TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni Delhi’de gezilecek yerler. Yeni Delhi’de en sevilen gezi noktaları

Meşhur Hint kenti Yeni Delhi’de gezilecek yerler nereler? Yeni Delhi’de mutlaka görülmesi gereken yerler. İşte Yeni Delhi’nin en sevilen gezi noktaları…

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2023 03:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yeni Delhi’de gezilecek yerler. Yeni Delhi’de en sevilen gezi noktaları

Hindistan’ın başkenti olan Yeni Delhi, 18 milyona yaklaşan nüfusu ile oldukça kalabalık bir şehirdir. Hint kültürünün en iyi şekilde yansıtıldığı kentte, birbirinden güzel birçok tapınak, bahçe ve müze yer alır. Bölgeye her yıl dünyanın dört bir tarafından çok sayıda kişi, turistik amaçlı ziyaretlerde bulunur. Yeni Delhi’de gezilecek yerler nereler diye sorulduğunda, ilk akla gelen yerlerden bazılarını haberimizin devamında sizin için listeledik.

Yeni Delhi’de gezilecek başlıca yerler

Hindistan’ın gözde şehirlerinden biri olan Yeni Delhi’de görülmeye değer çok sayıda yapı ve bölge bulunuyor. Hindistan kültürünü derinlemesine hissedeceğiniz Yeni Delhi’de gezilecek başlıca yerler şu şekildedir:

hintkapisi_ilkses

Hint Kapısı

Hindistan’da milliyetçiliği sembolize eden bir yapı olan Hint Kapısı, ülkenin en fazla ziyaretçi çeken noktalarından biridir. I. Dünya Savaşı yıllarında hayatını kaybeden Hintli askerleri anmak için inşa edilen ve o zamandan beri dünyanın dört bir tarafından milyonlarca insanın ziyaret ettiği Hint Kapısı’nın etrafı oldukça büyük bir yeşillik alan ile çevrilidir. Pek çok insan bu alanda vakit geçirir.

lotustapinagi_ilkses

Lotus Tapınağı

Bir ibadet merkezi olarak hizmet veren Lotus Tapınağı, kişilerin hangi din ve mezhebe bağlı olduğu fark etmeksizin ibadetlerini gerçekleştirebildikleri bir merkezdir. Dünyanın dört bir tarafında konumlanan Bahai isimli tapınakların sonuncusu olarak kendini gösteren Lotus Tapınağı, 2 bin 500 kişilik kapasiteye sahiptir. Huzuru ve kutsallığı sembolize eden tasarımı ve etrafında yer alan yemyeşil bahçesi ile hem bölge halkının hem de yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği bir yerdir.

humayunturbesi_ilkses

Hümayun Türbesi

Hindistan’ın ilk bahçeli türbesi olarak tarihe geçen Hümayun Türbesi, dünyanın 7 harikasından biri olan Tac Mahal’in ilham kaynağıdır. UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne eklenen bu türbe, İmparator Hümayun anısına eşi tarafından inşa edildi. Karı koca arasındaki bağlılığı ve sevgiyi simgeleyen Hümayun Türbesi, görkemli yapısı ile ülkenin en popüler turistik alanlarından biridir.

kizilkale_ilkses

Kızıl Kale

UNESCO tarafından 2007 yılında Dünya Mirası Listesi’ne eklenen Kızıl Kale, Şah Cihan tarafından 1546 yılında inşa edildi. Oldukça büyük bir kale olan ve içerisinde çeşitli müzelerin yer aldığı Kızıl Kale, Babür imparatorlarının konakladığı ana kalelerden biriydi. Günümüzde ise Yeni Delhi’nin en dikkat çeken yapıları arasında yer alıyor.

lodhibahcesi_ilkses

Lodhi Bahçesi

Muhammed Şah ve Sikander Lodhi isimli iki hükümdarın türbesi ile birlikte pek çok başka yapıyı içerisinde barındıran Lodhi Bahçesi, Hindistan Arkeolojik Araştırması tarafından kurma altına alınmıştır. Göz alıcı mimari yapısı ve yemyeşil bahçesi ile Yeni Delhi’nin dikkat çeken alanlarından biridir.

akshardhamtapinagi_ilkses

Akshardham Tapınağı

Gösterişli tasarımı ve görkemli mimarisi ile geleneksel Hint mimarisinin muazzam bir örneği olan Akshardham Tapınağı, Yeni Delhi’nin en ünlü Hindu tapınağıdır. Guinness Rekorlar tarafından “Dünyanın En Büyük Kapsamlı Hindu Tapınağı” olarak seçilmiştir. İçerisinde toplam 20 bin heykel yer alan Akshardham Tapınağı, pazartesi günleri hariç haftanın her günü ücretsiz olarak ziyaret edilebilmektedir.

ulusalmuzedelhi_ilkses

Ulusal Müze Delhi

İçerisinde çok sayıda sanat eserinin yer aldığı Ulusal Müze Delhi, 1946 yılında açılmıştır. Hindistan’ın en büyük ve ünlü müzelerinden biridir. Hindistan tarihi hakkında kapsamlı bilgi edinmek isteyen kişilerin çok sevdiği müzelerden biridir.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Çin’in başkenti Pekin’de gezilecek yerler

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.