TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kosova’da gezilecek yerler

Resmi adı Kosova Cumhuriyeti olan Kosova’da gezilecek yerler nereler? Kosova’nın en sevilen yapıları. İşte konuya ilişkin detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2023 03:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kosova’da gezilecek yerler

Kosova köklü tarihi ve kendine has özellikleri ile Balkanlar’ın en fazla ziyaretçi çeken ülkelerinden biri olarak kendini gösteriyor. Tarihi yapıların tüm görkemiyle sergilendiği ülkede, gezilecek pek çok yer bulunuyor. Kosova’da gezilecek yerler denince ilk akla gelen noktaları sizin için inceledik.

Kosova’da bu yerleri görmeden dönmeyin!

Balkanlar’ın tarihi ve kültürel açıdan son derece kıymetli ülkelerinden biri olan Kosova’da, görülmeye değer pek çok yer bulunuyor. Kosova’ya gidenlerin mutlaka görmesi gereken başlıca yerleri listeledik.

baskentpiriştine_ilkses

Başkent Piriştine

Kosova’nın başkenti olan Piriştine, aynı zamanda ülkenin en büyük şehri olma özelliği de gösterir. İl sınırları içerisinde yaklaşık olarak; anıtlar, kiliseler, camiler ve turistik alanlar sayesinde her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Priştine’de ayrıca UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne eklenen yapılar da bulunuyor. Piriştine halkının eğlenceyi sevmesinden kaynaklı kentte yıl içerisinde birçok etkinlik ve festival düzenlenirken, eğlence hayatı da aktif bir şekilde sürdürülüyor.   Gračanica Manastırı

Piriştine şehir merkezinin 5 kilometre güneydoğusunda konumlanan Gračanica Manastırı, klasik Sırp mimarisinde inşa edilen bir yapıdır. Sırp Kralı Milutin tarafından Meryem Ana için yaptırılan bu manastır, M.S. 1321 tarihinde tamamlandı. UNESCO tarafından 2006 yılında Dünya Mirasları Listesi’ne dahil edildi. Diğer adı Arnavut Manastırı olan bu yapı, sahip olduğu mimari güzelliği ile turistlerin ilgi odağı olmaktadır.

sharrdaglari_ilkses

Sharr Dağları Milli Parkı

Kosova ve Kuzey Makedonya arasında konumlanan Sharr Dağları, Şar Dağları olarak da isimlendiriliyor. İçerisinde birçok bitki ve hayvan türünün yer aldığı Sharr Dağları Milli Parkı, doğayla iç içe vakit geçirmek isteyen kişiler tarafından yaz kış tercih ediliyor. Alanda bulunan kayak merkezi, milli parkta kış sporlarının da yapılabilmesine imkan tanıyor.

kosovamuzesi_ilkses

Kosova Müzesi

Başknet Piriştine’de yer alan Kosova Müzesi, içerisinde bulunan Tunç Çağı’na uzanan sergileri ile önemli bir tarihi mirasa ev sahipliği yapar. 1898 yılında yapımı tamamlanan Kosova Müzesi’nin binası, Avusturalyalılar tarafından Türk ordusu için inşa edilmiştir. Müze haline getirilmesi ise 2014 yılına denk gelmektedir.

kosovamillikutuphanesi_ilkses

Kosova Milli Kütüphanesi

Kosova’nın en büyük ve kapsamlı kütüphanesi olan Kosova Milli Kütüphanesi, sıra dışı tasarımı ile turistlerin ilgi odağı olan noktalardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Ülkenin entelektüel mirasını ve bir arada toplamak ve kitlelere erişilebilir kılmak amacıyla hizmet veren bu kubbeli kütüphane, Piriştine’nin sembol yapılarından biridir.

sinanpasacamii_ilkses

Sinan Paşa Camii

Osmanlı Türk eserleri arasında Kosova’da yer alan en ünlü yapılardan biri olan Sinan Paşa Camii, Kosova’nın Prizren isimli kentinde konumlanıyor. Adını yapımını sağlayan Sinan Paşa’dan alan camii, MS 1615 yılında inşa edildi. Kare şeklinde olan Sinan Paşa Camii’nin duvarları ve kubbesinde, çiçek desenleri ve Kuran ayetleri bulunur.

prizrenkalesi_ilkses

Prizren Kalesi

Orta Çağ zamanından kalma bir kale olan Prizren Kalesi, şehre tepe noktadan bakacak şekilde yüksek bir alanda yer alır. Yapımının Doğu Roma Dönemi’nde gerçekleştiği bilinen kale, ilk yapıldığı dönemde bu kadar büyük değildi. Osmanlı Devleti zamanında çeşitli eklemeler yapılarak büyütülen Prizren Kalesi, bugün şehrin en etkileyici tarihi yapılarından biri olarak kendini gösterir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.