TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tatil cenneti Çeşme’nin 4 muhteşem köyü

Çeşme denildiğinde akla her ne kadar ilk etapta deniz, kum ve güneş üçlüsü gelse de ilçenin köyleri de son derece popüler. İşte tatil cenneti Çeşme’nin 4 muhteşem köyü…

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2023 11:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tatil cenneti Çeşme’nin 4 muhteşem köyü

Yöre halkının yaşamını ve bölgenin ana kültürünü en iyi yansıtan yerleşim yerlerinden biri olan köyler, bulunduğu ile göre birtakım farklılıklar gösteriyor. Özellikle geçim kaynakları, yaşam tarzları ve tüketilen besinler üzerinde hissedilen bu farklılıklar, kültürel açıdan da önemli bilgilerin edinilmesine olanak sağlıyor. Çeşme’nin köyleri de aynı şekilde bölgenin ana kültürünü en iyi şekilde yansıtıyor. Çeşme’de bulunan 4 köyü, haberimizin devamında sizin için inceledik.

Hafızalarda iz bırakan Çeşme köyleri

Çeşme’ye hangi amaçla gelmiş olursanız olun, zamanınız varsa köylerine de mutlaka uğrayın. Çünkü Çeşme köyleri hem insanı hem doğası hem de mutfağı ile benzersiz bir deneyim yaşamanızı sağlıyor. Çeşme’ye bağlı bulunan 4 köye birlikte göz atalım.

ildirkoyuu_ilkses

Ildır Köyü

Çeşme’ye bağlı köyler içerisinde en popüler köylerden biri olan Ildır, ilçenin hareketli hayatına nazaran son derece sakindir. Eski bir balıkçı kasabası olan Ildır’da deniz ürünleri sofralarda sıklıkla yer bulur. Ege’nin tüm doğal güzelliklerini bünyesinde barındırması ile son derece eşsiz manzaraların sahibi olan Ildır Köyü, bahar ayları ve yaz döneminde çok sayıda kişi tarafından ziyaret edilir.

Germiyan Köyü

Bembeyaz evleri, enfes ekşi mayalı Germiyan Ekmeği, çeşitli desenlere süslenmiş duvar resimleri, güler yüzlü köy halkı ve daha pek çok özelliği ile Çeşme’nin sevimli köyü Germiyan, yılın her dönemi misafirlerini ağırlamak için hazır bekliyor. Havaların güzelleştiği bahar ve yaz aylarında ziyaretçi sayısını artıran bu köy, “Ege köyü nasıl olur?” sorusuna adeta bir cevap niteliğinde bulunuyor.

ovacikkoyu_ilkses

Ovacık Köyü

Çeşme’nin tarım merkezi neresi diye sorulsa, hiç düşünmeden Ovacık Köyü yanıtını vermek mümkündür. Son derece verimli toprakları olan ve Ege ile özdeşleşmiş enginar, kavun ve üzüm bağları ile adından söz ettiren Ovacık, hem deniz tatili hem de sakinlik arayanlar için ideal bir loskayon.

Karaköy

Terk edilmiş bir köy olarak bilinen ve sadece 13 kişilik bir nüfusu bulunan Karaköy, birinci dereceden sit alanı ilan edilmiştir. Köyde elektrik ve suyun bulunmayışı, burada yaşamayı oldukça güç hale getiren faktörlerin başında yer alıyor. Alaçatı’ya yalnızca birkaç kilometre mesafede konumlanan Karaköy, Türkiye’nin ilk köylerinden biri olma özelliği de gösteriyor.

karakoy_ilkses

Çeşme’nin köylerine nasıl gidilir?

İzmir içerisinden ve şehir dışından Çeşme’nin köylerine seyahat etmek isteyen kişiler için birçok ulaşım seçeneği bulunuyor. İzmir otobüs terminalinden Çeşme’ye direkt olarak yolculuk yapılmasını sağlayan araçlar yer alıyor. Bunun yanı sıra İzmir Fahrettin Altay bölgesinden Çeşme dolmuşları da bölgenin köylerine gitmek için sıklıkla tercih ediliyor. Özel araçla gidecek kişiler için ise iki alternatif mevcut. Bunlardan birincisi eski yol olarak bilinen Urla – İçmeler – İYTE yolu üzerinden gidiş, bir diğeri ise otoban kullanarak Çeşme yönü olarak kendini gösteriyor.

Çeşme köylerinde ne yenir?

Ege mutfağı denildiğinde ilk akla gelen bölgeye özgü otlarla yapılan yemekler oluyor. Zeytinyağının sıklıkla kullanıldığı Ege mutfağında, meze kültürü de son derece yaygın. Sadece Çeşme ve köylerinde değil İzmir’in her noktasında bulunabilecek yöreye özgü yemeklerden başlıcaları. Kabak çiçeği dolması, şevketi bostan, börülce, fava, Ege keşkeği, otlu börek ve enginar olarak sıralanabilir. Bunun yanı sıra Germiyan’ın ünlü ekşi mayalı ekmeği de mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasında yer alır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.