TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oğuzhan Uğur kimdir? Asıl mesleği nedir? Siyasi geçmişi ve kariyeri...

Son günlerde büyük beğeni toplayarak izlenme rekorları kıran Oğuzhan Uğur'un kim olduğu ve hayatı merak konusu oluyor

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2023 10:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Oğuzhan Uğur kimdir? Asıl mesleği nedir? Siyasi geçmişi ve kariyeri...

KEMAL ÖZKURT

İnternet ortamından yaptığı programlarla ve özellikle son zamanlarda misafir ettiği siyasi liderlerle gündemden düşmeyen Oğuzhan Uğur'un kim olduğu sorusu vatandaşlar tarafından merak konusu oluyor.  Mevzular: Açık Mikrofon isimli Youtube programıyla bir anda popülaritesini artıran Uğur, deprem bölgesinde AFAD ile birlikte yaptıklarıyla da gündeme gelmişti. Peki, Oğuzhan Uğur kimdir? Oğuzhan Uğur kaç yaşında, nereli ve mesleği ne? Sizler için haberimizde derledik.

OĞUZHAN UĞUR KİMDİR?

İnternet fenomeni Oğuzhan Uğur, 29 Ocak 1984 Ankara doğumludur. Abdullah Öcalan'ın ilk sorgusunu yapan Albay Hasan Atilla Uğur'un oğlu, yönetmen Tuğrul Uğur'un ağabeyidir. Uğur, son zamanlarda gündem olduğu YouTube yayıncılığının yanı sıra , müzisyen, yönetmen, senarist ve karikatüristtir.  Lise eğitimine önce Ankara Atatürk Anadolu Lisesinde, daha sonra Ankara Bahçelievler Deneme Lisesinde devam etti ve buradan mezun oldu. Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümünden mezun olan Uğur, üniversite öğrenciliği sırasında Mustafa Şevki Doğan ve Osman Sınav'ın yardımcılığını yaptı.

YOUTUBE KARİYERİ

Oğuzhan Uğur'un YouTube kariyeri 2017'de Budabi TV'de başladı. RÖNT ve Budabi Olaylar gibi programlar hazırlayan Uğur, 12 Ağustos 2017'den itibaren kurucusu olduğu BaBaLa TV'ye içerik üretmeye başlamıştır.10 Kasım 2017'den 23 Ekim 2020'ye kadar Onedio'nun YouTube kanalı için Oğuzhan Uğur'la P!NÇ isimli programı hazırlamıştır.4 Ağustos 2022 tarihinden itibaren BaBaLa TV'de yayımlanmaya başlayan ve siyasetçilerin seçmenlerle buluşturulduğu Mevzular: Açık Mikrofon isimli programı büyük beğeni toplamıştır. Programa konuk olarak Ümit Özdağ, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Muharrem İnce, Metin Külünk, Cem Uzan, Barış Atay, Abdüllatif Şener ve Ahmet Davutoğlu gibi siyasi isimler katılmıştır.

OĞUZHAN UĞUR'UN BABASI

Kendisin yanı sıra ailesiyle de dikkat çeken Uğur'un babası Hasan Atilla Uğur, Abdullah Öcalan'ın ilk sorgusunu yapan albay olarak tanınıyor. 1957 doğumlu Hasan Atilla Uğur, Kuleli Askeri Lisesinden mezun olduktan 2007 yılına kadar albaylık görevini yürütmüş ve bu tarihte kendi isteğiyle emekli olmuştur. Uğur, Ergenekon soruşturması kapsamında 1 Temmuz 2008 tarihinde gözaltına alındı. Savcı Zekeriya Öz tarafından mahkemeye sevk edilerek hâkim Sedat Sami Haşıloğlu tarafından tutuklandı. Bu dava kapsamında tam olarak 5 yıl 8 ay 10 gün tutuklu kaldıktan sonra 10 Mart 2014 tarihinde tahliye oldu. Öte yandan, 90'lı yıllarda Kızıltepe davasında da yargılan Uğur, üzerine atılı suçların unsurlarının oluşmaması nedeniyle beraat etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.