TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pattaya’da gezilecek yerler

Tayland’ın gözde kentlerinden biri olan Pattaya’da gezilecek yerler nereler? Pattaya’da görmeden dönülmemesi gereken yapılar. İşte konuya ilişkin detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2023 04:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Pattaya’da gezilecek yerler

Tayland’ın en fazla ziyaretçi çeken şehirlerinden biri olan Pattaya’da görülmeye değer pek çok yapı ve alan bulunuyor. Tarihi ve turistik açıdan önemli değerlere sahip olan Pattaya’da gezilecek yerlerden başlıcalarını, haberimizin devamında sizin için listeledik.

Pattaya’nın gözde gezi alanları

Pattaya’nın köklü geçmişini ve ruhunu yansıtan, yerel halkın yaşantısını göler önüne seren pek çok gezi noktası bulunur. Pattaya’nın gözde gezi alanlarından ön plana çıkanlarını birlikte inceleyelim.

prasatsatchatham_ilkses

Prasat Satchatham (Hakikat Tapınağı)

Pattaya’nın en ikonik yapısı olarak kabul edilen Hakikat Tapınağı, geleneksel Hindu motifleri ile süslenen heykellerle doludur. Tapınağın tamamı tik ağacı kullanılarak yapılmıştır. Dünyada yeniden yaratılan cenneti simgeleyen Hakikat Tapınağı, 1981 yılında yapılmaya başlanmıştır. Henüz tamamlanmayan bu tapınağın bitiş tarihi ise 2050 olarak belirlenmiştir. Tay işçiliği açısından da bir anıt olarak kabul edilen bu tapınak, geleneksel dini temalara dayandırılarak inşa edilmektedir.

nongnooch_ilkses

Nong Nooch Tropical Park

2954 yılında meyve yetiştirmek için Pisit ve Nongnooch Tansacha tarafından satın alınan Nong Nooch Tropical Park, 600 dönümlük bir arazi içerisinde kuruludur. Bu arazinin 500 dönümlük bölümünü birçok bitki türü ile tropikal bahçeye çeviren Pisit ve Nongnooch Tansacha, ortaya çıkan bu doğa harikası yeri 1980 yılında halka açık hale getirdi. O günden beri hem yerel halkın hem de turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bu park, Pattaya’nın en sevilen alanlarından biri olarak kullanılıyor.

minisiam_ilkses

Mini Siam

Tayland’ın çok sayıdaki sembol yapısına ev sahipliği yapan Mini Siam, Pattaya sınırları içerisinde yer alan ünlü bir minyatür parktır. 1986 yılında inşa edilen Mini Siam’a açıldığı dönemde ilk yerleştirilen yapı ise Demokrasi Anıtı olarak kendini gösteriyor. Mini Siam’da, Mini Avrupa isimli bir alan bulunuyor. Burada da farklı coğrafyaların sembol yapılarının minik kopyaları sergileniyor. Mini Siam’da bulunan minyatür sayısının gün geçtikçe artması dolayısıyla alan, 29 farklı bölüme ayrılmıştır.

floatingmarket_ilkses

Pattaya Floating Market

Bulunduğu yöne göre 4 farklı bölüme ayrılan Pattaya Floating Market, bu özelliği dolayısıyla Dört Bölgeler Floating Market olarak da anılır. Tayland’ın ülke kültürünü ve geleneklerini yansıtan bu alanda, 100’ün üzerinde satıcı yer alır. İçerisinde çok çeşitli ürünlerin bulunabileceği Pattaya Floating Market’in en çarpıcı özelliği ise burada nehir üzerinde kanolara binerek alışveriş yapılmasıdır. Bu özelliği ile alana, yüzen çarşı da denir.

underwaterworld_ilkses

Underwater World (Su Altı Dünyası)

Pattaya, son derece zengin su altı yaşamına sahip olan bir kenttir. Pek çok balık türü, dalış yapılarak gözlemlenebilir. Ancak bazı narin türleri bu şekilde görmek mümkün olmaz. Su altının büyülü dünyasını kolaylıkla izlemek ve özenle tasarlanan bölmelerde narin türleri görerek bilgi almak için Pattaya’daki en iyi durak Su Altı Dünyası’dır.

anekkusalasala_ilkses

Anek Kusala Sala (Anek Kusala Tapınağı)

Tayland’da Çin tarzındaki inşa edilen birçok tapınak bulunur. Bu tapınaklar arasında söz konusu tarzın en iyi örneklerinden biri ise Anek Kusala Tapınağı’dır. 1987 yılında inşa edilen bu tapınak, Çin’de büyüyen Tay kökenli Sanga Kulkobkiat tarafından kurulmuştur. Amacı ise iki ülke arasındaki dostluğa vurgu yapmaktır. Günümüzde müze olarak ziyaretçileri ile buluşan Anek Kusala Tapınağı’nda dikkat çeken çok sayıda unsur bulunur. Bu nedenle de her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilir.

bigbuddha_ilkses

Big Buddha (Wat Phra Yai Temple)

1940’lı yıllarda inşa edilen Big Buddha, yüksekliği 18 metre olan bir heykeldir. Pratamnak Tepesi’nin zirvesinde konumlanan bu heykel, deniz seviyesinden 105 metre yükseklikte yer alır. Uzun bir merdiveni çıkarak ulaşılan Big Buddha’nın duvarlarında birçok etkileyici mozaik bulunur.

walkingstreet_ilkses

Walking Street Pattaya

Pattaya’da gece hayatının nabzının attığı Walking Street, Amsterdam’da bulunan Red-Light District bölgesine benzer. Akşam 18:00 ile 02:00 arası araç trafiğine kapatılan caddede çok sayıda restoran, bar ve disko yer alır. 

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ölmeden önce görmeniz gereken yerler

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.