TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özgür Özel: Baba evinin kapısı hepinize açık

Özgür Özel, AK Partili seçmene seslenirken ‘baba evi’ benzetmesi yaparak “Baba evine gelecekler var. Baba evinin kapısı herkese açıktır” dedi

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2023 16:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Özgür Özel: Baba evinin kapısı hepinize açık

TENZİLE AŞÇI

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimine sayılı günler kala siyasi partiler saha çalışmalarında vites artırdı.

CHP’nin seçim çalışmaları kapsamında CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, dün AK Partili ve CHP’li grupların karşı karşıya geldiği Buca’da halk buluşması gerçekleştirdi. Özel’e programda Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ve CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş eşlik etti.

Programda konuşan Özel, Erzurum saldırısına üstü kapalı tepki gösterirken seçimin ikinci tura bırakma riskinin göze alınamayacağı bir seçim olduğuna dikkat çekti.

ÖZEL: BUNDAN SONRA VEKİLLER SORUN SÖYLEMEYECEK, ÇÖZECEK

Alanda toplanan kalabalık üzerinden ‘iktidar mesajı’ veren Özel, İzmir milletvekilleri konusunda da iddialı sözler söyleyerek “Önümüzdeki Pazar günü cumhuriyet tarihinin en kritik seçimlerinden birini yapacağız. O seçimde asalında sizin, benim ve bizim gibi düşünenlerin, ezilenlerin, mağdurların, mazlumların, köylülerin, emeklilerin, emekçilerin ve gençlerin… Artık o seçim gününü beklemekten başka bir istekleri yoktur. Karar verilmiştir. İktidar değişmektedir. Buca’da Forbes Caddesi’nde gelmek, esnaf gezmek siyasettir. Kafeteryada gençlerle sohbet etmek siyasettir. Bir kahvenin önünde toplanan kalabalığa hitap etmek büyük siyasettir. Bir masanın üstüne çıkıp konuşmak iddialı bir siyasettir. Ama bir akşam bu caddeyi alabildiğine doldurmak, iktidardır. Gençler ‘Pazar gününden sonra artık mağdurlar, ezilenler, halk, millet iktidar’ diyorlar. İzmir’de CHP listesi var. Bu listenin içinde partimizin milletvekilleri ve milletvekili adayları var. Ayrıca ittifak ortaklarımızın belirlediği isimler var. O liste cumhuriyetin 2000. Yılının büyük ittifakının listesidir Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığının listesidir. O liste, iktidara geldiğimizin müjdesidir. Listemize, partimize, İzmir’e ve ülkemize sahip çıkın.  Bundan önce İzmir milletvekilleri söz isterler, söz veririz, sorunları söylerler, eleştirilerde bulunurlar. İzmir için sizin için konuşurlar. Bundan sonra bu dönem kapanıyor. Bundan sonra İzmir milletvekillerine İzmir’in sorunlarını söylemeleri için söz vermeyeceğim. Bundan sonra siz yetki vereceksiniz, onlar o sorunları çözecek” dedi.

“BUGÜNE KADAR SUSTUNUZ, PAZAR SANDIK GELİYOR”

Cumhur İttifakı’nın seçim çalışmalarında Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sözlerini de ‘yalan’ ve ‘provokasyon’ üzerinden eleştiren Özel, “Artık seçimin sonuna geliyoruz. Bu seçimi AK Parti kaybettiğini anlayınca 4 aşamada bu seçimi çevirmeye kalktı. Önce bizim dediğimiz EYT’ye, 3600’e, asgari ücretliye, taşerona, emekli maaşlarına sahip çık. O ‘Para yok’ dedi. Parayı emekçiye vermek yerine gitti 5’li çetelere verdi. Biz, asiliz, burada bizi dinleyen herkes asil. Vekil yanlış yapar, millet yapmaz. Yuh çekmek bize yakışmaz. Millet bir şeyden rahatsızsa susar susar, sandıkta konuşur. Bugüne kadar sustunuz. Pazar günü sandık geliyor. Pazar günü sandığa gidip hepsine gereken cevabı vereceksiniz. Önce yap dediklerimizi yapmadılar. Sonra matbaayı, darphaneyi çalıştırdılar. Yarınlar yokmuş gibi para bastılar. Her şeyi yapıp seçmenin fikrini değiştirmeye çalıştılar. Ama anketler gösteriyor ki kazanamıyorlar. Kış geçermiş ama kurt yediği ayazı unutmazmış. Bu işi sandıkta halledeceğiz.

Bu işi parayla halledemeyince AK Parti’ye mal etmeye çalıştılar milli projeleri. TOGG, milletin arabası. Geç kalınmış bir iş: Sanki AK Parti’nin milletin arabasıymış gibi tanıttılar. TCG’yi, ordunun gemisinin Tayyip’in seçim aracına çevirdiler. Gaz bulunmuş, sanki AKP’liler bulmuş. Sen açsın ama sus TOGG var diyenlere karşı millet susmadı. Fikrini değiştirmedi. İktidarı değiştirmekteki kararlılığını sürdürdü. İş döndü dolaştı hakarete, iftira ve yalana geldi. CHP gelirse sosyal yardımlar kesilecekmiş. CHP anlaştı Apo’yu serbest bırakacakmış. Bu yalanların hepsi ayaklarına dolandı. Onlara açıkça söylüyoruz ki 1 Mart teskeresiyle Amerikan askerinin postalını Anadolu topraklarına bastırmayan Baykal’ın partisinden, Sevr’i yırtıp atan Lozan’ı yapan İspat Paşa’nın partisinden… Sizinkiler yıldız sarayında işgal ordularına kırmızı halılar sererken gözleri gökyüzü gibi mavi, yanındaki yaverine ‘Geldikleri gidi gidecekler’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinden… Hak-hukuk-adalet diyen, siyasi tarihin en uzun protestosunu gerçekleştiren, Türkiye’nin en büyük ittifakını kuran ve demokrasiyi yeniden kuracak olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinden terörist çıkmaz” diye konuştu.

“CHP’NİN MİLLİYETÇİLİĞİNİN ZEKATI HÜDAPAR’A YETER”

HÜDAPAR üzerinden sert sözler de söyleyen Özel, ‘Erzurum’ saldırısına da gönderme yaparak “AKP bize haksızca saldırırken kendisi nasıl yakalandı? Bir kolunda BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Bir kolunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli. Ama içinde, gönlünde HÜDAPAR var. Kimler kimlerle beraber! O HÜDAPAR ‘Türk bayrağı olmasın, özerklik olsun, Türkiye parçalansın’ diyen HÜDAPAR. Türk bayrağı olmasın, Türkçe resmi dil olmasın diyenle Erdoğan’ın listesine girmişler bir de bize milliyetçilik dersi veriyorlar. CHP’nin milliyetçiliğinin zekatı Bahçeli’ye de yeter, Erdoğan’a da yeter. Yine çözemediler. Şimdi taş atmaya, taş attırmaya, provokasyona başladılar. Söylüyoruz. Pazar günü seçimi milletin üstüne taş attıranlar değil, millete kalp yapanlar kazanacak” ifadelerini kullandı.

“BAHARIN GELİŞİNİ BÜTE BIRAKMAYACAĞIZ”

Seçimin ikinci tura kalmaması gerektiğinin altını çizen Özel, “Pazar’a kadar sabır. Pazar’dan sonra halkın iktidarı kurulacak. Halkın iktidarında elbette verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. Emekli, emekçi, gençler hakkını alacak derken bütün sözleri tutacağız. AK Parti kimi unuttuysa, kimi geride bıraktıysa onlara sahip çıkacağız. Örneğin staj mağdurlarını unutmayacağız. Bağkur için tescil bekleyenleri unutmayacağız. PTT çalışanlarına kadro vermeyi unutmayacağız. İşkur’daki toplum yararına çalışan programındakilere kadro vermeyi unutmayacağız. Kademeli emeklilik bekleyenleri unutmayacağız. Kim ne bekliyorsa hepsini yapacağız, söz veriyorum. Pazartesi günü apaydınlık bir güne uyanmak için Pazar günü hep birlikte sandığa gidiyoruz. Sandığa giderken mutlaka her birimizin yanına mutlaka bir kararsızı, daha önce kararsız olup ikna ettiğimiz birinin koluna girip gitmemiz lazım. 43’le başladık, 45 oldu. 49 oldu, 50 oldu. Allah izin verirse 60’a gidiyor Kemal Kılıçoğlu. Ancak bu seçim riske edebileceğimiz bir seçim değil. Sonradan ‘keşke’ diyebileceğimiz hiçbir şeyi sonraya bırakmamalıyız. Hepimizin etrafımızdakini sıkıca tutup bu işi ilk turda bitirmemiz gerektiğini, ilk turun gençlerin final sınavı olduğunu, 14 Mayıs 2023’te finali yapacağımızı, baharın gelişini büte bırakmayacağımızı sıkı sıkı anlatmalıyız. Bunun gereğini Pazar günü hep birlikte yapmalıyız. Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Ama onun adayı ve vekili sizlersiniz. Biz size güveniyoruz” dedi.

“’NİYE GELDİNİZ’ DEMEYİZ”

AK Partili seçmelere de seslenen Özel, ‘korkmayın’ dedi ve şunları söyledi; “Biz nüfus kimliği fotokopisiyle partiye üye yapılanı, iş isteyene ‘üye ol’ yiyeni, yoklukla, açlıkla, tehditle AK Partili yapılanlar, korkmayın! Bir zamanlar iyidir deyip gidenler… Düne kadar AK Parti’ye oy versen de bu harami süzenini, rüşvet çarkını, birilerini kollayan ama vatandaşını umursamayan kalpsizliği görüp de pişman olanlar… Sakın korkmayın! Ne hesap soracağız, ne kötü davranacağız ne de ayrımcılık yapacağız. Çünkü geldiğimiz yer baba evidir. Baba evidir ki herkes aynı eve doğar. Kimi uzakta kimi yukarıda oturur, kimi büyüğüne kimi küçüğüne geçer. Ama herkes bilir ki baba evinde çorba kaynar. Yıllardır baba evinin çorbasını kaynatıp bacasını tüttürenlere helal olsun. Ama şimdi dönüp de baba evine gelecekler var. Mecburiyetten gidenler var, pişman olup dönecekler var. Baba evinin kapısı herkese açıktır. Yerleri evin başköşesidir. Çünkü ben gelme desem bana ‘tapusu sende mi’ derler. Ne bende ne Kemal Bey’de. Ne Ecevit’te ne de başkasında. Bu baba evinin tapusu tek kişiye kayıtlıdır. O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Bunun için baba evine dönene ‘Niye geldin, neredeydin, sen yokken bize neler ettiler’ demeyiz. Bu yüzden İzmirliler gönülleri ve kapıları açık. Onlar taş atsın, siz kalp yapın, gül atın. Biz kazanacağız. Biz kazanınca kaybeden olmayacak.”

KILIÇ: BU KORKU DEĞİL DE NEDİR!

Programda konuşan Buca Belediye Başkanı Kılıç, Erzurum’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik saldırıyı ‘korku’ olarak tanımladı ve “Bundan 4 yıl öncesini hatırlıyorum. 4 yıl önce yerel seçimlerde sayın Grup Başkanvekilimiz Özgür Özel Buca’ya gelmişlerdi. Biz ‘Özgür Başkanın bir uğuru var!’ dedik ve o seçimi kazandık. Bugün yine cumhuriyet tarihinin en önemli seçimindeyiz. Yine Sayın Grup Başkanvekilim geldi. Biz, inanıyorum ki 5 gün sonra bu seçimi biz ilk turda farkla kazanacağız. Buca, o vatanseverliğini, barışa, sevgiye ve mutluluğa olan inancını sandıkta gösterecek 13. Cumhurbaşkanı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nu tüm Türkiye’ye ilan edecek. Seçime 5 gün kaldı. Cumhuriyet tarihinin dönüm noktasına 5 gün kaldı. Bizler çok çalıştık. Bu çalışmalara ben de katıldım. Vatandaşa artık ‘Bize gelmeyin. Kemal Kılıçdaroğlu, bu ülkenin 13. Cumhurbaşkanı olacak. Kılıçdaroğlu’na oy verebilme ihtimali olan diğerlerine gidin’ diyor. İyilik kazanacak.  Erzurum’da yaşadık. Sayın Ekrem İmamoğlu’na Erzurum’da bir saldırı gerçekleşti. Bu korku değil de nedir! Ama biz iyiliği inşa edeceğiz. Hoşgörüyü ve güzelliği inşa edeceğiz. 14 Mayıs’ta cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.