TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Orta gelirliye konut kampanyasına başvuru nereden yapılacak?

Orta gelirlinin 0,69 faizle ev sahibi olmasını amaçlayan "Yeni Evim Konut Kampanyası''nda başvurular bugün başlıyor. İşte ayrıntıları geçtiğimiz günlerde açıklanan orta gelirliye konut kampanyasında merak edilenler...

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2023 07:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Orta gelirliye konut kampanyasına başvuru nereden yapılacak?

Orta gelirliye konut kampanyasında başvurular bugün başlıyor. Orta gelirliye yönelik yeni konut finansman modeliyle hayata geçirilen "Yeni Evim Kampanyası" 81 ilde geçerli olacak.

İLK ETAPTA 100 BİN KONUT

İlk etapta 100 bin konutun satışı planlanıyor.

Ayrıntıların açıklanması ardından gözler başvuru tarihlerine ve sürecine çevrildi. İstanbul'da 5 milyon liraya, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla'da 3 milyon liraya ve diğer kentler için 2 milyon liraya kadar finansman sağlanabilecek.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK, NASIL YAPILACAK?

Orta gelirliye konut kampanyası başvuruları bugün (16 Ocak) başlayacak.

İlk 3 yıl devlet katkısıyla ödeme kolaylığı ve kredi vadesi boyunca hane halkı geliriyle uyumlu ödeme imkanlarıyla sunulacak finansman modeliyle ilk etapta 100 bin ailenin tamamının birinci el olacak yeni evlerine kavuşması amaçlanıyor. Kampanyada, yüzde 0,69’dan başlayan vade farkı, 15 yıl vadeli, yüzde 10 peşinat, hane gelirinin yüzde 30'unu geçmeyecek taksit oranı ve ilk 3 yıl ödeme kolaylığı sağlanacak.

Konut almak isteyen bulduğu daireyle banka veya katılım bankalarına başvuracak.

Banka hem projenin hem de kişinin kriterlere uygunluğunu denetleyecek, uygun olan projeler için kredi tahsis edecek. HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.