TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Katar’da gezilecek yerler

Resmi adı Katar Devleti olan Katar’da gezilecek yerler nereler? Katar’ın ön plana çıkan yapıları. İşte Katar’da görülmesi gereken yerler…

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2023 04:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Katar’da gezilecek yerler

Arap Yarımadasının doğu tarafında yer alan Katar, bir Basra Körfezi ülkesi olarak kendini gösteriyor. Suudi Arabistan’la olan kara sınırı dışında kara bağlantısı bulunmayan ülkenin, diğer tüm tarafları Basra Körfezi ile çevrelenmiş durumdadır. Gezilecek çok sayıda alana sahip olan Katar, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilir.

Katar’da gezilecek başlıca yerler

Dünyanın dört bir tarafından her yıl binlerce turistin akın ettiği Katar’da gezilecek başlıca noktaları birlikte inceleyelim.

souqwaqif_ilkses

Souq Waqif

Kentin önemli sanat noktalarından biri olan Souq Waqif, özellikle sinematografik mimarisi ile adından söz ettiriyor. Turizm açısından son derece aktif olan bölgede, çağdaş ve geleneksek Arap kültürü bir arada bulunuyor. Bina yapılarından mağazalara, hediyelik eşya dükkanlarından kafe ve restoranlara kadar keyifli vakit geçirmek için birçok alternatif sunan bölge, capcanlı havası ile ziyaretçilerini büyülemeyi başarıyor.

alwabahkalesi_ilkses

Al Wajbah Kalesi

1893 yılında yapıldığı düşünülen Al Wajbah Kalesi, ülkenin en eski kalelerinden biri olarak kendini gösterir. Al Rayyan isimli kentin 15 kilometre batısında yer alır. Yapıldığı dönemden bu yana pek çok savaşa tanıklık eden Al Wajbah Kalesi, özellikle Osmanlı Devleti ile gerçekleştirilen savaşta önemli bir savunma merkezi görevi gördüğü biliniyor.

katarulusalmuzesi_ilkses

Katar Ulusal Müzesi

Çöl gülünden esinlenilerek tasarlanan Katar Ulusal Müzesi’nin mimarı Pritzker Ödüllü Jean Nouvel’dır. Yapıya yukarıdan bakıldığında şeklinin, çiçeğin yapraklarına benzediği görülür. Katar’ın geçmişten gelen köklü tarihi ve kültürüne vurgu yapan bu müze, aynı zamanda geleceğe de bir övgü niteliği taşır.

msheirebmuzeleri_ilkses

Msheireb Müzeleri

Katar’ın başkenti Doha’da yer alan Msheireb Müzeleri, kentin en eski yerleşim yeri olma özelliği gösteren Msheiren Bölgesi’nde konumlanır. Gayrimenkul geliştiricisi olan Msheireb tarafınca restore edilen ve kente kazandırılan bu müzeler, dört tarihi evden oluşur. Bin Jelmood Evi, Company House, Mohammed Bin Jassim Evi ve Radwani Evi olmak üzere karşımıza çıkan Msheireb Müzeleri, Katar’ın tarihini yansıtır.

inciadasi_ilkses

İnci Adası

Başkent Doha’da yer alan İnci Adası, yapay bir adadır. Yaklaşık olarak dört metrekarelik bir alan üzerinde kurulan bu ada, ülkede yabancı uyruklu kişilerin mülkiyet hakkı bulunan ilk arazi olma özelliği gösterir. Katar’da petrolden önce en kıymetli ticari gelirlerden biri inciydi. Bu durum da adanın projesinin ilham kaynağı olmasına sebep oldu.

barzantowers_ilkses

Barzan Towers (Umm Salal Muhammed Kale Kuleleri)

Barzan Kuleleri, 19. yüzyılın sonlarına doğru inşa edildi. Ardından takvimler 1910 yılını gösterdiğinde Şeyh Muhammed bin Jassim Al Thani tarafından yenilendi. Gözetleme kulesi olarak inşa edilen Barzan Towers, Rawdat isimli vadiyi korumak için yapılmış bir savunma sisteminin parçalarıdır.

mathaf_ilkses

Mathaf Arap Modern Sanatlar Müzesi

2010 yılının aralık ayında kurulan Mathaf Arap Modern Sanatlar Müzesi, modern ve çağdaş sanatın Arap bakış açısıyla harmanlanmış halini ziyaretçileri ile buluşturuyor. İçerisinde 9 binden fazla nesnenin yer aldığı müze, ilham verici birçok koleksiyonu bünyesinde barındırıyor. Katar’ın en önemli kültür alanlarından biri olan ve başkent Doha’da konumlanan Mathaf Arap Modern Sanatlar Müzesi, dünyanın en büyük çağdaş Arap sanatı koleksiyonuna sahiptir.

katarulusalmuzesi_ilkses

Katar Kültür Köyü

Başkent Doha’da konumlanan Katar Kültür Köyü, ülke kültürüne dair en özel ve temel unsurları bünyesine barındırıyor. Her noktası ayrı bir kültür şöleni sunan Kültür Köyü, adeta modern tarzda inşa edilmiş bir Açıkhava sanat müzesi haline gelmiş durumda. Yıl içerisinde birçok etkinliğin düzenlendiği köye, dünyanın dört bir tarafından insan geliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.