TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sadece kimlik ile gidebileceğiniz ülkeler

Yeni tip kimlik kartı kullanılarak seyahat edilebilecek ülkeler Türk vatandaşları tarafından yoğun ilgi görüyor. İşte pasaport ve vizeye ihtiyaç duyulmadan gidilebilecek ülkeler…

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2023 05:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sadece kimlik ile gidebileceğiniz ülkeler

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yeni tip çipli ve fotoğraflı kimlik kartlarını kullanarak seyahat edebilecekleri ülkeler, pek çok kişi tarafından araştırılıyor. İşte sadece kimlik ile gidilebilecek 7 ülke.

Sadece kimlik ile gidilebilecek 7 ülke

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yurtdışı seyahatlerine çıkarken, sadece T.C. kimlik kartı ile giriş yapabileceği ülkeler bulunur. Yapılacak olan seyahati son derece kolaylaştıran bu durum, tatil için bu ülkelerin sıklıkla tercih edebilmesine neden olur. Sadece kimlik ile gidebileceğiniz 7 ülkeyi birlikte inceleyelim.

kibris_ilkses

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

“Yavru Vatan” olarak tanıdığımız Kıbrıs, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişilerden yalnızca vize değil pasaport da istemiyor. 1 ay (30 gün) süreyle vize alınmasına da gerek olmayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yapılacak olan giriş çıkışlarda, yeni çipli kimlik kartı ile işlem yapılabiliyor. Ancak eski kimlik belgeleri bu işlemler için geçerli sayılmıyor. Türkiye’den Kıbrıs’a hava ve deniz yolu ile ulaşım sağlanıyor.

ukrayna_ilkses

Ukrayna

Türkiye’den sıklıkla seyahat edilen ülkeler arasında yer alan Ukrayna, ülkeye giriş çıkış yapılması için Türk vatandaşlarından vize ve pasaport talep etmiyor. Bu durum her geçen yıl iki ülke arasına seyahat eden kişi sayısının artmasına neden oluyor. Yeni tip çipli kimlik kartı ile yolculuk yapabilen kişiler, 180 gün içerisinde 90 günlük konaklama hakkına sahiptir.

gurcistan_ilkses

Gürcistan

Gürcistan, Türk vatandaşı olan kişilere bir yıla kadar ülkeye vizesiz giriş yapma imkanı tanıyor. Ülkeye yapılacak olan giriş çıkışlarda pasaport talep etmeyen Gürcistan, yalnızca yeni fotoğraflı ve çipli kimlik kartı olan kişiler için bu kolaylığı sağlıyor. Gürcistan’a ülkemizden hava, kara ve deniz yolu ile ulaşmak mümkün oluyor.

azerbaycan_ilkses

Azerbaycan

2020 yılına kadar, Türkiye ve Azerbaycan ülkeleri arasında yapılan seyahatler için vize talep ediliyordu. Ancak 3 Haziran 2020 yılında Resmi Gazete’de yayımlanan bildiri ile bu uygulama kaldırıldı. Böylelikle hem vize hem de pasaporta ihtiyaç duymadan kardeş ülke Azerbaycan’a seyahat edilmeye başlandı. Türk vatandaşları yeni tip fotoğraflı ve çipli kimlik kartları ile 90 günden fazla olmamak koşuluyla Azerbaycan’a giriş çıkış gerçekleştirebilirler.

moldova_ilkses

Moldova

Türk vatandaşları, Moldova’ya yapacakları seyahatlerinde vize ve pasaporta ihtiyaç duymamaktadır. İki ülke arasında yapılan anlaşmalar neticesinde, sadece yeni tip çipli kimlik kartı ile Moldova’ya giriş çıkış yapmak mümkündür. Bu noktada bilinmesi gereken önemli detaylardan biri, vize muafiyeti için 90 gün sınırı bulunduğudur. 90 günün üzerinde gerçekleştirilecek seyahat planları için, sahip olunan pasaportun türüne göre vize almak gerekir.

sirbistan_ilkses

Sırbistan                    

Balkan coğrafyasının en çok merak edilen ülkeleri arasında bulunan Sırbistan da çok yakın zamanda pasaport gerekmeden ziyaret edilebilecek ülkeler arasındaki yerini aldı. Türk vatandaşlarından vize ve pasaport talep etmeyen Sırbistan’a, özellikle yaz aylarında ülkemizden çok sayıda kişi seyahat ediyor.

bosnahersek_ilkses

Bosna Hersek

Türkiye ile tarihi açıdan çok kıymetli bağları bulunan Bosna Hersek, Türk vatandaşlarının vizesiz olarak seyahat edebileceği ülkeler arasında yer alıyor. Yeni tip çipli ve fotoğraflı kimlik kartı ile giriş çıkışların yapılabilmesi için gerekli yasal düzenleme tamamlandı. Çok yakın zamanda başlayan uygulama ile yeni tip çipli ve fotoğraflı kimlik kartı kullanılarak Bosna Hersek’e seyahat etmek mümkün hale geldi.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Türkiye'den vizesiz gidilebilen ülkeler

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.