TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kiraz’da 1 günde nerelere gidilir, ne yapılır? Kiraz’ı 24 saatte keşfedin

Kiraz’da keşfedilmeyi bekleyen yerleri ve doğal güzelleriklerini sizler için derledik. İşte 1 günlük Kiraz rehberi…

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2023 09:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kiraz’da 1 günde nerelere gidilir, ne yapılır? Kiraz’ı 24 saatte keşfedin

GURBET YAVUKLU

Ege bölgesinin turizm şehirlerinden olan İzmir’de gezilecek ve keşfedilmeyi bekleyen birçok yer bulunuyor. İzmir’in Kiraz ilçesi de gerek tarihi yapıları gerek de doğal güzellikleri ile keşfedilmeyi bekleyen birçok yer barındırıyor. Elbette yöreye özel yemeklerinden bahsetmeden olmaz. Özellikle adını da taşıyan kirazı, ege otları ve sebzeleriyle tadına doyum olmayan lezzetleri vardır Kiraz’ın. Biz de sizler için yer yönüyle al benisi olan Kiraz’ı derledik…

kaleköy-ilkses

Kaleköy Antik Kenti

Kaleköy Antik Kenti, Kiraz’a ilk defa gelen ve bölgeyi gezmek isteyen gezginlerin ilk uğrak noktalarından biridir. Burası bölgenin tarihi mimarilerinin başında gelir. Şimdilerde ise kale köyü kurulmuş olan bu antik kentte yerleşim yerlerinden ötürü çok sayıda tarihi eser harap olmuştur.

beratta-ilkses

Beratta Antik Kenti

Roma devrinden kalma antik kentlerin yer aldığı Kiraz ilçesinde görülecek çok değerli yerler bulunmaktadır. Bunlardan biri de Beratta Antik Kenti’dir. Beratta antik kenti, Kiraz ilçesinde yer alan yapılardan olmakla beraber burada tarihin kalıntıları ve ilgi çekici farklı eserler de vardır. İzmir’in ilçelerinden olan Kiraz’da, tarihin muhteşem mimarileri ve antik kentleri bolca vardır. Kiraz’a gelirseniz bu tarihi eserlerin başında gelen Beratta Antik Kenti’ni ziyaret etmeyi ihmal etmeyin.

asar-ilkses

Asar Kalesi

İzmir’in gezmeye değer ilçelerinden olan Kiraz, antik kentleri ile ziyaretçilerin ilgi duyduğu bir yerdir. Kiraz’da gezilecek yerler arasında olan Asar kalesinin yer aldığı bölgeyi mutlaka ziyaret etmeli, tarihi dokunun gizemini ve ruhunu keşfetmelisiniz.

Selçuklular döneminden kalan bu tarihi mimariyi gezdikten sonra civardaki doğal güzellikleri de ziyaret edebilir gezinizi daha renkli bir hale getirebilirsiniz.

çeşmee-ilkses

Haliller Çeşmesi

İzmir’in Kiraz ilçesi tarım bölgesi olmasının yanında aynı zamanda kendi sınırları içerisinde birçok değerli tarihi mimariyi de bulunduruyor. Bölgede bulunan Haliller Çeşmesi de tarihi mimarilere örnek bir yapıdır. Haliller Çeşmesi aynı adı taşıyan Haliller Köyü’nde bulunmaktadır.

Dumanoğulları tarafından yaptırılmış olan Haliller Çeşmesi, 1780 yılında inşa edilmiştir. Dört gözlü, kare planlı, moloz taştan yapılmış Haliller Çeşmesi, yüksekçe bir kaide üzerinde bulunuyor. Kiraz’a geldiğinizde bu muhteşem yapıyı ziyaret etmeden bölgeden ayrılmayın.

kiraz-ilkses

Kirazda ne yenir?

İzmir’in tarımda önde gelen ilçelerinden Kiraz’da çeşitli tarım ürünleri yetişir. Bunların en bilinenleri ilçenin kendi adını da taşıdığı kirazdır. Ege otlarından oldukça zengin olan Kiraz’ın en ünlü yemekleri; otlu börek, börülce salatası, enginarlı bakla, labada salatasıdır. Kiraz’a geldiğinizde bu lezzetli yemekleri tatmayı ve hatta yanınızda götürmeyi unutmayın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.