TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Urla gezi rehberi: Urla’da gezilecek yerler!

Şehrinden uzaklaşmak isteyenler bu haber sizin için… Sakin, huzurlu bir şekilde gününüzü geçirmek istiyorsanız mutlaka Urla’yı ziyaret etmelisiniz…

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2023 08:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Urla gezi rehberi: Urla’da gezilecek yerler!

RABİA AYKUT

İzmir’in güzel ilçelerinden biri olan Urla, Ege Denizi kıyısında bulunur. Tarihi dokusu, doğal güzellikleri gibi birçok yere sahip. Aynı zamanda Urla, şarap üretimi ve yöresel lezzetleri ile tanınır. Bizlerde, sizler için Urla’da gezilip görülmeye değer bazı yerleri listeledik…

1-URLA İSKELE 
Urla’nın merkezi olarak kabul edilir. Urla'nın deniz kenarındaki konumu nedeniyle, sahil şeridindeki ulaşım ve deniz yolculukları için önemli bir merkez. İster, yaz aylarında açılan vapur seferleri ile vapur keyfi yapabilirsiniz isterseniz kendi aracınızla ya da toplu ulaşımları kullanarak gidebilirsiniz. Pazar günleri eşsiz deniz manzara karşısında kahvaltı yapabilir ardından İskele’de kurulan pazarda, taptaze Ege otları ve doğal ve organik ürünleri ile ziyaretçiler tarafından ziyaret edebilirsiniz. 



2- KARANTİNA ADASI
İskele’nin tam karşısında gözlere ilişen Karantina Adası, tarih boyunca adanın üzerinde çeşitli dönemlerde karantina uygulamaları yapıldığı için adını buradan aldı. 



3-SANAT SOKAĞI
Urla’nın en hareketli ve yoğun sokaklarından biri de Urla Sanat Sokağı... Bu sokak, Zafer Caddesi üzerinde yer alır. Sokağın her iki tarafında antikacılar, tezgahlarda el emeği göz nuru ürünler ve çömlek gibi şeyler bulabilirsiniz. Ürünler dışında Sanat Sokağı’nda kahvaltı haricinde, öğle ve akşam yemeği için tercih edebileceğiniz, Urla lezzetlerini deneyimleyebileceğiniz alternatifler bulunuyor. Urla’ya gitmişken mutlaka bu sokağı gezmelisiniz. 



4-BARBAROS KÖYÜ 
Urla’ya bağlı olan Barbaros Köyü, oyuk festivali ile ünlü… Doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleri, sıcak ve içten köylüleri ve sokaklarını süsleyen korkulukları ile görülmeye tam olarak değer.


5-BADEMLER KÖYÜ 
Türkiye’nin ilk köy tiyatrosunun kurulduğu yer Bademler Köyü… Ayrıca en temiz köy olarak bilinen Bademler Köyü, doğal güzellikleri, zeytinlikleri ve üzüm bağları ile ünlü... Ege mimarisi tarzında evler, dar sokakların ve meydanların bulunmasının yanı sıra yerel tarım ürünleri ve doğal ürünleriyle tanınır. Zeytin yağları, üzüm bağlarından elde edilen şaraplar ve organik tarım ürünleri, köyün ekonomisine katkı sağlar.



6-KÖSTEM ZEYTİNYAĞI MÜZESİ 
Günlük hayatımızda hiç düşünmeden zeytin ve zeytinyağı tüketiyoruz. Bu müzede isterseniz zeytin ve zeytinyağı üretiminin tarihini, sürecini ve önemini tanımak için gezin ya da sadece kafesinde oturmaya ve dükkâna hediye bakmaya bile uğranabilecek bir yer.  



7. MALGACA PAZARI 
Urla’nın merkezinde yer alan Malgaca Pazarı, yerel ürünlerin satıldığı, kahve dükkanlarının bulunduğu, kasabı, aktarı gibi işletmelerin olduğu bir pazar… Ziyaretçiler ve turistler genellikle bu pazarlara uğrayarak, yöresel ürünleri ve el sanatlarını keşfederler.



8. ARKAS SANAT URLA 
Hem Alsancak’ta hem de Urla’da bulunan sanat merkezi, Türk iş insanı Lucien Arkas’ın özel koleksiyonundan eserlerini sergilediği ve çeşitli sanatsal etkinliklerin düzenlendiği mekân olarak bilinir. Sanatseverlerin ziyaret edebileceği bu mekân, heykel, resim, fotoğraf gibi farklı sanat dallarından eserleri görme imkânı sunar. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.