonra olamayacaksınız demiştiniz ya… Kim var Sayın başkan? Biz buradayız olmaya da devam edeceğiz” derken Başkan Sandal’ın Aktaş’ın sözlerinin arasına girmesiyle karşılıklı atışmalar yaşanırken meclis üyeleri söz hakkı beklemeksizin birbirlerine bağırarak hitap etmeye başladı.

SANDAL: Bizim siyasi seçim sonuçları…

AKTAŞ: Siz kalp yapmaya devam edin.

SANDAL: Siz de Suriyelilere kalp yapmaya devam edin.

AKTAŞ: BAYRAKLI’DA OYU SİZ Mİ ALDINIZ?

Karşılıklı atışmaların ardından konuşmasına devam eden Aktaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun isitifasına ilişkin ifadeler kullanarak şunları söyledi; “Defalarca kez 14 Mayıs’tan sonra görüşeceğiz dediniz. Görüşüyoruz. Demokratik bir seçim oldu iyi olan kazandı. Siz anneler gününü 23 Nisan’ı bile bu seçime bağladınız ama işe yaramadı. CHP’nin sıkıntısı ne biliyor musunuz? CHP’nin sıkıntısı milleti inandıramaması. 12 seçimdir kaybetmenizin tek nedeni bu. İnandıramadığı gibi karısındakine de güven vermiyor. Bayraklı‘ya gelelim. Bayraklı’da oyu siz mi aldınız? Sizin için zorlu bir süreç başlıyor. Kılıçdaroğlu’nun geçirdiği süreç sizi bekliyor.  Genel Başkanınızın koltuğu alt tabanınız tarafından sorgulanıyor. Bizim gönlümüz Sayın Kılıçdaroğlu’nun aynı koltukta kalmasından yana. Sayın Kılıçdaroğlu’nu seviyoruz, aynı koltukta kalmaya devam etsin.”

SANDAL: BURASI KİMSENİN ŞOV ALANI DEĞİL

Yanıt veren Sandal, “Hiçbir AKP üyesinin Sayın Kılıçdaroğlu’nu sorgulama hakkı yok. Siz işinize bakacaksınız. Burası hiç kimsenin şov alanı değil” dedi.

AKTAŞ: SİZİ BÜYÜK ZORLUKLAR BEKLİYOR

Yeniden söz alan Aktaş, “Eğer ki CHP’de bir koltuk değişimi olursa siz dediniz ya Bayraklı ne oldu diye. Bu oylar sizin oylarınız değil, kemikleşmiş CHP oyları: Eğer ki koltuk değişimi olursa akraba kontenjanından Bayraklı’ya gelen sizi yerel seçimler için çok büyük zorluklar bekliyor” ifadelerimi kullandı.

SANDAL: Yerel seçimlerde her zamankinden daha büyük bir hezimet yaşayacaksınız.

Gündem dışı konuşmalarda AK Partili meclis üyelerinin sözleriyle seçim tartışmalarının devam etmesi ve CHP’nin seçim sonuçlarını kabul etmediği üzerinden eleştiriler geldi. Mecliste tansiyon yine yükselirken Sandal bir kez daha söz alarak “Burada hiç kimse seçimle ortaya çıkan bir sonucu tartışmıyor. Hepimiz inşallah memleket için hayırlısı olur diyoruz. Ama seçimden bugüne insanların sorunları çözüldü mü? Hayır. Bankalar hala kapalı. Bu ülkede hiç kimsenin devletin güvenliğiyle ilgili yapılanlarla ya da savunma sanayi ile bir sorunu olamaz. Ama siz bunu siyasi istismar malzemesi yaptınız. İnsanın aşını, işini bununla unutturdunuz. Evine ekmek götüremeyen adamı ‘evine SİHA uçuracağız’ mı dediniz? Bir seçim oldu bitti. Eğer sayın cumhurbaşkanı parti kimliğini bir kenara bırakırsa herkesin cumhurbaşkanıdır. Şu an özgüveniniz tavan yapmış olabilir. Ama bunu abartmayın. Belediyeler Birliği’nden CHP’li belediyelerini dışlayıp 5-6 kanala ceza verebilirsiniz. Ama şunu bilin ki karşınızda geri adım atacak hiç kimse yok.

ÇAMUR: SİZİN KUTLAMALRINIZDA BİR CAN GİTTİ

CHP’li meclis üyesi Gamze Gül Çamur, “Girdiği bu yarışta rakibine tanınan fırsatlar tanınmamasına rağmen yüzde 48 oy almış çok kıymetli Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu tebrik ediyoruz. Bayraklı Meclisi CHP grubu olarak Sayın Kılıçdaroğlu’nu destekliyoruz. Başka partinin Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirme hakkı yoktur. Herkes kendi partisiyle ilgili konuşsun. Biz bu seçimin vatanın öz evlatlarıyla kazanılmış bir seçim olmadığını hepimiz biliyoruz. Bizim gibi bu ülkenin tarihiyle yaşamayan, bizim gibi bu ülke için bedel ödememiş insanların oy kullandığı bir zaferle karşı karşıyayız. Ben sizlerden daha büyük bir olgunluk beklerdim. Bunun daha iyi bir üslupla kucaklayıcı bir tavırla kutlanmasını isterdim Burada Sayın belediye başkanımıza saldırıya geçmenizi anlamıyorum. Önümüzde zaman var. Bazı konuları ve durumları konuşmak için hepimiz için erken. Ben de size şunu tavsiye ederim. Siz devletin bütün imkanlarıyla neden bu oy oranında olduğunuzu, bu başarı ya da başarısızlığı düşünmenizi isterim. Bizim genel başkanımız her şeye rağmen ‘kazanırsak insanları tahrik edecek kutlamalardan uzak duracaksınız, evinize gideceksiniz’ dedi. Sizin kutlamalarınızda bir can gitti. Kazanan sizsiniz, bu gerginliğe gerek yok” dedi.

Seslerin karşılıklı olarak yükselmesi üzerine Sandal, meclis oturumunu kapattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.