TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oyuncak silah ile 600 bin liralık soygun yaptı

Konya’da, akaryakıt istasyonun marketine müşteri gibi gelen yüzünde cerrahi maske bulunan kapüşonlu şahış oyuncak tabancayla çalışanı korkutup kasada bulunan 600 bin lirayı alarak kaçtı

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2023 09:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Oyuncak silah ile 600 bin liralık soygun yaptı

Güvenlik kameralarına yansıyan olay sonrası gözaltına alınan 3 şüpheliden birinin soyulan akaryakıt istasyonunun çalışanı olduğu ortaya çıkarken, azmettirici çalışan ve arkadaşının olay saatinde başka bir yerde olduklarını göstermek için telefonlarını kapatıp farklı bir akaryakıt istasyonunun güvenlik kameralarına poz verdikleri ortaya çıktı.

Olay, 17 Nisan Pazartesi günü saat 04.50 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Musalla Bağları Mahallesi Çakırlı Caddesi üzerinde bulunan bir akaryakıt istasyonunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, istasyon marketine müşteri kılığında yüzü cerrahi maskeli, kapüşonlu bir kişi geldi. Market çalışanından bir şeyler isteyen şahıs, çalışanın siparişlerini hazırladığı sırada marketin kasasına yöneldi. Market çalışanının olayı fark etmesi üzerine, cebinde gizlediği tabancayı çıkararak çalışana doğrultan şahıs, kasadaki akaryakıt hasılatı olan 600 bin lirayı alarak kayıplara karıştı.

OLAY ANI GÜVENLİK KAMERASINDA
Olayın 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesi üzerine adrese polis ekipleri sevk edilirken, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili detaylı çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda iş yeri güvenlik kamerası ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) görüntüleri izlendi. İstasyon kameralarına yansıyan görüntülerde, kapüşon ve yüzü cerrahi maskeli bir kişinin içeriye girdiği, market çalışanından bir şeyler istediği, çalışanın kendisine siparişlerini verdiği sırada kasaya yönelerek cebinde bulunan oyuncak tabancayı iş yeri çalışanına gösterdikten sonra kasada bulunan 600 bin lirayı alarak iş yerinden kaçtığı görülüyor.

KENDİSİNİ BEKLEYEN ARKADAŞLARININ YANINA MOTOSİKLET İLE GİTMİŞ
Gasp Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı detaylı çalışmalarda, olayı gerçekleştiren şüphelinin akaryakıt istasyonundaki gasp olayını gerçekleştirmesinin ardından olay yerine geldiği motosiklete binerek kaçtığı, olay yerinden uzaklaştıktan sonra motosikleti yol kenarına bırakarak üzerindeki kıyafetleri yaktığı ardından da kendisini almaya gelen bir arabaya bindiği anlaşıldı. Polis ekiplerinin görüntülerden tespit ettiği olayı gerçekleştiren 3 adet suç kaydı olan Mustafa B. (26) ve araçla almaya gelen 13 adet suç kaydı olan Habil Ali Ç. (31), 3 adet suç kaydı olan Mehmet G. (34) yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan incelemelerde Habil Ali Ç.'nin soyulan akaryakıt istasyonunun çalışanı olduğu, Mehmet G.'nin oto yıkama iş yerinin olduğu ve Mustafa B.'nin ise Mehmet G.'nin yanında çalıştığı tespit edildi.

OLAY ANINDA TELEFON KAPATIP BAŞKA PETROLDE KAMERA ÖNÜNDE BEKLEMİŞLER
Şahısların alınan ilk ifadesinde, 3 kişinin arkadaş olduğu ve bir konuşma esnasında Habil Ali Ç.'nin benzin istasyonunda paraların nereye koyulduğunu bildiğini, Mustafa B.'nin yakında düğün yapacağı için çok paraya ihtiyacı olduğunu ve Mustafa B.'nin gasp olayını gerçekleştirmesi halinde parayı üçünün paylaşacağı anlaşıldı.
Habil Ali Ç. ve Mehmet G.'nin olay anında başka yerde olduklarını göstermek için telefonlarını kapatarak farklı bir akaryakıt istasyonunda alışveriş yaptığı ve kameraların önünde beklediği anlaşıldı. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.