TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Köklü tarihi ile dikkatleri üzerine çeken Gaziantep’te gezilecek yerler

Her yıl dünyanın dört bir tarafından binlerce kişinin görmek için yola çıktığı Gaziantep’te mutlaka görülmesi gereken yerler nereler? Birlikte inceleyelim.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2023 07:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Köklü tarihi ile dikkatleri üzerine çeken Gaziantep’te gezilecek yerler

Eşsiz lezzetleri ile ön plana çıkan ve UNESCO tarafından “Dünya Gastronomi Şehri” olarak seçilen Gaziantep sadece mutfak kültürü ile değil, köklü tarihi geçmişi ile de adıından söz ettirmeyi başarıyor. Tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapan ve Milli Mücadele Dönemi’ndeki önemli mücadelesi ile Gazi unvanını alan kent, ülkemizin en dikkat çeken şehirleri arasında yer alıyor. Gaziantep’te gezmeye doyulamayacak birçok alan bulunuyor. Bu alanlardan bazılarını, haberimizin devamında sizin için derledik.

Gaziantep’te gezmeye doyamayacağınız başlıca yerler

Gaziantep, mutfağının eşsiz lezzetleriyle olduğu kadar tarihi yapıları ve köklü geçmişi ile de son derece kıymetli bir şehir. Yılın her dönemi şehrin ruhunu hissetmek isteyen on binlerce kişinin ziyaret ettiği Gaziantep’te gezebileceğiniz başlıca yerlere birlikte göz atalım.

Zeugma Mozaik Müzesi

Zeugma Mozaik Müzesi

Açılma tarihi 9 Eylül 2911 olan Zeugma Mozaik Müzesi, bin 700 metrekarelik mozağiğe sahiptir. Bu özelliği ile de dünyanın ikinci büyük mozaik müzesidir. Hem mimari hem de teknolojik açıdan önde gelen bir müze olan Zeugma Mozaik Müzesi, her yıl yerli ve yabancı binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor. Dünya çapında ünü bulunan “Çingene Kızı” isimli mozağiğin de sergilendiği müzede, görülmeye değer pek çok eser yer alıyor.

Şahinbey Milli Mücadele Müzesi

Şahinbey Milli Mücadele Müzesi

Antep halkının İngiliz ve Fransız işgaline karşı verdiği mücadele ile şehirlerine Gazi unvanını kazandırdığı dönemi en iyi şekilde yansıtan Şahinbey Milli Mücadele Müzesi, 12 odadan oluşan bir müzedir. Alt tarafında bir mağara yer alır. Bu mağara çağdaş müzecilik anlayışı ile hayata geçirilmiştir.

bakırcılar çarşısı

Bakırcılar Çarşısı

Gaziantep’in önde gelen tarihi çarşısı olarak kendini gösteren Bakırcılar Çarşısı, şehir merkezinde konumlanıyor. Bakır işçiliğinin en güzel şekilde yaşatıldığı bu nostaljik çarşıda, ahşap işçiliğin göz dolduran yapısı dikkat çekmektedir. Trafiğe kapalı olan Bakırcılar Çarşısı, dört bir tarafında sıralanan dükkanlar ile şehrin gezmeye en uygun alanlarından biridir.

Tarihi Gümrük Hanı

Yaşayan Müze Tarihi Gümrük Hanı

Yolcu hanı olarak kullanılmak üzere 1873-1878 yılları arasında inşa edilen Tarihi Gümrük Hanı, yapıldığı dönemin önemli ticaret merkezlerinden biri idi. Hacı Ömer Efendi tarafından yaptırılan han, 2 katlıdır. Üst katı yolcuların konaklaması için ayrılırken, alt katı ise ticarethane, ahır ve depo olarak kullanıldı. 2012 yılında belediye tarafından restore edilen Tarihi Gümrük Hanı, şehre gelen turistlerin uğrak noktası haline geldi.

Emine Göğüş Mutfak Müzesi

Emine Göğüş Mutfak Müzesi

Haftanın her günü sabah 08:30 ile akşam 17:30 saatleri arasında ziyaretçilerini kabul eden Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Gaziantep’in mutfak kültürünü tanıtmak amacıyla faaliyete geçirildi. Mutfak kültürü dışında bölge halkının yöresel kıyafetleri ve yöreye özgü detayların da sergilendiği müzeye hem bölge halkı hem de yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor.

Karkamış Antik Kenti

Karkamış Antik Kenti

Bilinen en eski yazıtlarda yer alan bilgilere göre Aplahanda’nın krallığı zamanında adına rastlanan Karkamış, ticari hayatın yoğun olarak sürdürüldüğü bir merkez konumundaydı. Geçmiş dönemlerde pek çok önemli uygarlığın kontrolü altına giren bölgenin, en iyi zamanını Geç Hititler döneminde yaşadığı biliniyor. Orta Çağ’ın ardından tamamen terk edilmiş bir hale gelen Karkamış, günümüzde arkeolojik çalışmalar açısından son derece önemli noktalardan biridir.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Tarihi ve doğal güzellikler ile Çanakkale’de gezilecek yerler

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.