TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özdağ’dan altılı masaya salvo!

İzmir ziyaretleri kapsamında basınla bir araya gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Özdağ, 6’lı masaya bir kez daha çağrıda bulunarak, “Mansur Yavaş’ı aday gösterin destekleyelim, aksi takdirde Zafer Partisi kendi adayını çıkaracaktır” dedi

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2022 08:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Özdağ’dan altılı masaya salvo!

NURETTİN BAKİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, İzmir’deki ziyaretleri kapsamında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Türkiye siyasetinin bir numaralı gündem maddesi olan 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve Türkiye’deki mültecilerle ilgili açıklamalarda bulunan Özdağ, CHP ve İyi Parti öncülüğünde kuruluna 6’lı masaya Cumhurbaşkanı adayının Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın olması durumunda kendilerine destek vereceklerini aksi durumda Zafer Partisi olarak aday çıkaracaklarını söyledi.

KILIÇDAROĞLU ADAYLIKTAN VAZGEÇMELİDİR!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylıktan vazgeçip, ABB Mansur Yavaş’ı aday göstermesini istediklerini söyleyen Özdağ, “Türkiye’nin gündemini hiç şüphesiz 2023 seçimlerinde kimin aday olacağı meselesi işgal ediyor. Biz Zafer Partisi olarak Nisan 2022’de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Türk halkından en büyük desteği alan kişi olduğunu, birinci turda Erdoğan’a karşı aday olması durumunda toplumun her kesiminden destek alarak seçilebileceğini gördük. 6’lı masayı Mansur Yavaş’ı aday göstermesi için göreve davet ettik. O günden bugüne Yavaş’ın adaylığı konusunda bir gelişme olmadığı gibi CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, 6’lı masanın onayı olmadan da aday olma konusunda istekli olduğuna bütün kamuoyu şahit oluyor. Bu isteğin nedeninin ne olduğunu bilmemiz mümkün değil. Sayın Kılıçdaroğlu eğer Türkiye’ye bir iyilik yapmak istiyorsa adaylıktan vazgeçerek Mansur beyin adaylığını desteklemeli. Bu hem Türkiye’yi rahatlatacak hem de kendi içerisinde her geçen gün daha da kavgalı hale gelen bu 6 lı masanın Türkiye’ye çözüm doğrultusunda ilk kez bir adım atma fırsatını yakalamasını sağlayacak. Eğer bu teklifimizi nisan ayında kabul etmiş olsalardı bugüne kadar çok büyük bir mesafe alınmış olurdu. Kılıçdaroğlu aday olur mu bilmiyoruz. Kılıçdaroğlu aday olursa Zafer Partisi ve bizim siyasal süreçte yanında, birlikte hareket edeceği siyasi partiler de aday çıkarır. Biz Mansur beyi herhangibir şart ileri sürmeden destekleriz. Çünkü Türkiye’yi partimizden daha fazla seviyoruz. Oyların bölünmesine de razı değiliz” ifadelerine yer verdi.

KİMİN SEÇMEN OLACAĞI DA ÇOK ÖNEMLİ!

“Kimin aday olacağının dışında kimin seçmen olacağı da önemli” diyen Özdağ,“Bu ilk bakışta şaşırtıcı gelebilir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları seçmen olacak diye düşünebilirsiniz. Ama bir de bilmediğimiz vatandaşlar var. Sayıları her gün daha fazla artıyor. 5 Haziran 2022 tarihli seçmen listeleri üzerinden yapılan araştırmada 180 bini İstanbul’da olmak üzere 745 bin Suriye, Afganistan, Irak, İran, Libya, Mısır gibi ülkelerden yeni vatandaş ve yeni seçmen olduğunu gördük. Seçimler öncesindeki son listelerin de henüz yayınlanmadığını biliyoruz. Bu iktidarın seçmen ithalı politikasıdır. Muhtar seçebilmek için dahi taşındığınız mahallede belirli bir süre oturmuş olmanız gerekiyor. Ama Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanı ve parlamentosunu seçebilmek için Türkiye’de bir gün oturmanıza Türkçe bilmenize gerek yok. Yeter ki Erdoğan’ı ve AK Parti’yi seçin. Türk milletini bu konuda uyarmak istiyoruz. Bu konu karşısında susan saray rejimine tavır almayan muhalefet partilerinin de büyük bir yanlış içinde olduklarını görüyoruz. Türk halkının seçme ve seçilme özgürlüğünü kirli referandum gecesi savunmadıkları gibi şimdi bir rejimi bir seçimin kirletilmesini de adeta suskunluklarıyla mümkün hale getiriyorlar. Kabul edilebilir değil. Saray ne kadar suçluysa, onların politikalarını meşrulaştıran muhalefeti de o kadar suçlu görüyoruz. Önerimiz meclise bu konuda yasa tasarısı verdik. Vatandaşlık alanlar 10 yıl boyunca oy kullanamasınlar. Aksi takdirde yarın Erdoğan 300 bin, 500 bin oy farkla seçilirse ne Kılıçdaroğlu’nun ne Akşener’in dert yanma, bu nasıl oldu deme hakkı olmaz” değerlendirmesinde bulundu.

YUNANİSTAN İLE SAHTE GERİLİM

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilimi ‘sahte gerilim’ olarak yorumlayan Özdağ, “Türkiye seçime giderken bir başka husus da Türkiye ile Yunanistan arasında yaşandığı iddia edilen sahte gerilimdir. Her iki tarafta da seçim öncesi kamuoyuna yönelik bak biz ne kadar düşmanız peşrevi yapılıyor. Hiçbir samimiyetleri yok. 2004- 2008 arasında Türk adaları üzerindeki Yunan ordusunun işgali halen devam ediyor. Erdoğan bir gece ansızın gelebilirim şarkıları söylese de ne geleceği var ne gideceği var ama adalardaki işgal sürmeye devam ediyor. Bunlar iç kamuoyuna yönelik siyasi tüketim malzemesi olarak kullanılıyor. Bir gün Türk adalarının hangi şartlarda Yunan ordusu tarafından işgaline izin verdiği ve bu sürecin nasıl gerçekleştiğine dair hukuki soruşturmalar açılacak. Vatan topraklarını işgal ettiği için yargılanacaklar. Bu kaçınılmaz bir sonuçtur. O zaman Türk yargısı önünde AB’den tam üyelik alabilmek için biz bu işgale ses çıkarmadık cevabı onları kurtarmaya yetecek mi hep birlikte göreceğiz” dedi.

HEM İKTİDARI HEM MUHALEFETİ FORMATLADIK!

14 ay içinde Zafer Partisi olarak hem iktidarı hem muhalefeti formatladıklarını belirten Özdağ, “Zafer Partisi kurulalı 14 ay oldu. Partimiz Türk siyasetine hızlı biçimde damgasını vurmuş. Hem iktidarı hem muhalefeti formatlamış sadece Suriye meselesinde değil köy okullarının yeniden açılması konusunda hem iktidarın hem muhalefetin gündemini belirlemiştir. Ekonomide önerdiğimiz devlet planlama teşkilatının kurulmasından neo liberal ekonominin terk edilmesine kadar birçok önerimizin muhalefetin bilinen partileri tarafından tekrar edilmeye başlanmasını gülümseyerek izliyoruz. Çünkü inandırıcı değiller. Zafer Partisi Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de bu süre içinde önemli bir mesafe kaydetti. Çok daha fazlasını kaydedecek. Dün İzmir’de esnafla halkla gençlikle yaptığımız temaslarda partimizin sağlam zemine oturduğunu gördük. Daha fazlasını da seçimlere kadar gerçekleştireceğiz. Biz de genel merkez olarak İzmir’de çok daha sık olacağız” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.