TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni yılın ilk tatil rotası hazırlansın! İşte kış aylarında içinizi ısıtacak sıcak ülkeler

2023’e henüz veda etmiş ve 2024’ü birçok dilek ve temenni ile karşılaşmışken, yılın ilk tatil rotasını belirlemek için neyi bekliyorsunuz? İşte kış aylarında içinizi ısıtmaya aday o ülkeler…

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2024 07:30
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2024 07:30
Kaynak: Cansu İrem Akçay
Yeni yılın ilk tatil rotası hazırlansın! İşte kış aylarında içinizi ısıtacak sıcak ülkeler

2024’ü büyük bir coşku ve heyecanla karşıladıktan sonra, içinizdeki mutluluğu biraz daha perçinleyecek bir tatil rotası oluşturduk. Kış aylarının kendini iyice hissettirdiği ve ülkemizin pek çok noktasında dondurucu soğukların yaşandığı bu mevsimde, güneşli havası ve keşfedilmeye değer birçok noktası ile karşımıza çıkan ülkeler, yeni yılın ilk tatili için son derece cezbedici bir rota oluşturuyor. Kış aylarında içinizi ısıtacak sıcak ülkeleri, haberimizin devamında sizin için listeledik.

Kış aylarında yazı yaşatan 5 sıcak ülke

Yeni yılın gelişi ile yılbaşına yönelik hazırlıklar son buldu, ama yeni bir hazırlık süreci başladı. O da yeni yılın ilk tatil rotasını oluşturmak! Kış dönemi içinizi ısıtacak ve size adeta yazı yaşatacak 5 ülkeye birlikte göz atalım.

Maldivler

Özellikle yeni evlenen çiftlerin balayı için sıklıkla tercih ettiği Maldivler, kış aylarında da pek çok insanın gözdesi olmayı başarıyor. Ziyaretçilerine rüya gibi bir tatil vadeden bu şirin ada ülkesi, 30 günü aşmamak şartı ile vize talebinde de bulunmuyor. Bu durum Maldivler’e yapılacak olan seyahat sayısının artma nedenlerinden biri olarak kendini gösteriyor.

Birleşik Arap Emirlikleri - Dubai

Hareketli gece hayatı, gösterişli yaşantısı ve göz alıcı plajları ile lüksün merkezi kabul edilen Dubai de biz kışı yaşarken sıcak havaların tadını çıkaran yerlerden biri. Kendinizi özel hissetmek için tercih edebileceğiniz başlıca rotalar arasında yer alan Dubai, çöl safarisi yapmak için de ideal noktalardan biri. Dubai’ye gidecek olan Türk vatandaşları, 90 güne kadar vizeden muaf tutulur.

Küba

Tropikal iklimin hakim olduğu Küba, muson yağmurlarının görüldüğü bir ülkedir. Bu nedenle özellikle haziran ve kasım ayları yoğun yağmur görülür. Ancak ocak ayı geçtikten sonra, özellikle mart ayına kadar olan süreçte sıcaklıklar 25-30 derece arasında seyreder. Bu nedenle Küba’ya gitmek isteyenler için ideal tarih olarak görülür. Diplomatik, hizmet ve hususi pasaportu bulunan Türk vatandaşları Küba’ya yapacağı seyahatlerde vizeden muaftır.

Dominik Cumhuriyeti

Dominik Cumhuriyeti denince ülkemizde pek çok kişinin ilk aklına gelen Survivor yarışması oluyor. Bu yarışma sayesinde ülkenin doğasına, tertemiz denizine, plajlarına ve hatta hava durumuna dahi aşina durumda olan çok sayıda kişi bulunuyor. Kış döneminde yazı yaşamak isteyenlerin en gözde tatil rotalarından biri olan Dominik, ziyaretçilerine havalimanında vize alabilme imkanı sunuyor.

Tayland

Sene boyunca sıcaklıkların 30 derece civarında olduğu Tayland, bu özelliği sayesinde yılın her dönemi dünyanın dört bir tarafından kişiyi ağırlıyor. Muson yağmurlarının aktif olarak görüldüğü Tayland’a seyahat etmek için en ideal zaman, bu yağmurların dindiği kasım ve şubat ayları olarak gösteriliyor. Türk vatandaşları, sahip oldukları pasaport türüne göre, 30 ya da 90 güne kadar vizeden muaf tutuluyor.

Kaynak: Cansu İrem Akçay

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.