TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nisan ayında yaylalardan kar ve sis manzaraları

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen kar yağışının ardından Gümüşhane’nin yüksek kesimleri yeniden beyaz örtüyle kaplanırken, dronla kaydedilen sis ve kar manzaraları büyüleyici görüntüler oluşturdu

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2023 10:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Nisan ayında yaylalardan kar ve sis manzaraları

Doğu Karadeniz’in en fazla yaylaya sahip şehri Gümüşhane’de bahar mevsiminde olunmasına karşın yağan kar yağışıyla birlikte yüksek dağların zirve ve yamaçlarındaki yaylalar yeniden karla buluştu.


EŞSİZ MANZARALAR OLUŞTU
Kayıtlı 430’dan fazla yaylası bulunan şehirde Avrupa'nın en uzun köknarları, Balkanlar'ın, Kafkaslar'ın ve Türkiye’nin en boylu ve çaplı ladinlerinin yer aldığı Örümcek Ormanları Tabiatı Koruma Alanındaki yüzlerce yıllık ağaçların üzerini kaplayan kar taneleri ve zirvelerindeki Çıkrıkdüzü, Kütüklüyurt ve İbrahimalanı yaylalarının karlı ve sisli hali eşsiz manzaralar oluşturdu.


CANLI AĞAÇ MÜZESİ
Yüzlerce yıllık devasa ağaçlara ev sahipliği yapması nedeniyle uzmanlar tarafından “Canlı ağaç müzesi” olarak nitelendirilen ladin, kayın, ceviz, kavak, orman gülü, yaban fındıkları, geniş yapraklı ağaçlar gibi çok sayıda ağaç çeşidi bulunan ve Türkiye’nin önemli “karışık” ormanlarından biri sayılan Örümcek Ormanları ve bitişiğindeki yaylalardaki o anları dronuyla görüntüleyen Serkan Özdemir’in sosyal medya hesaplarından paylaştığı görüntüler çok sayıda görüntüleme ve beğeni aldı.
Kentin en fazla yaylaya sahip ilçesi Kürtün’ün dağlarında her dönem bu tür manzaralarla karşılaşılabileceğini kaydeden Özdemir, bu yaylalardan paylaştığı manzaraları görenlerin hayranlıklarını gizleyemediğini ifade etti. İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.