TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Roma'ya Uçak Bileti Al ve Tarihi ve Kültürel Zenginliği Keşfet

Roma gezilecek yerler oldukça fazladır. Bir zamanlar Roma Cumhuriyeti ve İmparatorluğuna başkentlik yapmış olan kent tarihi pek çok barındırır. Bir İtalya seyahati planlıyorsanız bunlar hakkında fikir sahibi olmak şarttır.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2023 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2023 16:57
Kaynak: HABER MERKEZİ
Roma'ya Uçak Bileti Al ve Tarihi ve Kültürel Zenginliği Keşfet

Roma gezilecek yerler oldukça fazladır. Bir zamanlar Roma Cumhuriyeti ve İmparatorluğuna başkentlik yapmış olan kent tarihi pek çok barındırır. Bir İtalya seyahati planlıyorsanız bunlar hakkında fikir sahibi olmak şarttır.

Gezilecek yerler ile sınırlı kalmadan İtalya’nın hangi lezzetleri olduğunu da bilmek gerekir. Tüm bunlar, yaptığınız yolculuktan çok daha fazla keyif almanıza yardımcı olur. Bunlara geçmeden, Roma uçak bileti fiyatları konusunun yolculuk tarihi, rezervasyon zamanı, oturulan koltuk, uçuş saati gibi konulara göre değiştiğini bilmek gerekir.

Ayrıca yurt dışı yolculukları için her zaman kaliteli bir uçuş firması da seçmek gerekir. Her birinin farklı imkanları olduğunu unutmamak şarttır. Örneğin Roma uçak bileti THY üzerinden alarak mil biriktirme olanağı elde etmeniz mümkündür.  Roma’ya indiğiniz zaman ne yiyebileceğiniz, nereleri gezebileceğiniz de ayrıntılı olarak aşağıdan görülebilir.

Roma'nın Tarihi Zenginliğini Kolezyum, Roma Forumu ve Pantheon'da Keşfet

Roma tarihi yerler oldukça fazladır. Kolezyum, onlardan bir tanesidir. Roma'nın görkemli tarihini yansıtan ve ziyaretçilerini antik dönemin ihtişamına götüren Kolezyum, şehrin gezilecek yerler listesinin ilk sırasında yer alıyor. Zamanında dünyanın en büyük arenası olan Kolezyum, tarihi boyunca gladyatör dövüşleri ve vahşi hayvan gösterilerine ev sahipliği yaparak antik Roma'nın canlılığını yansıtmış bir mekân olarak hizmet vermiştir.

Roma gezisinin vazgeçilmez duraklarından biri olan Roma Forumu, antik Roma İmparatorluğu'nun ticaret ve hukuk merkezi olma özelliğiyle tarihi zenginlikleri günümüze taşıyan bir anıt niteliğindedir. Kolezyum'un hemen yanında konumlanmış olan bu muazzam alan, ziyaretçilere antik Roma'nın izlerini sürme ve tarihle buluşma fırsatı sunmaktadır.

Ayrıca Roma tarihi yerler arasında Pantheon da vardır. Roma'nın eşsiz tarihî yapılarından biri olan Pantheon, Roma imparatoru Hadrianus tarafından tüm tanrıların tapınağı olması amacıyla inşa edilmiştir. Antik dönemden günümüze kadar mükemmel bir şekilde korunmuş olan Pantheon, sadece Roma'nın değil, dünya mimarisinin de önemli simgelerinden biridir.

Roma'nın Doğal Güzelliklerini Trevi Çeşmesi ve İspanyol Merdivenleri'nde Keyifle Seyret

Roma uçak bileti satın aldıktan sonra görmeniz gereken pek çok yer vardır. Trevi Çeşmesi de onlardan biridir. Roma'nın eşsiz güzelliklerinden biri olan Trevi Çeşmesi, mimar Nicola Salvi tarafından tasarlanarak şehrin en ünlü yapılarından biri haline gelmiştir. Daha yaygın olarak Aşk Çeşmesi olarak bilinen bu zarif eser, büyüleyici tasarımı ve zengin detaylarıyla ziyaretçilerini etkilemekte ve büyülemektedir.

Trevi Çeşmesi, üzerinde bulunan birçok heykel ve süslemelerle bezenmiştir. Bu heykeller, deniz tanrısı Neptün'ü ve ona hizmet eden deniz atlarını içerir. Her bir detay, çeşmenin estetik zenginliğine katkıda bulunarak adeta bir açık hava sanat galerisini andırır.  Roma gezilecek yerler arasında İspanyol Merdivenleri de önemli bir yerdir.

Roma'nın kalbindeki canlı atmosferi keşfetmek istiyorsanız, rotanızı İspanyol Merdivenleri'ne çevirmeniz yeterli olacaktır. İspanyol Merdivenleri, adını yakınında bulunan İspanyol Elçiliği'nden alır ve bu muazzam yapılar, hem gündüz hem de gece olmak üzere yılın her saatinde yüzlerce insanın sosyalleştiği, dinlendiği ve şehrin enerjisini hissettiği bir buluşma noktasıdır.

Roma'nın Lezzetli Yemekleri ile Roma'nın Kültürünü Tadına Bak

Dünyanın her ülkesi ve bölgesi eşsiz ve özel lezzetlere sahiptir. Bu yönüyle farklı bir yere gidildiğinde yenilebilecekleri bilmek de şarttır. Gezilecek yerler kadar Roma’nın meşhur yemekleri hakkında da bilgi sahibi olmak gerekir. Bunlar arasında,

Carbonara makarna Coda alla vaccinara Trippa alla Romana Cacio e pepe Maritozzi Carciofi alla Romana ve carciofi alla Giudia Filetti di baccala fritta

Bilinmesi gereken Roma’nın meşhur yemekleri arasındadır. Ancak her birinin farklı içeriklere sahip olduğu unutulmamalıdır. Dolayısıyla tatmadan malzemelere bakmak da gerekir.

Roma'nın Gece Hayatı ile Roma'nın Eğlence Dolu Gecelerini Keşfet

Roma tarihi yerler kadar gece hayatı da önemlidir. Roma’da gece olduğunda gezebileceğiniz pek çok güzel yer vardır. Barlar ve restoranların sayısı da oldukça fazladır. Bunlar hakkında da bilgi sahibi olarak, geçirdiğiniz zamanı daha kaliteli hale getirebilirsiniz.

Ayrıca farklı tarihlerde değişik etkinliklerin ve konserlerin olabildiği de unutulmamalıdır. Roma’da olduğunuz dönem bunlara da gitmek, kaçırmamak istiyorsanız tarihlerini kontrol etmeniz önerilir. Tüm bunları bilmek, şehirde daha güzel ve eğlenceli şekilde zaman geçirmeye olanak tanır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.