TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Keşfetmeyi sevenler için seyahat temalı Türk Youtube kanalları

Görmek istediğiniz ülkeleri hayal edin. O ülkeler hakkında ne bilmek isterdiniz? İşte dünyanın dört bir tarafından seyahat bilgileri alabileceğiniz Türk Youtube kanalları…

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2024 08:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2024 08:00
Kaynak: Cansu İrem Akçay
Keşfetmeyi sevenler için seyahat temalı Türk Youtube kanalları

Kimileri için bir hobi, kimileri için bir tutku, kimileri için ise yaşama sebebi olan seyahat, herkesin hayatında küçük ya da büyük bir yer tutmayı başarıyor. Yeni yerler keşfetmek, farklı kültürleri tanımak ve hayatın içerisinde öğrenilecek ne kadar çok şey olduğunu deneyimlemek, insana yoğun duygular yaşatıyor. Yalnızca orada olmak değil, bazen de izlemek dahi kişilerin mutlu olması için yeterli olabiliyor. Bu amaçla YouTube üzerinden seyahat içerikleri paylaşan Türk YouTube kanallarını, sizin için listeledik.

Seyahat olmadan asla diyenlerin izleyebileceği YouTube kanalları

Yolculularına başladıkları günden bugüne dünyanın dört bir tarafında birçok ülkeye giden ve oralarda yaşadıklarını YouTube üzerinden izleyicileri ile paylaşan seyyahlar kimler? YouTube’un en fazla izlenen gezi kanallarından bazılarına birlikte göz atalım.

Rotasız Seyyah

Kurumsal hayatta iyi bir kariyeri olan ve 2010 yılında içindeki keşfetme arzusu nedeniyle tüm hayatını geride bırakan Mehmet Genç, gezi planlamalarına başlangıçta küçük gezilerle başladı. Daha sonra bu planları genişletti ve dünyanın dört bir tarafına uzanan yolculuk serüvenine adım attı. YouTube üzerinden yayınladığı gezi vlogları ile kısa sürede binlerce insanın izlediği biri haline gelen Mehmet Genç, kanalına Rotasız Seyyah Adını verdi. Gezilerine aktif olarak devam eden ve bu süreçte birçok projeye de imza atan Rotasız Seyyah, gezi anılarını derlediği 2 adet kitap yayınladı.

Yol Günlükleri

Minimalist bir yaşam anlayışını benimseyen ve bu doğrultuda sırt çantası ile birlikte 2015 yılından bu yana dünyayı gezen Emre Durmuş, seyahatlerinden detayları Yol Günlükleri adını verdiği YouTube kanalından yayınlıyor. Hayatını değiştirmek ve keyif aldığı şeyi yapmak üzere çıktığı bu yolda, bugüne kadar 60’ı aşkın ülke ve yüzlerce farklı destinasyona giden Emre Durmuş’un her yayınladığı video, yüz binlerce kişi tarafından izleniyor.

Biz Evde Yokuz

Duygu Şar ve Bilgehan Çelik’in hayat verdiği Biz Evde Yokuz projesi, ikilinin 2014 yılında kurumsal hayattan vazgeçmesi ile kuruldu. Hayatlarını baştan çizmek için harekete geçen Duygu Şar ve Bilgehan Çelik, Biz Evde Yokuz’u bir deneyim bloğu olarak kurdu. Hayatlarına katmak istedikleri deneyimleri, dünyanın dört bir yanına seyahat ederek gerçekleştiren Biz Evde Yokuz ekibi, ölmeden önce yapmak istediklerini hayata geçiriyor. Bugün gezi bloğu denildiğinde akla ilk gelen sayfaya sahipler. Ek olarak aynı ismi verdikleri YouTube kanallarından da gittikleri yerlerde yaşadıkları deneyimleri yayınlıyorlar.

Bir Hayalin Peşinde

Muğla’nın Fethiye isimli ilçesinde dünyaya gelen ve 16 yıldır sırt çantası ile yollarda olan Deniz Pehlivan tarafından kurulan Bir Hayalin Peşinde, en fazla izlenen Türk YouTube kanallarından biri. Hedefi 196 ülkeyi gezmek olan ve bugün itibari ile 102 ülke gezen Deniz Pehlivan, gezip gördüğü yerleri, çektiği vloglar ile izleyicileriyle paylaşıyor.

Gezmek En Kolay

8 yıldır dünyanın dört bir tarafına geziler düzenleyen, gittiği yerlerde keşfettiği ve gördüğü şeyleri Gezmek En Kolay adını verdiği YouTube kanalı üzerinden izleyicileri ile paylaşan Anıl Ünlü, şu ana kadar 52 ülkeyi gezme fırsatı buldu. Güncel olarak 2 sene sürecek Afrika yolculuğuna devam eden Anıl Ünlü, ilgi çekici içerikleri ile binlerce kişi tarafından izleniyor.

Coşkun Aral Anlatıyor

1 Mayıs 1956 Siirt doğumlu olan ve bir gazeteci yıllarca mesleğini çeşitli mecralarda devam ettiren Coşkun Aral, Türkiye belgeselcilik tarihinin en önemli isimlerinden biri. Coşkun Aral Anlatıyor adını verdiği Youtube kanalı, aslında tam bir gezi kanalı değil. Ancak içerisinde yer alan içerikler, usta gazetecinin yıllardır dünyanın dört bir tarafında deneyimlediği birbirinden ilginç olayı barındırıyor. Çok çeşitli konuların yer aldığı Coşkun Aral Anlatıyor’da sıra dışı birçok video bulabilirsiniz.

Yağmur Arat

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, mezuniyetini kutlamak adına Interrail yapan ve bu gezinin sonunda para biriktirerek yılda bir yurtdışı seyahatine çıkmaya karar veren Yağmur Arat, bir senelik iş hayatının sonunda bunun kendisine uygun olmadığına karar verdi. Uzun bir Asya seyahati ile başladığı gezi hayatı, daha sonra genel yaşam standardı haline geldi. Yaşadıklarını ve gittiği yerler hakkındaki detayları Yağmur Arat YouTube kanalı üzerinden yayınlayan Yağmur Arat, binlerce kişinin izlediği biri haline geldi.

Kaynak: Cansu İrem Akçay

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.