TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Nevşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Savran kimdir?

Türkiye yerel seçimleri için Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Nevşehir’den aday gösterdiği Mehmet Savran kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2024 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2024 13:04
Kaynak: HABER MERKEZİ
AK Parti Nevşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Savran kimdir?

Türkiye yerel seçimlerinin yapılacağı 31 Mart 2024 tarihinin yaklaşması ile birlikte vatandaşlar gözünü siyasi gündemde yer alan bilgilere çevirdi. Milyonlarca vatandaş siyasi partilerin açıklayacağı adayların kimler olacağını merak ederken, 18 Ocak 2024 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) 48 adayının isimlerini açıkladı. Bu kapsamda Mehmet Savran AK Parti Nevşehir Belediye Başkan adayı oldu. Mehmet Savran kimdir? Mehmet Savran hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Mehmet Savran kimdir?

1974 yılında Nevşehir’de dünyaya gelen Mehmet Savran, üniversite yıllarına kadar olan tüm ilk, orta ve lise eğitim hayatını Nevşehir’de tamamladı. Ardından üniversite eğitimi almak için Erzurum’a gitti. Burada 1992 yılında Atatürk Üniversitesi’ne başladı. 1998 yılında Tıp Fakültesi’nden mezun olan Mehmet Savran, doktor olarak göreve başladı. Kırşehir ve Kastamonu illerinde hekim olarak çalıştı. 2004 ve 2010 yılları arasında Bursa’da bulunan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı’nda ihtisas yapan Mehmet Savran, mezun olduğu 2010 yılında Nevşehir’e döndü. Burada Nevşehir Dr. İ. Şevki Atasagun Devlet Hastanesi’nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı olarak çalışmaya başladı. 2021 yılının şubat ayına kadar hem kamu hem de özel sektörde doktor olarak çalışmalarını sürdüren Mehmet Savran, 2018 yılında siyasi hayatta faaliyet göstermeye başladı. Adalet ve Kalkınma Partisi Nevşehir İl Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı olarak 2018 yılında hizmet veren Mehmet Savran, 2019 senesinde gerçekleştirilen yerel seçimlerde İl Belediye Meclis Üyesi olarak seçildi. 2021 yılından bu yana Nevşehir Belediye Başkanı olarak çalışmalarını devam ettiren Mehmet Savran, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan Türkiye yerel seçimlerinde AK Parti Nevşehir Belediye Başkan adayı oldu.

Mehmet Savran Instagram hesabının adı ne?

Mehmet Savran. “mehmetsavran50” kullanıcı adı ile Instagram hesabını kullanıyor.

Mehmet Savran Twitter (X) hesabının adı ne?

Mehmet Savran. “MehmetSavran50” kullanıcı adı ile Twitter (X) hesabını kullanıyor.

Mehmet Savran Facebook hesabının adı ne?

Mehmet Savran. “mehmetsvrn5050” kullanıcı adı ile Facebook hesabını kullanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.