TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğretmen atama takvimi 2023 - MEB Öğretmen ataması ne zaman yapılacak?

Öğretmen atama takvimi için gözler Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelecek açıklamada. Takvimin belli olmasının ardından kılavuz açıklanacak ve branş ile kadro dağılımı da belli olacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, daha önce yaptığı açıklamada “Öğretmen atamasına ilişkin çalışmalar tamamlandığında kamuoyuyla paylaşılacaktır.” ifadelerine yer vermişti. Peki; öğretmen ataması ne zaman yapılacak? 2023 Öğretmen atamaları branş ve kadro dağılımı belli oldu mu, kılavuz yayınlandı mı? İşte yanıtı...

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2023 08:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Öğretmen atama takvimi 2023 - MEB Öğretmen ataması ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer daha önce yaptığı açıklamada, ''Öğretmen atamasına ilişkin çalışmalar tamamlandığında kamuoyuyla paylaşılacaktır." ifadesine yer vermişti.

Böylece çalışmaların tamamlanması ardından atamaya dair yeni bir açıklama yapılması bekleniyor.

ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN, KONTENJANLAR BELLİ OLDU MU? 
2023 yılında yapılması adaylar tarafından beklenen öğretmen atamasına dair henüz detaylı ve resmi bir açıklama bulunmuyor. Buna bağlı olarak da kontenjan ve branş değerlendirmesi de şu ana kadar yok.

Buna göre; 2023 yılında öğretmen atamalarıyla ilgili açıklama yapılacak olan çalışmaların ardından duyurulacak. Ancak Bakan Özer, rehber öğretmenlere her okulda en az bir tane olacak şekilde öncelik vermeyi planladıklarını duymuştu.

2022 yılında ilk atama tercihleri 21-26 Ocak tarihinde başlamıştı. Eylül ayında yapılan atamalarda en çok 7 bin 503 kontenjanla okul öncesi öğretmenliği, 2 bin 223 kontenjanla sınıf öğretmenliği, 1.250 kontenjanla özel eğitim öğretmenliği, 1.218 kontenjanla din kültürü ve ahlâk bilgisi ve 1.004 kontenjanla ilköğretim matematik kadrolarına alım yapılmıştı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.