TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sırbistan’a nasıl gidilir?

Köklü tarihi, ülkemize olan coğrafi yakınlığı, kültürü, sosyal yaşantısı ve daha birçok özelliği ile Türk gezginlerin uğrak noktalarından biri olan Sırbistan’a nasıl gidilir? Birlikte inceleyelim…

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2023 05:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sırbistan’a nasıl gidilir?

Geçmiş dönemlerden bu yana bulunduğu konum ile son derece önemli bir noktada yer alan Sırbistan, oldukça güçlü bir kültürel kimliğe sahiptir. Tarihi, kültürel ve sosyal açıdan misafirlerine unutulmaz bir tatil yapma imkanı sunan ülke, her yıl dünyanın dört bir tarafından turisti ağırlıyor. Sırbistan’a dair merak edilen temel soruları, haberimizin devamında sizin için yanıtladık.

sırbıa 3

Sırbistan’a otobüsle nasıl gidilir?

Türkiye’den Sırbistan’a otobüs kullanarak gitmek isteyen kişiler için çıkış noktası İstanbul olarak karşımıza çıkar. İstanbul Avrupa Yakası’nda yer alan Esenler Otogarı üzerinden Sırbistan’a direk olarak ulaşmak mümkündür. İstanbul çıkışlı otobüslerle, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’a ulaşım sağlanır. Bu yolculuğun mesafesi 950 kilometredir.

sırb s 4

Sırbistan’a uçakla nasıl gidilir?

Ülkemizden Sırbistan’a yapılacak yolculuklarda en hızlı ulaşım şekli havayoludur. Uçakla İstanbul üzerinden kolaylıkla Sırbistan’a ulaşım sağlanır. Sırbistan’ın en popüler havalimanı, Belgrad’da bulunan Nikola Tesla Havalimanı’dır. Ülkede Nikola Tesla dışında Morava, Nis Constantine the Great, Vrsac ve Ponikve isimli 4 adet havalimanı daha bulunur. Türkiye’den Sırbistan’a yapılacak uçak seyahatlerinde; Belgrad, Nis, Uzice ve Kraljevo şehirlerine iniş yapılır. Uçuş süresi ise 1 saat 20 dakika olarak karşımıza çıkar.

Sırbistan’a trenle nasıl gidilir?

Türkiye’den yola çıkarak Sırbistan’a trenle seyahat etmek isteyen bir kişi, İstanbul’da bulunan Bosfor Ekspresi ile yolculuk yapabilir. İstanbul, Kapıkule, Sofya, Bükreş hattını kullanan bu sefer ile Sofya’ya kadar giderek, ardından burada Belgrad trenine geçiş sağlanmalıdır. İki ayrı bilet gerektiren tüm bu yolculukta, Bulgaristan üzerinden geçiş yapılması gerektiği için transit vize alınması gerekir.

Sırbistan vize istiyor mu?

Türkiye Cumhuriyeti ve Sırbistan arasında imzalanmış olan anlaşma sayesinde; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişiler, 180 gün içerisinde 90 gün vizesiz olarak Sırbistan’da konaklama hakkına sahiptir. Türk vatandaşları bu süreyi tek seferde ya da parça parça olarak kullanabilir.

sırbbb dınar 1

Sırbistan’da hangi para birimi geçiyor?

Sırbistan, kendine ait para birimi olan bir ülkedir. Bu noktada Sırbistan’ın para birimi, Sırp Dinarı olarak karşımıza çıkar. 

Sırbistan’da gezilecek yerler

Sırbistan, köklü bir tarihe geçmişe sahiptir. Resmi dili Sırpça olan ülkede, kış ayları son derece sert geçer. Bu nedenle en fazla turisti yaz aylarında ağırlar. Gece hayatıyla ünlü olan ülkede gezilecek çok sayıda tarihi alan bulunur. Sırbistan’da gezilecek yerler denildiğinde ilk göze çarpan noktalar şu şekilde kendini gösterir: Belgrad Ulusal Tiyatrosu, Aziz Sava Katedrali, Niş Kalesi, Nikola Tesla Müzesi, Sırbistan Ulusal Müzesi, Kalemegdan (Kale Meydanı), Manasija Manastırı, Avala Kulesi, Knez Mihailove Caddesi, Taş Meydan ve Aziz Mark Kilisesi.

CEVABB

Sırbistan’da ne yenir?

Türk, Yunan, Macar ve Bulgar mutfaklarının esintilerinin görüldüğü Sırbistan mutfağı, çeşitliliği ve görüntüsü ile misafirlerine son derece lezzetli bir deneyim yaşama imkanı sunuyor. Ülkenin en ünlü yemekleri şu şekilde karşımıza çıkıyor: Ajvar, gomboce, herovke, karađorđeva šnicla, pasulj, pljeskavica, burek, moravska, cevapcici, kobasica, krofne, skembici ve urbenes.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.