TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vizeniz olmadan gidebileceğiniz Christmas Marketler

Yılın en renkli ve keyifli dönemlerin biri olan Noel ve Christmas, dünyanın dört bir tarafında heyecanla karşılanıyor. Dönemin popüler organizasyonlarından olan Christmas Marketlere, pek çok ülkede kuruluyor. İşte vizesiz gidilebilecek Christmas Marketler…

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2023 05:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: GURBET YAVUKLU
Vizeniz olmadan gidebileceğiniz Christmas Marketler

Dünyanın dört bir tarafında pek çok ülkede, Noel ve yeni yıl kutlamaları yapılıyor. Tarihi çok eski dönemlere uzanan bu kutlamalar, son derece renkli görüntülerin ortaya çıkmasına neden oluyor. Pek çok insan için oldukça önemli olan Noel ve yeni yıl dönemlerinde sokaklarda ve evlerde yapılan süslemeler, o döneme özel üretilen ürünler ve lezzetlerle tam bir şölen havası yakalanıyor. Söz konusu dönemin en popüler uygulamalarından biri de Christmas Marketler olarak kendini gösteriyor. Son derece keyifli zaman geçirilen Christmas Marketleri, farklı ülkelerden gelen çok sayıda turist ziyaret ediyor. Bu kapsamda Türk vatandaşları tarafından en sık merak edilen konulardan biri vizesiz gidilebilecek ülkelerin Christmas Marketleri oluyor. Bu ülkeleri birlikte inceleyelim…

Christmas Market nedir?

Christmas Market, yani bir diğer deyişler Noel Pazarı geleneği, Orta Çağ’ın sonlarında başladı. Almanya’da başlayan bu gelenek, özellikle Avrupa ülkeleri arasında son derece önem verilen bir etkinlik olarak karşımıza çıkıyor. Christmas Marketler, her ülke ve her şehirde farklı zamanlarda yapılıyor. Ancak genel olarak incelendiğine kasım ayının sonlarına doğru başlayıp, aralık ayının son günlerinde bitiyor. Noel Pazarları kurulduğu dönemlerde, konumlandığı bölgede ışıl ışıl bir görüntü ortaya çıkmasına sebep oluyor. Herkes tarafından kolaylıkla görülebilecek devasa büyüklükte bir yılbaşı ağacı, yeni yıl ve Noel temalı birçok süsleme ve bu geleneğe özgü birbirinden eğlenceli çok sayıda organizasyon Christmas Marketlerde yer alıyor. Hem bölge halkı hem de turistler tarafından yoğun ilgi gören bu marketlerde; yılbaşı ve Noel temalı birçok obje, resim, çeşitli tekstil ürünler, kültüre özgü yiyecek ve içecekler satışa sunuluyor.

Vizesiz gidilebilecek Christmas Marketler

Kış dönemi turizmine büyük katkı sağlayan Noel ve yeni yıl dönemlerinde yapılan kutlamalar ve etkinlikler, her yıl büyük bir heyecanla bekleniyor. Noel coşkusunu yaşamak, içinde bulunulan seneyi en güzel şekilde sonlandırmak ve yeni gelecek olan yılı unutulmaz anılar biriktirerek karşılamak isteyen çok sayıda kişi, Christmas Marketlerin kurulduğu döneme göre tatil planlarını ayarlıyor. Türk vatandaşları için gidilecek olan ülkenin vize istememesi, yapılacak seçimi doğrudan etkiliyor. Christmas Market kurulan ve vize istemeyen şehirlerden bazıları şu şekilde karşımıza çıkar:

Belgrad, 10 Aralık – 15 Ocak

Almanya, İsviçre ve Fransa gibi orta Avrupa ülkeleri kadar büyük kapsamlı bir Christmas Market geleneği bulunmayan Sırbistan, her geçen yıl kendini bu konuda bir adım ileriye taşımayı başarıyor. Özellikle başkent Belgrad, ülkenin bu konuda en ön plana çıkan şehri olarak kendini gösteriyor. Belgrad’da 10 Aralık ve 15 Ocak tarihleri arasında kurulan Christmas Marketler, bölge halkı tarafından yoğun ilgi görüyor.

Tiflis, 16 Aralık – 14 Ocak

Ortodoks Hıristiyan bir dini anlayışı benimseyen Gürcistan’da, dini günler için eski Jülyen takvimi kullanılıyor. Bu nedenle Noel kutlamaları tarihlerinde birtakım farklılıklar görülebiliyor. Avrupa ile kıyaslandığında çok daha küçük çaplı organize edilen Christmas Marketleri, başkent Tiflis’te gezmek mümkün. Kentin farklı. Noktalarında kurulan Christmas Marketler, genel olarak 16 Aralık ve 14 Ocak arasında açık kalıyor.

Montenegro, 1 Aralık – 7 Ocak

Montenegro, yani ülkemizde bilinen adı ile Karadağ, 1 Aralık ve 7 Ocak tarihleri arasında Christmas Marketlerini açıyor. Her geçen yıl bir öncekinden daha güzel bir organizasyona ev sahipliği yapan Montenegro’nun birçok noktasında Christmas Marketler kuruluyor.

Priştine, 8 Aralık – 30 Aralık

Her geçen yıl yakaladığı modern metropol havasını biraz daha büyüten Kosova, başkent Piriştine ile de çok sayıda turisti ağırlıyor. Kosova’nın en büyük Christmas Marketinin kurulduğu kentte, bu dönem son derece keyifli etkinlikler gerçekleştiriliyor. 2023 yılında Piriştine’de Christmas Market kurulma döneminin 8 ila 30 Aralık tarihleri arasında yapılması bekleniyor.

Arnavutluk

Arnavutluk’ta yer alan birçok noktada kurulan Christmas Marketler, özellikle yerel halk tarafından son derece ilgi görüyor. Her geçen yol bir öncekinden çok daha büyük ve özenli hazırlanan Christmas Marketlerin, 2023 yılında hangi tarih aralığında kurulacağı henüz netleşmedi.

Bosna Hersek

Sahip olduğu tarihi geçmişi ve lezzetli mutfağı ile Balkanların en fazla turist çeken ülkelerinden biri olan Bosna Hersek, Christmas Marketlerin hazırlandığı vizesiz ülkeler arasında bulunuyor. Türk vatandaşları tarafından sıklıkla ziyaret edilen Bosna Hersek, henüz 2023 yılı Christmas Market tarih aralığını belirmemiştir.

BU İÇERİK DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Kosova’ya nasıl gidilir? Kosova vize istiyor mu?

Kaynak: GURBET YAVUKLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.